Hur Många Kalorier Innehåller En Avokado?


Hur Många Kalorier Innehåller En Avokado
Energi: 701kJ/ 168 kcal, Protein: 2g, Fett: 15,3g, Mättade fettsyror: 1,8g, Kolhydrater: 4g, Fibrer: 3g, C-vitamin: 8mg, D-vitamin: 0mcg, Folat: 62mcg, Järn: 1mg, Zink: 0,4mg.

Är det bra att äta avokado varje dag?

6. Främjar ögonhälsa – Kommer du ihåg de där antioxidanterna vi nämnde tidigare? Särskilt två kartenoider, lutein and zeaxantin, har visat sig främja ögonhälsan genom att minska risken för grå starr och åldersrelaterad makuladegeneration. Dessutom kan avokado (och avokadoolja) hjälpa till att främja kartenoidupptagningen från andra livsmedel, som en mindre studie i The Journal of Nutrition 2005 visade.

Vad hjälper avokado mot?

Avokado – saker du kanske inte vet om avokado Din webbläsare är utdaterad. För bättre säkerhet, hastighet och bästa upplevelsen av sidan uppdatera, eller använd en annan webbläsare. Visste du att avokado är en frukt (eller egentligen är avokado ett bär) och inte en grönsak? Och vad tänker du på när du hör ordet “avokado”? Kanske guacamole? Men det finns så mycket som du kan göra med superfrukten. Visste du att det finns över 400 typer av avokado? Ja, det är sant.

 1. Och de skiljer sig i form, färg och smak.
 2. Avokado kallas ibland för alligatorpäron på grund av sin form och sitt skrovliga skal.
 3. Vi tänker oss ofta att avokado är en grönsak men egentligen är det en frukt – eller faktiskt ett bär.
 4. De vanligaste sorterna av avokado är Fuerte och Hass, aromatiska och nötiga i smaken.
You might be interested:  Hur Mycket Vatten Är Det I Mjölk?

Nord- och Sydamerika är ledande när det kommer till att odla avokado, men i Centraleuropa säljer man mest avokado som är odlad i södra Spanien, Israel, Mexiko och Sydafrika. När det kommer till avokado så är det svårt att köpa närodlat, men kika efter avokado med eko- och rättvisemärkning.

 • Avokado har ett högt näringsvärde och är utan tvekan ett av de mest näringstäta livsmedlen som finns.
 • Det är en riktig superråvara med hälsofördelar, och massor av näringsämnen.
 • Avokadon finns till och med i Guinness rekordbok som världens mest hälsosamma och nyttigaste frukt.
 • Men vad är det som gör den så kraftfull? Vad är så “super” med avokadon? Jo avokado innehåller vitamin A, E och avokatin B, alfa- och betakaroten, biotin samt vegetabiliska och omättade fetter.

Att äta avokado är nyttigt för både hälsan och utseendet, eftersom den också är full med med antioxidanter. Enligt ett flertal studier har superfrukten kunnat hjälpa till att sänka kolesterolnivån och ska stimulera matsmältningen och hårtillväxten. Den är otroligt nyttig och en av naturens verkliga superlivsmedel.

 • Älla: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3664913/ Få perfekt mogen avokado: avokadon kan inte mogna förrän den plockats från trädet.
 • Om du lägger avokadon i en papperspåse med andra frukter kommer den naturliga etylengasen från t.ex.
 • Äpplen eller tomater att göra att den mognar snabbare.
 • Skär avokado försiktigt: de har hårt skal och en stor kärna, vilket kan göra det knepigt att skära upp den.

Tricket är att skära ett snitt längs hela frukten och därefter dra eller vrida isär halvorna med händerna. För att bort avokadokärnan lägger du halvan med kärnan på en skärbräda, med kärnan uppåt. Stick ned knivbladet (inte spetsen) i kärnan och rotera kniven.

You might be interested:  Hur Mycket Kött Per Person Grill?

Första rätten – kall eller varm: avokadosoppa En härlig kall soppa, balanserad med syran i lime och stark sås.Andra rätten – en delikatess från Apulien:Tredje rätten – syndigt gott men hälsosamt: en himmelsk avokado chokladmousse eller chokladpudding. Kan med fördel göras vegansk.

Mogen och krämig avokado passar till många tillbehör som kikärtsröra (avokadohummus), mangosalsa och gör rätten bara ännu godare. Prova också grillad avokado och toppa med lite flingsalt, du kommer bli glatt överraskad.Avokadoris – brunt eller vitt ris spelar ingen roll.

 • Rör ned avokado och du får en härligt krämig rätt.
 • Rämigt potatismos – fluffa upp potatismoset med avokado, en delikatess.
 • Det finns så mycket mer än guacamole.
 • Avokado- och limeröra till exempel.
 • Lättare än en vanlig dipp, och bättre för laktosintoleranta eftersom den inte innehåller någon gräddfil.
 • Har du testat avokadopesto? Den är smakrik och härlig utan att bli alltför mäktig.

Tillsätt en knappt mogen avokado, så att den har lite mer tuggmotstånd och mixa med övriga pestoingredienser som ersättning för oljan. Toppa med lite parmesanost och njut! Avokado är också en av ingredienserna i många shakes och gröna smoothies, eftersom den ger en len och krämig konsistens.

Klassikern: läcker avokadomilkshake – enkelt och snabbt med några få ingredienser.Fruktig: avokado-mangosmoothie – nyttig och uppiggande.Supernyttig: avokado-kokosnöt-kålsmoothie – för en nyttigare livsstil.

Med Bosch High Speed Blender –VitaBoost, kan även de hårdaste ingredienserna bli till mjuka, lena och hälsosamma smoothies. Du kan lägga i is, frysta jordgubbar och till och med avokado med den nyttiga kärnan kvar och få ett perfekt resultat på soppor och smoothies. Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar. Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd. Upplev Bosch Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet. Hitta en återförsäljare Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig! : Avokado – saker du kanske inte vet om avokado

You might be interested:  Hur Många Kalorier Är En Point?

Vad är avokado rikt på?

1. Rik på bra fetter! Avokado innehåller samma typ av hälsosamma omättade fett som olivolja. Omättade fetter hjälper till att hålla blodkärlen i gott skick, skyddar hjärtat och motverkar sjukdomar.2. Näringsrik! Avokadon är en bra källa till vitamin E och folat.

 • Dessutom innehåller avokado flera olika antioxidanter och omättade fetter.
 • Dessa ämnen är bra för framför allt huden.3.
 • Mättar bra! Fettet i avokado bidrar till mättnadskänslan.
 • Det gör att du inte blir lika sugen på sötsaker eller går och småäter i onödan.4.
 • Håller magen igång! Tack vare att avokadon är full av nyttiga fibrer så håller den igång magen.5.

Passar till allt! Ja avokadon är verkligen lätt att variera och passar till de flesta maträtter, från frukost till kvällsmål.

Kan man äta skalet på avokado?

Alla dagligvaror du behöver – noga utvalt både för dig och för planeten Cocktail-avokado är en vanlig avokadofrukt men som är aningen mindre och utan kärna. Denna avokadofrukt har inte befruktats och utvecklas därför inte till en stor frukt med kärna i mitten.