Hur Många Kalorier Är Det I En Satsumas?


Hur Många Kalorier Är Det I En Satsumas
Kaloritabell för frukt & nötter Nedanstående tabell presenterar olika frukter och nötter och dess kaloriinnehåll (kcal). Något vi har missat? Tveka inte att kontakta oss så lägger vi till det i listan. Observera att kalorimängden för alla livsmedel i listan anges i ca-värde i kCal per 100 gram.

Livsmedlets namn (Reservation för ev. feltryck) kCal
Ananas, herm, med juice 68
Ananas, herm, med lättsötad lag 56
Ananas, herm, med medelsötad lag 84
Ananasjuice, fryst, drickfärdig 186
Ananasjuice, fryst, konc. 51
Ananasjuice, herm 56
Apelsin 54
Apelsinjuice, fryst, drickfärdig 48
Apelsinjuice, fryst, konc 166
Apelsinjuice, färskpressad 48
Apelsinjuice, herm/past, drickfärdig 44
Aprikoser 50
Aprikoser, herm med juice 55
Aprikoser, herm, med medelsötad lag 120
Aprikoser, torkade 270
Aprikosnektar, herm 61
Banan 104
Banan, kokt 140
Banan, torkad 390
Björnbär 58
Björnbär, frysta 72
Björnbär, herm, söt lag 100
Blåbär 59
Blåbär, frysta 50
Blåbär, frysta, lättsockrade 88
Citron 29
Citronjuice, färskpressad 25
Citronjuice, herm 21
Citronskal 74
Clementin 50
Clementinjuice, färskpressad 44
Frukt och saftkräm, ätfärdig 94
Frukt, blandad, torkad 295
Fruktcocktail, herm, med sötad lag 85
Grapefrukt 38
Grapefrukt, herm i lättsötad lag 68
Grapefruktjuice, färskpressad 40
Hallon 42
Hallon, frysta 47
Hallon, frysta, lättsockrade 90
Hasselnötter 670
Honungsmelon 33
Jordgubbar 47
Jordgubbar, frysta 37
Jordgubbar, frysta, sockrade, hela 89
Jordgubbar, frysta, sockrade, skivade 109
Jordnötter 600
Jordnötter, rostade, saltade 620
Katrinplommon 270
Kiwi 64
Kiwi, herm, utan lag 90
Krusbär 46
Lime 30
Mango 74
Mango, herm, lättsötad lag 89
Melon, honungs- 40
Melon, nät- 41
Melon, vatten- 40
Nypon, utan frön, torkade 350
Nätmelon 36
Passionsfrukt 110
Persika 49
Persika, herm, medelsötad lag 84
Persika, torkad 270
Persikonektar, herm 56
Pistaschnötter 610
Plommon 42
Plommon, herm, medelsötad lag 96
Päron 66
Päron, herm, lättsötad lag 64
Päron, herm, medelsötad lag 81
Päron, torkat 295
Rabarber 18
Satsumas 50
Satsumasjuice, färskpressad 44
Tranbär 53
Valnötter 700
Vattenmelon 38
Vinbär, röda 57
Vinbär, svarta 70
Vindruvor 80
Vindruvsjuice, herm 64
Äpple, med skal 59
Äpple, torkat 275
Äpple, utan skal 62

Kaloritabell för frukt & nötter

Vilken frukt har mest kcal?

Frukterna med mest kalorier (per 100 gram): –

Nypon, utan frön, torkade 328 kcalDadlar, torkade 299 kcalPersika, torkad 252 kcalAvocado 160 kcalBanan 101 kcal, (torkad 374 kcal)Passionsfrukt 87 kcalVindruvor 74 kcalMango 69 kcalApelsin 65 kcalFikon, färska 58 kcalLingon 57 kcalPhysalis 57 kcalGranatäpple 56 kcalNektarin 56 kcalÄpple 56 kcalAnanas 55 kcal, (torkad 340 kcal)Päron 54 kcal, (torkade 282 kcal)Blåbär 53 kcalAprikos 51 kcalKiwi 48 kcalLime 47 kcalPlommon 47 kcalTranbär 46 kcalBjörnbär 44 kcalClementin 44 kcalSatsumas 42 kcalCitron 41 kcalJordgubbar 41 kcalPersika 40 kcalKrusbär 38 kcalVattenmelon 38 kcalHonungsmelon 37 kcalNätmelon 37 kcalHallon 34 kcalMelon Galia 30 kcalGrapefrukt 30 kcalRabarber 18 kcal

Något i listan som förvånar? Kom ihåg att olika sorters äpplen exempelvis kan innehålla olika mängd kalorier. Vill du veta vad andra livsmedel har för kaloriinnehåll? Kolla upp det i vår kaloritabell här! Foto: TT, Läs mer: 6 myter om kalorier – som kan hindra din viktnedgång Snacksen att äta – och att undvika – om du vill tappa kilon Müsli-sorterna som innehåller mest (och minst) socker

Hur många kalorier har clementin?

Det finns 35 kalorier i Klementiner (1 ).

Hur många kcal är det i en mandarin?

Näringsämne

Näringsämne Mängd Informationskälla
energi, beräknad 190 kJ (45 kcal ) producerat av THL
fett, totalt 0.3 g livsmedelstabell
kolhydrater, digererbara 8.3 g producerat av THL
protein, totalt 0.6 g producerat av THL

Vad väger 1 satsumas?

100 gram ungefärlig vikt.

Kan man äta frukt om man vill gå ner i vikt?

Ät frukt – gå ner ett kilo i veckan Publicerad: 23 juli 2006 Uppdaterad: 8 mars 2011 Dietisten: Så blir du smal Sommaren är högsäsong för bantning – och för frukt. Nu kan du äta läskande gott och tappa ett kilo i veckan. – Passa på, nu är frukten som allra godast, säger Anna Ottosson, dietist. BYTTE KAKOR MOT FRUKT Emelie Olsson, 26, arbetar som kafébiträde och hade svårt att låta bli bullarna. När hon vägde 75 kilo fick det vara nog. Hon började äta massor av frukt och grönsaker. Foto: PRIVAT, MATS KOCKUM De flesta svenskar äter alldeles för lite frukt och grönt.

 1. Dietister rekommenderar ungefär ett halv kilo om dagen, vilket motsvarar ungefär fem frukter.
 2. Den som vill gå ner i vikt kan äta ännu fler.
 3. Mättar bra – Frukt innehåller lite fett och kalorier.
 4. Samtidigt är de rika på fibrer som mättar bra, och då äter man inte lika mycket annan mat, säger Anna Ottosson.

Genom att äta frukt kan du tappa mellan ett halvt och ett kilo i veckan. – Här kan man verkligen prata om att “äta sig smal”. Du kan äta hur mycket frukt som helst, utan att gå upp i vikt. Men man ska inte bara äta frukt. Speciellt inte om man tränar, varnar Anna Ottosson.

Vi har mycket att lära av medelhavsländerna. Där har frukt och grönsaker en självklar plats på tallriken. Men vi måste också få i oss protein och kolhydrater. Anna Ottosson rekommenderar att halva tallriken fylls med frukt och grönt, en fjärdedel kolhydrater i form av till exempel pasta, ris eller potatis och en fjärdedel protein som kött eller fisk.

Förutom frukost, lunch och middag är det dessutom bra att äta flera mellanmål. – Det bästa är att äta små mål var tredje timme.2-3 mellanmål är jättebra, då hålls blodsockret på en jämn nivå.

Hur många satsumas per dag?

Att minska antalet fria radikaler i kroppen är inte bara bra för hälsan, utan kan också fördröja uppkomsten av rynkor och fina linjer. Därför är det utmärkt att äta ett par satsumas om dagen för dig som vill se yngre ut och förbättra ditt immunförsvar på samma gång.

Hur många clementiner kan man äta på en dag?

Hur många clementiner kan man äta per dag? Enligt Livsmedelsverkets beräkningar kan ett litet barn äta 1 kilo (cirka 10 clementiner ) per dag, hela året, utan att det ska vara en hälsorisk. För vuxna är det ännu större mängder.

Vilka är de nyttigaste frukterna?

Här är några av hjärtats favoriter – Amerikanska Cleveland Clinic och Mayo Clinic har ställt samman rekommendationer för vilka frukter och bär som bäst kan bidra till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Båda klinikerna rekommenderar färsk frukt minst tre gånger om dagen.

 • På topplistan finns: Äpplen – innehåller nyttiga flavonoider, C-vitamin och kalium (ett mineral som är viktigt för normal hjärtfunktion).
 • Aprikoser – innehåller vitamin A, C, E, och K samt viktiga mineraler.
 • Bananer – innehåller vitamin B6, kalium och magnesium.
 • Hallon, blåbär, björnbär – rika på C-vitamin, folater, antocyaner (starka antioxidanter som bland annat motverkar skadlig oxidation), mangan och kalium.

Melon (som nätmelon) – vitamin A, B6 och C, folater och kalium. Kiwi – innehåller vitamin C och E samt magnesium. E-vitamin bidrar till minskad oxidation av LDL-kolesterol. Persikor – rika på vitamin C, E och K samt kalium. Papaya – med vitamin A, C och E, kalcium, magnesium, kalium.

Hur ser 500 kalorier ut?

Vad har 2 stora nävar hasselnötter, 10 normalstora potatisar och en stor bit gräddtårta gemensamt? Jo, de innehåller alla 500 kcal. Vilka kaloribomber äter du? Och vad kan vara helt ok att frossa i? Frossar du i nötter för att de är nyttiga? Undviker du potatis för att du hört att den har högt GI? Tänk om! I slutändan är det kalorierna som gör att du lägger på dig vikt.

 • Livsmedel bidrar med olika mycket kalorier och grad av mättnad.
 • Att ett livsmedel ger många kalorier betyder inte att du nödvändigtvis blir mätt av det.
 • Jämför exempelvis en liten läsk och en stor banan som både ger drygt 100 kcal.
 • För mycket av kaloririka livsmedel gör det lätt att få i sig för många kalorier – och du går upp i vikt.

Detta gäller även om kalorierna kommer från nyttiga livsmedel.

Kan man äta ris när man bantar?

Tankar om kalorier i ris – Ris är ett av de äldsta och vanligaste spannmålen i världen, och det verkar som att äta mer av det leder till utmärkta hälsofördelar. En av hälsofördelarna du kan förvänta dig genom att äta ris är viktminskning, trots att livsmedel med mycket kolhydrater normalt sätt inte är ett bra val.

Hur mycket frukt kan man äta utan att gå upp i vikt?

Går man upp i vikt av frukt? Publicerad: 17 september 2002 Uppdaterad: 8 mars 2011 Jag undrar hur mycket frukt (äpple, päron och liknande) man kan äta utan att gå upp i vikt om man även äter vanlig mat. Jag har hört sägas att man kan äta hur mycket frukt som helst utan att gå upp i vikt.

 • Är det sant? Svar: Nej, man kan inte äta hur mycket frukt som helst utan att gå upp i vikt.
 • Anledningen är att frukt generellt innehåller en betydande andel energigivande socker i form av bland annat fruktos eller fruktsocker.
 • Frukt innehåller vidare för tarmfunktionen viktiga fibrer, vitaminer, mineraler/spårelement och cellskyddande färgpigment (antioxidanter).Vi bör sträva efter att äta flera frukter varje dag.

Lämpligen till frukost och mellanmålen.Variera med fruktsallad som en god och hälsosam efterrätt. Det är alltså inte kalorierna via frukt som är eller ska vara problemet för överviktiga. Problemet är däremot som regel ett för högt intag av mättat fett och raffinerat vitt socker (ofta dolt i mat och snacks) samt för lågt intag av grönsaker och för lite motion.