Hur Mycket Kalorier Är Det I Kvarg?


Hur Mycket Kalorier Är Det I Kvarg
Per 250 g (ca 2,5 dl) produkt

Produkt och fettprocent Kcal Mängd protein/100 kcal
Garant vaniljsmak 7,5 % 400 4,1
Lindahls kvarg naturell 0,3 % 155 19,4
Lindahls kvarg Vanilj 0,3 % 230 6,7
Lindahls kvarg jordgubb 0, 3 % 215 7,6

Nog 14 rijen

Hur mycket kalorier i en kvarg?

Det finns 60 kalorier i 100 g.

Är det mycket socker i kvarg?

Icakuriren granskar kvarg – full av socker och tillsatser Livsmedelsbutikernas kyldiskar är numera proppfyllda med proteinrik kvarg. På några år har den pastöriserade mjölken med mjölksyrakultur poppat upp som ett av de mest heta livsmedlen för dem som tränar eller vill gå ner i vikt, eller både också.

Kvarg är också populärt hos tonåringar som vill bygga muskler eftersom protein bidrar till större muskler vid fysisk ansträngning. Men hur nyttig är kvargen egentligen? – Kvarg som livsmedel är överreklamerat även om det inte är onyttigt, säger Icakurirens dietist Anna Hamilton som varnar för att låta kvarg ersätta vanlig mat.

– Det är viktigt att veta att kvarg har låga näringsvärden när det gäller viktiga mineraler som järn och zink. Äter man flera portioner kvarg per dag istället för annan mat finns det risk för näringsbrist. Att proteinrika livsmedel kan öka muskelmassan stämmer i och för sig men för att få bäst effekt bör man få i sig proteinet i anslutning till träning.

 • – Kvarg mättar bra men liksom all annan mat är det viktigt
 • att se till att det totala energiintaget blir lägre än behovet, kommenterar Anna Hamilton.
 • Lindahls, som ägs av Skåne-mejerier, tar hjälp av både tyngdlyftare och racerförare för att marknadsföra sin kvarg och förklarar att den som äter kvarg dessutom “får i sig and-ra näringsämnen som gör gott för kroppen”.
 • Men på köpet får man också i sig en rad tillsatser som förtjockningsmedel och sötningsmedel.
 • Dietist Anna Hamilton:
You might be interested:  Hur Får Man Hård Yta På Bröd?

– Det är inte farligt för kroppen men det är bättre att äta så rena naturella produkter som möjligt. Vissa små men ändå intressanta djurstudier visar på förändrad tarmflora. Dessutom kan man undra varför vi hela tiden ska vänja oss vid söta smaker. Sex av de tio vaniljkvargarna innehåller socker i stället för sötningsmedel: Eldorado, Ica, Garant, Milbona, Arla och Valio.

Den sistnämnda innehåller mest, 16 gram per 100 gram. Det motsvarar 4,5 sockerbitar -eller 9 sockerbitar per förpackning vilket kan jämföras med en burk Coca-cola som innehåller 10 sockerbitar. Fetthalten är mycket låg i de flesta av kvargarna men tre innehåller runt sju procent fett: Garant, Ica och Valio.

– Det kan vara bra med extra fett och kalorier om man tränar extremt mycket eller om man är äldre, multisjuk och har svårt att få i sig tillräckligt med energi. Men hälften av Sveriges befolkning har en övervikt eller fetma och behöver inte extra kalorier.

 1. Anna Hamilton godkänner däremot den feta kvargen som efterrätt – någon gång ibland.
 2. –  Att äta en fet kvarg är förstås bättre än att äta en delicatoboll.
 3. För den som ändå vill ha i sig extra protein i form av kvarg rekommenderar Anna Hamilton naturell kvarg med bär -eller frukt och nötter.
 4. – Men för de flesta som tränar några gånger i veckan räcker det oftast med en smörgås med pålägg som ost, leverpastej, hummus, bönröra eller skinka, ett glas mjölk eller en banan efter träning.
 5. Generellt finns det gott om proteiner i livsmedel som kött, fisk, ägg, kyckling, mejeriprodukter och baljväxter.

Vad kan jag använda istället för kvarg?

Tips och info – Engelskt namn: quark cheese, formage cheese Finns i affären: Bland mjölk, fil, yoghurt och andra mejeriprodukter. GI tips: Kvarg har lågt GI. Hållbarhet och förvaring: Se bäst före datum, brukar hålla sig ca 3 veckor från inköpsdatum. Kolla datumen i affären så du inte köper en gammal. Kvarg förvaras i kylskåp, högst 8 grader. Kvarg går också att frysa, den bör då tinas i kylskåp. Pris: ca 12 kr för en burk på 250 g Näringsvärdestips: För kesella med 10% fett: Energivärde 600 kJ/140kcal. Per 100 g: protein 10 g, kolhydrat 3.5 g och fett 10g. För lätt kesella med 1% fett: Energivärde 320kJ/75kcal. Per 100 g: protein 13 g, kolhydrat 3.5 g och fett 1 g. Ersätt med: I kalla såser och röror kan man ersätta kvarg med crème fraiche, gräddfil eller yoghurt med motsvarande fetthalt. E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:

You might be interested:  Hur Mycket Vatten Är Det I Mjölk?

skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com

Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. 💬 Svar till Tessan ✏️ Skrivet av Susanne 2013-08-12 10:53 Man kan oftast inte byta ut allt smör eller margarin mot kesella, utan en del av det i så fall men hur mycket som är lagom varierar nog från recept till recept, men generellt skulle jag säga mer kesella än smör, kanske dubbelt men det är bara en gissning från min sida. ⭐ webmaster 💬 Svar till oOo ✏️ Skrivet av Susanne 2013-08-06 10:38 Nej jag är inte sponsrad av Arla. Jag håller med om att jag borde byta ut det nu när den mer allmänna benämningen kvarg finns som inte är ett varumärke och det finns andra leverantörer än bara Arla.

Är kvarg stoppande?

Hur Mycket Kalorier Är Det I Kvarg 5. Mjölkprodukter – Studier har visat att när de proteinrika mejeriprodukterna som mjölk, yoghurt, ost, keso och kvarg utesluts hos folk som lider av förstoppning så minskar ofta besvären. Men grädde, creme fraiche och smör som främst innehåller fett verkar inte ha samma stoppande effekt.Äter du mycket mjölkprodukter kan det vara värt att testa 2 veckor helt utan de proteinrika ovan.

Är kvarg bra om man vill gå upp i vikt?

6. Släpp nyttighetshetsen (fast bara lite) – Har du lärt dig att beställa det “nyttigaste” på menyn när du äter ute? Att äta en mager Ceasarsallad till lunch är troligen ett för kalorifattigt alternativ för dig som vill gå upp i vikt. Typisk “nyttig” mat som mager kvarg, sallad, grönsaker, tonfisk och råkost mättar bra i förhållande till deras kaloriinnehåll.

 1. Det räcker till exempel med 240 g kladdkaka för att komma upp i 1000 kcal, men krävs ca 3 kg broccoli eller morötter för att nå samma kalorimängd.
 2. Vilket tror du är lättast att äta? För att lyckas äta mer än kroppen behöver för att hålla vikten kan du behöva äta något mindre av den typ av mat som mättar bäst.
You might be interested:  Hur Mycket Kolhydrater Är Det I Potatis?

Det är självklart bra att ha ett hälsosamt tänk och att välja näringsrika alternativ, men under den här perioden är din prioritet energiintaget, Ibland innebär det kanske att du behöver välja bort hälsomålet till fördel av något mer kaloritätt. Detsamma gäller lättprodukter där de fullfeta versionerna (till exempel av mjölk, crème fraiche och philadelphia) troligen är mest lämpliga för dig just nu. Hur Mycket Kalorier Är Det I Kvarg Vad som står mellan dig och en högre kroppsvikt?