Hur Mycket Kalorier Bränner Man På Cykling?


Hur Mycket Kalorier Bränner Man På Cykling
Beräknad förbrukad energi

5 minuter 37 Kalorier 441 Kalorier
10 minuter 74 Kalorier 882 Kalorier
15 minuter 110 Kalorier 1323 Kalorier
30 minuter 220 Kalorier 1764 Kalorier

Vad bränner mest kalorier gå eller cykla?

Gå eller cykla – vilket är bäst motion? Hur Mycket Kalorier Bränner Man På Cykling Cykling är kul – men inte lika bra träning som att gå. Foto: Thinkstock Publicerad: 24 maj 2010, kl 15:51 FRÅGA: Hej! Jag undrar en sak. Jag cyklar fram och tillbaka till jobbet varje dag. De tar cirka 25 minuter enkel väg. Vad ger mest av att gå 25 minuter i rask takt eller att cykla? Jag har hört att det ger mer att gå – är det sant?

 • Hoppas på svar Mvh Anna
 • ANNA BÄSÉN SVARAR:
 • Hej Anna!

Stort tack till din fråga. Och först – grattis till att du hittat en bra motionsrutin. Det är suveränt att du cyklar fram och tillbaka till jobbet varje dag. Det är det vi gör varje dag som spelar störst roll för både vikten och konditionen. För att få ett utvecklat svar på din fråga ringde jag Ingrid Larsson, klinisk näringsfysiolog vid Sahlgrenska sjukhuset.

 • Hon svarar dig så här: “Intensiteten är det viktigaste, ju högre intensitet, desto mer kalorier förbrukar man.
 • Du förbrukar mindre energi när du cyklar än när du går, förutsatt att du har samma intensitet.
 • Förklaringen till det är att du bär upp hela din kropp när du går, medan man avlastar kroppen om man cyklar eller simmar,
You might be interested:  Hur Många Kalorier Är Det I Honungsmelon?

På samma sätt bränner man mer kalorier om man går 100 meter uppför en trappa än om man går 100 meter på bar mark. Men jag tycker absolut inte att du ska sluta cykla till jobbet och börja gå istället. Eftersom det tar längre tid att gå samma sträcka än att cykla den är ju risken att promenaden inte blir av och att du tar bilen eller bussen istället.

 1. Om du vill bränna mer kalorier kan du väl lägga in en rask promenad eller en löptur vid ett annat tillfälle istället.
 2. Om du inte ger järnet när du cyklar till jobbet varje dag kan du väl planera in två eller tre träningspass i veckan, kanske löpning eller gymträning, då du rör dig med högre intensitet.

Men var noga med att inte kompensera träningspassen med att äta mer mat om du vill gå ned i vikt.”

 1. Så fortsätt du med dina dagliga cykelturer fram och tillbaka till jobbet och utöka med ett par träningspass om du vill ha ytterligare effekt på vikten och konditionen.
 2. Lycka till och hoja på!
 3. Hälsar/Anna Bäsén, medicinreporter

: Gå eller cykla – vilket är bäst motion?

Vad är bäst gå eller cykla?

Löpning eller cykling: Så kommer du fortast i form Om träningen bara varar i 30 minuter och målet är att förbättra konditionen, så vinner löpning över cykling. Kondition är ett uttryck för lungornas och blodets förmåga att transportera ut syre till musklerna, samt musklernas förmåga att utnyttja syret till att producera energi.

Hur snabbt cyklar en motionär?

En motionär eller nybörjare på cykel brukar i genomsnitt ligga på en fart om cirka 15-20 km/timmen. Med den farten innebär det att det tar ungefär en timme att cykla 1,5 mil vilket också är värt att komma ihåg motsvarar ungefär 8000 steg.

You might be interested:  Ska Man Salta Vattnet När Man Kokar Potatis?

Hur många kalorier bränner man på att cykla 1 mil?

Såhär mycket kalorier ska du äta för att bränna fett utan skitsnack!

Beräknad förbrukad energi

5 minuter 37 Kalorier 1 timme
10 minuter 74 Kalorier 2 timmar
15 minuter 110 Kalorier 3 timmar
30 minuter 220 Kalorier 4 timmar

Är cykel Cardio?

Cyklingpass inomhus är en effektiv träningsform för att snabbt få bättre kondition och bränna kalorier. Att det är roligt, säkert och utmanande – det får du på köpet. Inomhuscykling som träningsform uppkom i USA för 25 år sedan av tävlingscyklisten och triathleten Johnny Goldberg.

 1. Då cykling ger snabba resultat, är skonsamt för kroppen och passar de flesta, växte den snabbt och finns idag på i stort sett alla gym som erbjuder gruppträning.
 2. SATS erbjuder allt från Senior Cycling, Cycling Interval och The Trip,
 3. Passen varierar från 30 minuter till två timmar och det finns garanterat något pass som passar dig.

Våga prova och utmana dig själv!

Vad är bäst gå eller cykla?

Löpning eller cykling: Så kommer du fortast i form Om träningen bara varar i 30 minuter och målet är att förbättra konditionen, så vinner löpning över cykling. Kondition är ett uttryck för lungornas och blodets förmåga att transportera ut syre till musklerna, samt musklernas förmåga att utnyttja syret till att producera energi.