Hur Många Kalorier I En Proteinshake?


Hur Många Kalorier I En Proteinshake
1. Det absolut viktigaste med ett kaloriunderskott – Den här punkten kommer vi bara inte undan. För att gå ner i vikt, så krävs det att man intar färre kalorier än vad man förbränner. Det betyder att man faktiskt kan gå ned i vikt av att äta glass, och att man går upp av att äta morotssallad – det allt handlar om är om mängden av det förväntade intaget medför ett energiintag som totalt sett är större än ens kaloriförbrukning.

 1. Det betyder att det per definition inte finns viktökande eller viktminskande mat.
 2. Men viss mat innehåller fler kalorier än annan mat, och dessa ska därför intas i mindre mängder, för att försäkra ett kaloriunderskott.
 3. Följaktligen kommer de flesta uppnå ett kaloriunderskott, genom att byta ut en hel måltid mot en proteinshake.

Det är enkel matematik. En shake med 35-40 g proteinpulver innehåller omkring 150 kcal, så om den ersätter en måltid på 500 kcal, uppnår man en daglig kaloriminskning på 350 kcal – så en dryg vecka bör medföra en viktminskning omkring 300 g. Gör man detta med flera måltider kan man alltså uppnå ett mycket stort kaloriunderskott, så det betyder att den ovan nämnda VLCD-dieten, som är baserad på måltidsersättning, kan bidra till stor viktminskning. Man kan faktiskt gå ned i vikt av att äta glass och gå upp av att äta morotssallad

Hur många kalorier i en skopa proteinpulver?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 133 Fett 1,5g Kolh.2,7g Prot 26,3g

table>

Det finns 133 kalorier i 1 skopa (33 g). Kalorifördelning: 10% fett, 8% kolh., 81% prot.

Är proteinpulver bra om man vill gå ner i vikt?

Färdigt produktpaket för viktminskning – Proteinbolaget Hur Många Kalorier I En Proteinshake Träna dig smalare och bli friskare med viktminskning och tona din kropp så den passar dina livsval. Träning hjälper dig ordentligt men äter du inte rätt eller drar ner på kalorierna kan resultatet låta vänta på sig. Hjälp din kropp att göra sig av med extrakilona tack vare våra kosttillskott som bränner fett och bygger muskler. Läs mer om, och våra här och köp de till ett reducerat pris. Träna dig smalare och bli friskare med viktminskning och tona din kropp så den passar dina livsval. Träning hjälper dig ordentligt men äter du inte rätt eller drar ner på kalorierna kan resultatet låta vänta på sig. Hjälp din kropp att göra sig av med extrakilona tack vare våra kosttillskott som bränner fett och bygger muskler.

Läs mer om, och våra här och köp de till ett reducerat pris. Att gå ner i vikt är inte alltid det enklaste och valet av produkter kan ibland vara lika svårt. Vi har gjort det enkelt för dig – om du vill köpa samtliga produkter till ett lägre pris och komma igång snabbt kan du välja vårt färdiga produktpaket där alla kosttillskott kommer till ett reducerat pris.

Proteinpulver passar både den som tränar för att gå ner i vikt, och den som vill bygga muskler för att bli större och mer tonad. Vill du förlora kilon rekommenderar vi att du väljer vassleisolat, eftersom den ger dig en mycket hög proteinhalt som hjälper till att bygga upp muskelfibrerna och öka din fettförbränning.

Spä på med ytterligare proteinhjälp tack vare de grenade aminosyrorna i BCAA-kosttillskotten. Dessa tas upp omedelbart av kroppen och gör så att din muskelmassa stärks, minskar din trötthet och ger en effektiv viktnedgång. Med BCAA reparerar du musklerna och återhämtar dig snabbt så att du snart kan vara igång och träna hårt igen – allt för att upptäcka ditt smala jag! För att gå ner i vikt krävs det inte bara träning, du måste även tänka på energilagringen i kroppen.

Vi har olika typer av aptitdämpande tillskott och fettförbrännare som tar hand om dina fettceller och stimulerar viktnedgång snabbare, och som samtidigt ger en uppiggande effekt. : Färdigt produktpaket för viktminskning – Proteinbolaget

Är det mycket kalorier i protein?

Energiinnehåll per näringsämne: done1 gram fett innehåller 9 kcal. done1 gram alkohol innehåller 7 kcal. done1 gram protein innehåller 4 kcal.

Är Proteinshakes nyttigt?

Onödigt – Det finns alltså ingen som behöver äta proteinpulver. Pulvret innehåller inget som du inte kan få i dig genom att äta tillräckligt mycket mat med rätt näringsinnehåll. Om du äter vanlig husmanskost och inte idrottar är proteinpulver fullkomligt onödigt.

Livsmedelsverket konstaterar att 10–20 procent av all näring bör vara protein, något som uppfylls med råge genom normal kost. Är du däremot aktiv idrottare ökar ditt energibehov, hur mycket beror på vad och hur ofta du tränar. Sveriges olympiska kommitté, SOK, rekommenderar konditionsidrottare att äta 1,2–1,6 gram protein per kilo kroppsvikt varje dag, medan styrkeidrottare bör äta något mer – 1,6–1,7 gram.

SOK slår fast att det är “inga problem att täcka proteinbehovet med vanlig kost, förutsatt att energibehovet är uppfyllt”. Text: Pontus Ohlin och Hampus Engstedt

Vad händer om man dricker protein utan att träna?

Kan man ersätta mat med proteinpulver? – – För personer med dålig aptit som tränar mycket, vilket kan vara aptitsänkande, kan det vara positivt att dricka proteinshakes för att få i sig tillräckligt med protein och energi, om man tycker det är lättare att dricka energi än att äta det, säger Lovisa Wilhelmsson.

 • Att bara dricka proteinshakes över lång tid vill hon ändå inte rekommendera.
 • Det spelar egentligen ingen roll var proteinet kommer ifrån, men du får inte näring i form av exempelvis mineraler och vitaminer på samma sätt som från riktig mat.
 • Vill man gå ner i vikt behöver man dessutom tänka långsiktigt och skapa hållbara rutiner, säger hon.

Marcus Moberg tycker inte att proteinpulver generellt skulle vara sämre än proteinrik mat. – Vad som är proteintillskott och inte är ett gränsland. Mycket mat är proteinberikad. I en proteinpudding har man tagit proteinpulvret och tillsatt gelatin så att det blir en fast konsistens.

Kan man leva på proteinpulver?

Proteinpulver och vanlig kost – Om du planerar att gå ner i vikt, så fyller proteinpulver oftast två funktioner: Det gör dig mer mätt. Du dricker proteinpulvret som mellanmål och eftersom protein har en mättande effekt, är du inte lika hungrig när det är dags för lunch eller middag.

Du bibehåller muskler. När du går ner i vikt så är det oundvikligt att du också förlorar en del muskler. Genom att ligga på ett kaloriunderskott, men ändå få i dig rikligt med protein, så minimerar du andelen muskler du förlorar. Du ska alltså inte gå ner i vikt genom att dricka proteinpulver istället för mat.

Det kan leda till en hälsokatastrof. Istället ska proteinpulvret vara ett tillägg till din vanliga kost. Det gäller oavsett om du vill gå upp- eller ner i vikt, bygga muskler eller bara underhålla dina muskler. Proteinpulver är aldrig en ersättare. Hur Många Kalorier I En Proteinshake

Kan man ta proteinpulver varje dag?

7. Du byter ut dina måltider mot proteinshakes – Säg efter oss: en proteinshake är INTE en måltid. Det finns faktiskt en anledning till att det kallas för just tillskott. En proteinshake är ett bra tillskott för att öka ditt dagliga proteinintag. Ett proteinpulver kan också hjälpa dina muskler att reparera sig och växa.

 • MEN en enkel proteinshake blandat med vatten kan inte ge dig alla de nödvändiga näringsämnen du behöver under en dag.
 • Och om du inte ger dina muskler det bränsle de behöver kommer du inte att få de resultat du vill ha. Och du.
 • Om du startar dagen med en hälsosam, fullvärdig måltid, så kommer din kropp att behöva jobba hårdare för att bryta ned det du har ätit.
You might be interested:  Hur Mycket Alkohol Är Det I Mjölk?

Det innebär du bränner fler kalorier! Win, win!

Varför protein vid viktnedgång?

Förutom att protein hjälper dig bibehålla muskelmassa och tappa lite mer fett så har protein också en god effekt i form av minskad hunger och aptit (7). Du håller dig helt enkelt mättare längre om du äter lite mer protein och det är givetvis positivt om du försöker gå ner i vikt.

Vad är dåligt med proteinpulver?

Fördelar och nackdelar med proteinpulver – Är man ovan vid att dricka proteinpulver till mellanmål eller efter ett träningspass kan det kännas konstigt att få i sig näring via pulver. Men det finns flera fördelar med att göra just det – läs mer nedan! LÄS MER: Har du testat nya, proteinrika trenddrycken – proffee? Vad är egentligen bäst som proteinkälla, kyckling eller proteinpulver? Vilket som, egentligen, menar Daniel.

– Fördelarna med proteinpulver är att det är smidigt att ha med sig. Det blir mer omständigt att ha med sig en bit kyckling inlindad i folie till gymmet. En annan fördel är priset. Proteinpulver är en billig proteinkälla sett till hur mycket protein du får per gram, säger han. Fick det några nackdelar med att äta proteinpulver? Egentligen inte.

Man ska ha i åtanke att proteinpulver inte innehåller så mycket andra makronutrienter som fett och kolhydrater. Det är ingen måltidsersättning på så sätt. – Vad man kan tänka på är mättnadskänsla och kaloriintag. En bit kyckling mättar mer än en proteinshake.

Andra sidan mättar en proteinshake betydligt bättre och innehåller bättre ingredienser än en läsk, säger Daniel. Här är de 10 vanligaste frågorna om kost – kostrådgivaren svarar Jag konditionstränar för att bränna kalorier, varför ska jag då dricka kalorier i form av en proteinshake direkt efter passet? Daniel menar på att du börjar i fel ände.

I första hand bör du titta på hela ditt dagsintag av protein. – Det finns ingen timingeffekt av protein som gör att du måste stressa med att få i dig det. Om din normala kost gör att du kommer upp till de rekommenderade nivåerna av protein så måste du inte ta en proteinshake.

Jag löptränar ett par gånger i veckan. Hur ofta ska jag löpträna och dricka en proteinshake för att proteinpulver ska göra nytta? Även om du bara löptränar en gång i veckan så kan en proteinrik kost ge dig bättre träningsresultat. Men det handlar om att få i dig dagsbehovet av protein, inte just en proteinshake.

Klarar du inte av att få i dig dagsintaget är en proteinshake att rekommendera. En annan fördel är att du klarar av att träna hårdare om du får i dig mycket protein: – Om du intar protein nära den rekommenderade dosen om ungefär 1,6 g/kilo per dag klarar du även av att anpassa dig positivt till en större träningsvolym, säger Daniel.5 tecken på att du inte äter tillräckligt med protein Det finns en myt som säger att kroppen inte kan hantera stora mängder protein.

 • Vad är sant? Kroppen tar upp cirka 95-99 % av allt protein vi stoppar i oss.
 • Mer protein innebär inte att musklerna byggs snabbare men förbättrar ändå muskeluppbyggnaden över tid.
 • Om du äter mycket protein vid ett tillfälle så finns överskottet kvar och utsöndras under flera timmar efteråt.
 • Ort sagt: Äter du mer protein, så kommer du bygga mer muskler, under längre tid.

Hur vet man hur mycket protein man ska dricka? För att maximera de positiva effekterna av protein bör du få i dig 1,6-2,0 gram protein per kilogram kroppsvikt. – Det innebär att om du väger 70 kilo ska du ska få i dig mellan 110-140 gram protein per dag, säger Daniel.

För att maximera muskeluppbyggnaden är en bra rekommendation att dricka 20-30 gram protein vid ett tillfälle. Det brukar vara ungefär 0,75-1 dl proteinpulver.6 smarta sätt att protein-berika din favoritmat Och det är ingen större skillnad mellan de dyra och de billigare märkena enligt Daniel. – Många riktigt bra proteinpulver ligger i den billigare änden av spannet.

Det som det eventuellt kan påverka är smaken, men inte innehållet i övrigt. Om jag äter varierat och hälsosamt, behöver jag dricka proteinpulver då? Det enkla svaret är nej, du behöver inte dricka proteinpulver. – Men att äta protein i den dosen som är nämnd ovan är mycket väl bevisad att ge större styrka, mer muskelmassa, mindre kroppsfett och mer mättnadskänsla.

Vill få i dig mer protein än du äter idag, men inte vill betala mycket mer.Har svårt att få i dig protein via din vanliga kosthållning.Inte kommer att äta riktig mat kort efter ett träningspass.Vill få bättre träningsresultat.

Får man större muskler av proteinpulver?

1. Är det någon skillnad på proteinpulver och vanlig mat? – Vän av ordning vill börja med en definition här: proteinpulver är mat. Åtminstone tekniskt sett. Proteinpulver är inte ett kosttillskott, och får i Sverige inte kallas för det. Det är ett livsmedel.

 • Med det sagt är det dock inga problem att förstå vad frågeställaren menar: gör det någon skillnad om du får i dig 30 gram protein (till exempel) från en proteinshake eller från en köttbulletallrik? Kort svar: nej.
 • Längre svar: det beror lite grand på vilket proteinpulver, och vilken måltid vi jämför med, då alla proteiner är uppbyggda av lite olika aminosyror, och olika aminosyraprofiler påverkar muskeluppbyggnaden på olika sätt.

Men givet att du äter en någorlunda varierad kost, så spelar det här ingen roll. Läs mer: Proteinrik mat: Topplistor över proteinkällor Det spelar ingen större roll för din muskeluppbyggnad om du får i dig samma mängd protein och aminosyror från proteinpulver eller en vanlig måltid, men vad du behöver tänka på är att mat innehåller mer än bara protein och kalorier.

Hur får man i sig 150g protein?

Vegetarianer och veganer – oroa er inte! – Vegetarianer och veganer behöver inte vara oroliga för att få för lite men bör tänka på att få proteiner från olika livsmedel. Det låter krångligt men kan vara så enkelt som att äta en bit bröd till böngrytan.

Vad händer om man får i sig för mycket protein?

Vanlig kost ger tillräckligt med protein Av Krista Korpela-Kosonen • Allsidig kost innehåller i normala fall tillräckligt med protein. Man behöver inte överdriva andelen protein i maten. Stort proteinintag under lång tid belastar njurarna och stör kroppens insulinmetabolism.

De senaste åren har kvarg, yoghurt och drycker med extra mycket protein blivit mycket populära och konsumtionen har ökat rekordartat. Marja Mutanen, professor i näringsfysiologi på Helsingfors universitet, tror att populariteten åtminstone delvis kan förklaras med att reklam och medier har skapat en bild av att proteinrika produkter ger hälsa, välbefinnande, energi och uthållighet.

– Det existerar inget fysiologiskt behov av att använda proteinprodukter och man behöver inte oroa sig för att få i sig för lite protein. Normalt innehåller varierad vanlig kost tillräckligt med protein, om man äter tillräckligt mycket i relation till förbrukningen.

Allsidig kost tillgodoser också proteinbehovet hos fysiskt aktiva, friska vuxna. Det ser det ökade energibehovet vid fysisk aktivitet till. Både energiintaget och proteinintaget ökar när en fysiskt aktiv människa äter tillräckligt mycket av vanlig mat. Marja Mutanen vill inte rekommendera regelbunden användning av proteinrika produkter under normala förhållanden, och framför allt inte till småbarn.

Omfattande internationella befolkningsstudier tyder nämligen på att stort proteinintag i tidig barndom ökar risken för övervikt och kan öka risken för att få bland annat typ 2-diabetes. Mer protein till äldre Äldre behöver mer protein än andra, och det är relativt vanligt att äldre människor får i sig för lite protein.

 • Proteinbehovet ökar i synnerhet vid kroniska sjukdomar eftersom en sjuk kropp behöver mer protein än en frisk.
 • Tack vare proteinet kan man behålla muskelmassa och mineralmassa i skelettet.
 • Om man vill försäkra sig om att kroppen inte använder proteinet som energi, är det viktigt att äldre människor får i sig fett och kolhydrater för att tillgodose energibehovet.
You might be interested:  Hur Ändrar Man Kalorier På Apple Watch?

Ibland kan man tumma på hälsokraven. A och O är att man har aptit och äter tillräckligt mycket, säger Marja Mutanen. Äldre människor kan gärna inta mat och drycker som innehåller protein till varje måltid för att få i sig de viktiga aminosyrorna under hela dagen.

Proteinkvarg och proteindrycker kan vara ett sätt att höja proteinintaget, men vanlig mjölk och surmjölk har samma funktion om de intas till alla måltider och mellanmål. – Till kvällsmålet är det bra att hellre kombinera en ostsmörgås med ett glas mjölk än med en kopp te, ger hon som exempel. Överskott blir energi Enligt näringsrekommendationerna ska proteinintaget hos vuxna och barn över två år stå för 10–20 procent av det dagliga energibehovet.

Personer över 65 år ska äta en aning mer proteiner, 15–20 procent av energibehovet. Kosten innehåller mycket protein om den står för 25 procent eller ännu mer av det dagliga energiintaget eller om intaget är mer än 1,5 gram per kilo kroppsvikt. En person som väger 80 kilo ska alltså få i sig 120 gram protein om dagen.

Får man i sig för mycket protein, omvandlas det inte direkt till muskelmassa. I stället använder kroppen de överflödiga aminosyrorna till energi eller omvandlar dem till glukos och fett. Kan belasta njurarna Kroppen har begränsad kapacitet att anpassa sig till ett stort proteinintag. Det är till skada för kroppen att inta för mycket protein under en lång tid.

Det belastar framför allt njurarna eftersom protein innehåller kväve och överskottskvävet utsöndras i urinen via njurarna. Extra skadligt är det att äta för mycket protein om man redan har något fel i njurfunktionen. Stort proteinintag stör sockeromsättningen.

 1. Det gör att insulinutsöndringen ökar samtidigt som insulinets effekt i vävnaderna minskar.
 2. I vissa studier har stort proteinintag kopplats till ökad risk för att få typ 2-diabetes.
 3. Risken kan förklaras med sambandet mellan proteinintag och insulinmetabolism, förklarar Mutanen.
 4. Större intag av växtprotei Kost med stora mängder animaliskt protein förefaller att vara ogynnsammare för hälsan än kost med stora mängder vegetabiliskt protein, visar undersökningar.

Animaliskt protein finns i kött, fisk, ägg och mjölkprodukter, medan vegetabiliskt protein kommer från baljväxter, nötter, frön och fullkornsspannmål. Animaliskt protein tillgodoser behovet av alla essentiella aminosyror som kroppen behöver. Normalt ger också vegetarisk kost tillräckligt med aminosyror om den innehåller flera olika typer av vegetabiliskt protein, till exempel bönor och spannmål, samtidigt.

Kan man gå upp i vikt av protein?

Okej, en löjlig rubrik. Du kan med tillräckligt stor vilja sannolikt äta dig fet på mer eller mindre vad som helst så länge som det innehåller kalorier. Men det är onekligen en otroligt stor skillnad mellan olika typer av livsmedel. Ett vanligt argument emot att dricka protein efter träningen är att det skulle öka risken för övervikt.

Det är en rimlig gissning då det är välkänt att många andra drycker med kalorier i ökar risken för viktuppgång hos personer som inte räknar sina kalorier. Det finns däremot ett tydligt undantag när det gäller studier på att dricka kalorier och förändring i vikten och det är att alla studier där man sett en viktuppgång av dryckerna så har det funnits sockerarter i drycken, och inte protein.

Som många säkert redan känner till är protein den makronutrient* som ger bäst mättnad. Det går därför inte att titta på studier där man använt sockerarter i vätska för att dra slutsatser om vad som händer när du dricker proteindrinkar. Det finns redan många studier där man gett försökspersoner en proteindrink efter träning, och jämfört den effekten med att inte ge försökspersonerna någonting.

Resultatet i dessa studier är att försökspersonerna som fick en proteindrink efter träning lägger på sig lite mer muskler samtidigt som deras fettmassa inte förändras någonting ( 1 ). Det här innebär inte nödvändigtvis att du kommer få mer muskler om du dricker mer protein efter träningen. Det kan likaväl handla om att försökspersonerna fick i sig mer protein över hela dagen.

De allra flesta människor äter nämligen mindre protein än vad som är optimalt för att få bästa effekt från styrketräningen. Om du däremot tänker lite mer på vad du äter och väljer proteinrika livsmedel kan du mycket väl komma upp till rätt nivå ändå även om det kan vara en utmaning även i dessa situationer.

 1. Men detta är en helt annan diskussion, tillbaka till ämnet.
 2. Att proteindrinkar efter träningen inte ger viktuppgång borde vara bevis nog för att proteinshakes inte borde vara något problem.
 3. Det finns dock ett problem med dessa studier och det är att försökspersonerna faktiskt tränat innan.
 4. Det kanske är så att om du tränat precis innan så spelar det ingen roll vilka kalorier du stoppar i dig.

Träningen kanske har en effekt som gör att du också hade kunnat dricka en massa läsk efter träningen utan problem? För några dagar sen släpptes en studie som försökte titta på den frågan om än på väldigt kort sikt ( 2 ). Upplägget var extremt enkelt: Tolv försökspersoner fick vid tre olika tillfällen genomföra ett konditionspass på träningscykel och direkt efter fick de vid de tre tillfällena dricka antingen en proteindrink, en dryck med socker eller en placebo.

Vilken dryck de fick vid vilket tillfälle var slumpmässigt. För att du ska få din dagliga dos av vetenskapskunskap kan jag berätta att den här typen av studie där alla försökspersoner får testa alla interventioner kallas för cross-over och när det är möjligt är det ett väldigt bra sätt att få ett mer tillförlitligt resultat med ganska få försökspersoner eftersom de i princip fungerar som deras egen kontrollgrupp.

Deltagarna fick den här drinken nästan precis efter träningen och sen efteråt fick de var 30 minut ange hur mätta de kände sig, hur sugna de var på att äta, hur mycket trodde att de skulle äta om de fått mat just då samt hur hungriga de kände sig.75 minuter efter träningen var slut fick sen deltagarna äta så mycket de ville från mängder av pasta med sås. Som du kan se åt försökspersonerna som minst kalorier när de fick en proteindrink, medan de åt mer kalorier när de istället fick en dryck med socker. Skillnaden i faktiska kalorier var knappt 70 kcal mellan proteindrycken och drycken med socker, medan den var knappt 50 kcal mellan placebo och drycken med socker.

 • Det är alltså små skillnader och inga var signifikanta.
 • Samtidigt gav dryckerna i sig endast 0 eller 120 kcal vilket innebär att kompensationen för kalorierna i drycken med socker endast var 58 procent.
 • Detta är lägre än vad man normalt finner i mer långsiktiga studier där kompensationen brukar hamna omkring 90 procent.

För proteindrycken var som du ser situationen den precis motsatta. Deltagarna åt mindre kalorier totalt efter att de hade druckit en proteindrink efter träningen jämfört med placebo. Den här effekten var liten, 20 kcal, och inte signifikant. Dock återspeglar den ju resultatet från de mer långsiktiga studierna som finns där försökspersoner får proteindrinkar efter träningen.

 • De kalorier som drycken ger kompenserar folk för omedvetet vid senare måltider.
 • Slutsatsen från den här och alla tidigare studier är alltså att det inte finns någon större orsak att oroa sig för att extra kalorier från en proteindrink ska leda till att personer äter extra kalorier över hela dagen.
 • Men om du häller i dig massor av proteindrinkar då?‌ En proteindrink efter träning är nog det som är mest aktuellt för de flesta men vissa gillar verkligen att dricka proteindrinkar.
You might be interested:  Varför Blir Solrosfrön Gröna I Bröd?

Vad som händer om du verkligen skulle dricka många proteindrinkar och då samtidigt höja ditt proteinintag testades faktiskt i en nyligen publicerad studie ( 3 ). En försöksgrupp i den studien fick dagligen inta hela 4,4 gram protein per kilo kroppsvikt och dag över 8 veckor där stora delar av proteinet kom från proteindrinkar.

Det här är en studie där försökspersonerna levde fritt och fick skriva ner vad de åt i en dagbok så helt kontrollerad är den inte. Men enligt dagböckerna åt försökspersonerna allt protein som de skulle och de ökade också på sitt totala kalorintag. Trots detta så gick det inte upp något i fettmassa under studiens gång.

Mängden kroppsfett mättes med en Bod Pod vilket är en av de bättre metoderna som finns. Det är en enskild studie men det är också den enda som finns på väldigt högt proteinintag och tränande personer. Den pekar i alla fall mot att även om du skulle dricka väldigt många proteindrinkar så verkar risken att du ska gå upp i vikt av det väldigt liten.

Om du ändå gör det så beror det mer sannolikt på den andra maten du stoppar i dig. Proteinpulver är inte direkt näringsrikt‌ Nu när du vet att du med stor sannolikhet kan dricka proteinpulver utan större oro för vikten så är det viktigt att påpeka att proteinpulver inte är bra mat. Det är ett komplement för att få i sig mer protein.

Din kropp behöver dock mycket mer än tillräckligt med kalorier och protein. Den behöver också näring och det hittar du inte särskilt mycket av i proteinpulver * makronutrienter är ett samlingsnamn för de energigivare vi kan använda oss av, nämligen protein, kolhydrater, fett och även alkohol.

Hur mycket protein för att gå upp i vikt?

Sammanfattningsvis – Viktigast av allt för att bygga muskler och bli starkare är god styrketräning, Men när styrketräningen väl är på plats, kan du förbättra resultaten av den genom att äta lite mer protein. Du som styrketränar och ligger i kaloribalans bör äta ungefär 1,6–2,2 g protein/kg/dag för att maximera träningsresultaten, och ytterligare ungefär 0,5 g/kg/dag vid ett kaloriunderskott.

 1. När du är nybörjare är proteinbehovet lägre, närmre 1,6 g/kg, och när du har tränat i flera år och byggt upp en större muskelmassa är behovet högre, närmre 2,2 g/kg.
 2. Ät samma mängd protein varje dag, givet att du tränar regelbundet och åtminstone 3 dagar/vecka.
 3. Det här är inte maxgränser, utan snarare minimumgränser där ett lägre intag än detta kan medföra en sämre än optimal anpassning till träningen.

Med det sagt finns det inte heller några direkta fördelar av att gå högre i proteinintaget än så här, men samtidigt inte heller några nackdelar, givet att du fortfarande täcker ditt behov av övriga livsnödvändiga näringsämnen. Om du uppskattade det här inlägget och vill stötta Styrkelabbet, får du jättegärna göra det genom att antingen köpa vår bok Styrkelabbets Kostscheman, som är full med just proteinrika kostscheman.

 • Proteinrik mat: Topplistor över proteinkällor
 • Tränade kvinnor bygger mer muskler och tappar mer fett med högproteinkost
 • Den stora guiden till protein: Hur mycket, vad och när?
 • 7 tips på fullvärdiga vegetariska proteinkällor
 • Proteinpulver: Vad gör det och bygger du mer muskler av det?
 • Hur mycket extra muskelmassa och styrka får du av proteinpulver?
 • Kost och näring för dig som styrketränar
 • Proteinrikt kostschema: Exempel på en dagsmeny
 • Att äta en vegankost som styrketränande – hur gör man?
 • Bulka och bygga muskler: Råd, tips och vanliga misstag!
 • Så deffar du: Bränn fett och behåll (eller bygg!) muskler

Kan man gå upp i vikt av kasein?

3. Bra för fettförbränning och styrka – Genom undersökningar har man upptäckt att kasein är fördelaktigt för viktminskning. Redan under 2000, kunde man i en undersökning se att de poliser som hade kasein i sitt kost- och träningsprogram blev av med mer fettmassa än de som istället konsumerade vassleprotein.

När du försöker begränsa ditt kaloriintag kan ett tillskott av protein som kasein vara en nyckel till att bevara muskelmassa samtidigt som du går ner i vikt. Många studier stödjer proteintillskott för att bevara fettfri kroppsmassa, men kasein är unik i och med sin långamma matsmältning – det gör det till ett bra tillskott för alla tider på dygnet, med speciellt på kvällen och natten då kroppen behöver återhämtning som mest.

En annan studie visade att ett tillskott av kasein på natten, trots att de bidrar till kalorier, inte saktade ner fettförbränningsprocessen över natten. Att bevara muskelmassa medan du går ner i vikt betyder att din styrka inte behöver bli lidande – du kan fortsätta träna och bygga muskelmassa även om du har dragit ner på antalet kalorier, tack vara den boost du får av kaseinet.

Kan protein omvandlas till fett?

Proteiner och träning – Vi behöver protein för att bygga upp och upprätthålla kroppens muskelmassa. Överskottet av proteiner vi får från maten kan användas för att skapa energi, eller omvandlas till fett och lagras i kroppen. När du tränar är det viktigt att du får i dig tillräckligt med proteiner.

Hur många protein shakes per dag?

Hur många proteinshakes bör jag ta per dag? – Oavsett om du tar 2 eller 3 proteinshakes per dag, är det den dagliga mängden av makronäringsämnet protein som är det viktiga för dina framsteg. För tränande personer är ett optimalt dagligt intag mellan 1.4-2.0 g per kg kroppsvikt med den exakta siffran beroende på ditt mål.3 Du kanske kan få i dig allt det här genom kosten, men proteinshakes tillhandahåller ett smidigt sätt att säkerställa att du får i dig höga nivåer av de olika aminosyrorna som behövs för muskeltillväxt och återhämtning.

Vad är dåligt med kreatin?

Effekt och biverkningar av kreatin – Kreatin är något som förekommer naturligt i rött kött och fisk och man kan få i sig cirka 1 gram kreatin om dagen vid normal kosthållning. Främst har kreatin som effekt att öka energiförsörjning till musklerna som arbetar och du kan till exempel lyfta tyngre vikter en längre tid innan du blir trött.

God effekt får du om du tar mellan 5-10 gram kreatin om dagen, särskilt efter träningen. Det är i hög grad en myt att man behöver tillsätta mer kreatin, trots att många tog så mycket som 20 gram kreatin under dess storhetstid. När det kommer till risker och biverkningar med kreatin så har det främst att göra med dess hygroskopiska egenskap, alltså benägenheten att binda till sig vatten.

Det är viktig att få i sig rätt dosering av kreatin och inte överdosera. Däremot är det möjligt att betrakta de biverkningar som kan uppstå i samband med kreatin som ofarliga. Exempelvis kan man gå upp i vikt när man börjar med kreatin, på grund av det intramuskulärt lagrar vätska.

Hur mycket väger 1 skopa proteinpulver?

1 dl Vitargo pulver väger 50 gram och en skopa Whey Complete pulver väger 30 gram.

Hur mycket är en skopa proteinpulver?

Skopa på 50 ml, det vill säga 1/2-deciliter. OBS! Skoporna som levereras nu är vita/genomskinliga. Dock är det fortfarande samma effekt i produkten.

Hur mycket protein är det i en skopa proteinpulver?

Av de flesta vasslebaserade proteinpulver så räcker ungefär 30 gram pulver för att få i dig strax mer än 20 g rent protein. Av Whey-80 handlar det om ungefär 0,75-1 dl som du blandar med ungefär 3 dl vatten eller mjölk.

Hur mycket protein är det i 1 dl proteinpulver?

Vad är mest prisvärt: Whey-80 eller Whey-100? Enligt mig är det utan tvekan det förstnämnda. Dessa två typer av vassleprotein är antagligen de vanligaste varianterna av proteinpulver som används i Sverige. Kanske de vanligaste i världen, jag vet inte, jag bara dricker det.