Hur Många Kalorier Bränner Man På Onani?


Hur Många Kalorier Bränner Man På Onani
Är det möjligt? – Det är ingen hemlighet att onani kan lindra stress, hjälpa dig att sova bättre och öka ditt allmänna humör. Men visste du att onani också kan bränna kalorier? Anekdotiska rapporter tyder på att en solo session kan bränna, mellan minst fem och sex kalorier.

Hur många kalorier förlorar man på att runka?

Hur Många Kalorier Bränner Man På Onani Hur Många Kalorier Bränner Man På Onani 1 AV 2 Ett samlag bränner kalorier, men är det tillräckligt för att skippa träningspasset? Foto: iStock 2 AV 2 Tyvärr inte, säger forskarna. Men lägger du till lite hångel och annat smått och gott så går det faktiskt att bränna en hel del. Foto: iStock Publicerad: 11 mar 2016, kl 09:00 Att ha sex är ofta en svettig historia.

Men är det verkligen tillräckligt för att strunta i det där träningspasset som du planerat in? Hälsoliv har svaret. Det krävs inte ett geni för att förstå att ett samlag bränner kalorier. Vi rör på oss, hjärtat rusar och svetten lackar. Tyvärr innebär det inte att du kan trycka i dig en hel pizza efteråt utan konsekvens – såvida inte du är en sån där som håller på i flera timmar.

Enligt en studie från University of Montreal bränner män nämligen endast 100 kalorier under ett normalsamlag på 25 minuter. Kvinnor bränner ännu mindre – cirka 69 kalorier, skriver Elite Daily, Jämför detta med en pizza som innehåller omkring 1000 kalorier LÄS OCKSÅ: 6 saker du ALDRIG ska göra före sex LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

Hur många kalorier bränner man automatiskt?

Så många kalorier förbränner du Pressmeddelande – 25 Maj 2012 21:33 För att gå ner i vikt gäller det egentligen bara att vid dagens slut hamna på ett kaloriunderskott. Detta brukar tyvärr vara lite svårt då man vanligtvis inte har en aning om hur många kalorier man förbrukar per dag.Att räkna kalorier kommer hjälpa er att ta kontroll över vikten.

 • Man blir säker på när man kan unna sig & när man kan känna sig duktig för att man stod emot.
 • Hur många kalorier förbränner du? Din basalförbränning (= de kalorier kroppen kräver för att fugnera) ligger på 22 – 25 kcal per kilo & dag.
 • Detta är alltså de kalorier du använder genom att vara helt inaktiv.

En normalaktiv person förbränner ca 1.5 gånger fler kalorier per kilo. Det ger oss 33 – 37,5 kcal per kilo & dag. Väger du 65 kilo, har du en daglig förbränning på 2145 – 2438 kcal per dag. Äter du 500 kcal färre om dagen, går du ner 0.5 kg/veckan. Äter du 1 000 kcal färre om dagen, går du ner 1 kg per vecka.

Lägre än så är inte sunt. Genom att kan ni börja bli säkra på att ni ligger på ett kaloriunderskott. Att räkna kalorier kan för en del till en börjar vara lite lagom roligt, medan det för en del ger känsla av kontroll & välbefinnande. Men till slut lär man sig & man kan i princip uppskatta hur många kalorier saker innehåller.

Då slipper man att räkna kalorier! Nu när ni vet hur många kalorier ni förbränner per dag, är det dags att börja räkna kalorier ! : Så många kalorier förbränner du

Hur mycket fett bränner man när man springer?

Vad går jag ner på en löprunda? – Gör att visualisera effekten av din träning kan man utgå ifrån en generell beräkning. Om du väger 70 kg och tar en löprunda om 30 minuter med ett ungefärligt tempo om 6 minuter per kilometer förbränner du cirka 350 – 400 kalorier.

Vad är positivt med onani?

Är onani hälsosamt? – Kort sagt, ja. : 1. Det hjälper dig lära känna din kropp Sexuellt är det ett av de bästa sätten att lära känna sin kropp på och hur du vill bli smekt. Dessutom skapar det ett sexuellt självförtroende.2. Det kan göra sex roligare Att lära känna sig själv bättre kan förbättra ditt sexliv – oavsett om du har sex på egen hand eller med andra människor.3.

 1. Det kan öka din sexlust Onani kan hjälpa mot och skapa känslor av upphetsning.4.
 2. Det kan hjälpa din uthållighet För personer med en penis kan det vara ett sätt att öva upp sin uthållighet under sex och minska för tidig utlösning.5.
 3. Det kan minska risken för prostatacancer Det finns bevis för att regelbundna utlösningar kan minska risken för,6.

Det kan lindra smärta och hjälpa dig att slappna av Orgasm har en smärtlindrande effekt och används av vissa som smärtlindring vid och ibland även under en förlossning. Andra människor använder onani för att hjälpa dem att slappna av och för att lättare somna på kvällarna.

Vad händer om man inte runkar på ett tag?

De flesta upptäcker sin sexualitet genom onani – en enkelt utlopp för att bli kvitt frustrationen under en torrperiod. Men vad händer egentligen om du helt slutar onanera? Enligt många finns det stora fördelar med att sluta ta på sig själv. Det är i Reddit-forumet NoFap community som användare beskriver hur en onani-lös tillvaro påverkar dem.

Då det i dagens samhälle fortfarande finns stigman kring onani kan det dock vara svårt att prata om. Men dessa skribenter är helt anonyma – och har inga som helst problem med att dela med sig av deras onani-vanor. Alexander Rhodes är webbutvecklare, och skapade forumet i 2011 för att dela med sig av sina upplevelser.

Enligt UpVoted kände han ett tvångsmässigt behov att onanera, och kunde få hjärtklappningar om han inte hade möjlighet att göra det. Han berättar att han kunde onanera till porr tio gånger om dagen. När han slutade säger han att han blev mer fokuserad, energifylld och produktiv.

 • Rhodes är dock inte ensam.
 • I förra året rapporterade Vice-skribenten Ed Smith liknande upplevelser.
 • Jag fick mer arbete gjort, höll mitt hem städat, och kunde avsluta projekt där jag tidigare prokrastinerat.
 • Jag insåg att en självpåkallad torrperiod var bättre för sinnet, kroppen och själen än kunnat ana.”, skrev han då.

Varför folk tvångsmässigt onanerar och vilken roll porren spelar När Rhodes skapade Reddit-tråden insåg han att många ansåg sig lida av porrberoende. För tre år sedan utförde forskare på Cambridges universitet en studie på forum-medlemmarna och kunde då se att hjärnaktiviteten hos porrberoende personer liknade den hos drogberoende.

Trots att hjärnforskaren Matthew Johnson då inte ansåg att porr kunde omprogrammera hjärnan, menade han att porrberoende kan spåras till beroendepersonligheter, enligt Upvoted. Därför kan för mycket onani och porrkonsumtion påverka ditt liv Porr och onani kan skapa konflikt i vissa relationer, och många människor anser att dessa aktiviter kan räknas som otrohet.

Detta är ytterligare en anledning till stigmat kring tvångsmässig onani. Att kämpa instinkten att konsumera porr kan vara svårt då det skapar ett slags rus som är svårt att ersätta. Porrberoende kan också skapa problem i sexlivet, då sex inom relationen kan verka mer “alldagligt” än det som syns i porrfilmer.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Är Det I Mjölk?

Dessutom har en ny studie visat att överdriven porrkonsumtion kan kopplas till porrkonsumtion på arbetsplatsen. Ungefär två tredjedelar av personalchefer har hittat pornografiskt material på anställdas datorer, och hälften av dem vid fler än ett tillfälle. När Vice-skribenten Ed Smith gav upp onani fick detta mycket uppmärksamhet, men han medger att valet gjorde honom sexuellt frustrerad.

“Små distraktioner från jobb och hobbys hjälper, och kan du sysselsätta dig med dem kan du klara av det. Men det är logiskt att sexlusten ökar om du avstår från onani. I min erfarenhet avhållsamheten därför, ironiskt nog, trevligast med en partner”, har han sagt.

 • Trots detta är ändå onani viktigt Poängen är att inte sluta onanera helt och hållet, men att hitta rätt tid, plats och syfte för det.
 • Jim Pfaus, psykologiprofessor vid Concordia universitet förklarade i artikeln från Vice att: “Det kommer inte döda dig att ge upp onani till 100 procent, men onani är ett väldigt bra mot stress”.

Andra fördelar är lägre vilopuls och högre kreativitet menar Pfaus. Dessutom är det ju ganska skönt att onanera. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store,

Hur mycket går man ner i vikt på natten?

Exempel på upplägg – 72 timmars dipp – Alla är olika men är jag pigg och har normala vätskebalanser, går jag ner ca 7% av min kroppsvikt med detta upplägg och det är inte jättejobbigt. Ca ett dygn efter invägning känner jag mig mer eller mindre återställd.

 1. Behöver jag prestera tidigare är min förmåga nedsatt.3 dagar innan: Kolhydrater, ca 1/2 av normalt intag, annan mat 100 % normal portion.
 2. Vätska normalt.
 3. Inget salt från och med nu.2 dagar innan: Kolhydrater, ca 1/4 av normalt intag, annan mat 50 % normal portion.
 4. Vätska lite återhållsamt Sista dygnet: Inga kolhydrater, lite mat, lite vätska (beroende på hur mkt som är kvar att tappa).

lätt frukost, lätt lunch, ingen middag. Är det mkt kvar att tappa blir det lite löpning och/eller bastu på kvällen. Invägningsmorgon: Kontroll väg så vid första möjliga tillfälle. Vid behov spring/basta. Väg in, njut av mat och vätska. Drick sportdryck eller liknande direkt efter ni vägt in så att ni återställer salt/vattenbalansen snarast möjligt.

 1. Magen kan vara lite känslig efter en sådan här dip, unvik att äta och dricka för mycket och för snabbt.
 2. För mig fungerar svagt blandad sportdryck och kolhydratrik kost utan för mycket fiber bäst.
 3. Allmänna tips: En bastu eller ett riktigt varmt bad hjälper väldigt mycket om man vill snabbdippa.
 4. Med lite löpning eller liknande för att få igång svettning varvat med bastu kan man droppa 1-2 kg på en timma (detta beror såklart på personens vikt och hur uttorkad man är).

Riktigt effektivt blir det om man har lufttäta kläder, t.ex sjöställ men var försiktig, det är lätt att bli överhettad och må illa. En nödlösning är promenad/löpning i varma kläder med sjöställ. En riktigt varm bil kan till nöds fungera som bastu. Räkna även med att man tappar 0,5-1,5 kg per natt genom sin utandningsluft, beroende på hur uttorkad man är, miljön i rummet, hur länge man sover.

 1. Under de sista dygnen brukar jag undvika “tung” mat, jag har fått för mig att det tar längre tid att smälta? Fisk och sallad känns klockrent.
 2. Ontrollväg dig ofta och anpassa dippen efter hur mycket ni har kvar.
 3. Går det snabbare än väntat, drick vatten men ät inte då det går fort att bli av med vattnet, men inte fast föda, ifall du av nån anledning inte väger in.

Hur mycket man kan dippa och fortfarande prestera är individuellt och påverkas av många faktorer. Framför allt hur mycket bunden vätska du har i kroppen vid tillfället. Försök att få tillgång till den officiella vågen och provväg på den så att ni får reda på hur den väger.

 • Under sista dygnet om ni är törstiga drick små koppar med kaffe eller gurgla med vatten för att “släcka” törsten Sömnproblem är vanligt då man är hungrig avsätt mkt tid för att slappa och vila.
 • Lär känna din vikt genom att väga dig morgon och kväll under några veckor.
 • Generella kostråd Undvik salt tidigt i dippen ca – 3 dygn.

Ingen alkohol under dippen. Många livsmedel innehåller mkt salt som man lätt missar, tex; bacon, kaviar, charketurivaror, oliver, ost, en del bröd, ketchup etc. och nästan all färdiglagad mat. Drick sportdryck eller liknande med en gång efter ni vägt in så att ni återställer salt/vatten balansen.

 • Redaktionen vill påpeka att medvetet torka ut kroppen inte är nyttigt så gör det med måtta och justera hellre vikten långsiktigt, ovan är en diet som bränner fett bara vätska och maginnehåll, vill du fixa en platt mage inför sommaren bör du kontakta Hans Wallén.
 • Vill du gå ner i vikt för annat syfte än att klara en invägning, är detta inte för dig.

: “så går du ner 7 kg på 72 timmar, proffsseglaren tipsar”

Hur mycket onani är för mycket?

Hur många gånger dagligen är det ofarligt att onanera? Jag gör det cirka 1-3 gånger per dag och ibland tar det sjukt på vissa ställen efter en stund. Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar: Man kan egentligen inte säga hur många gånger per dag man kan onanera.

En del gör det nästan aldrig, vilket är helt okej, medan andra gör det många gånger per dag, vilket också är helt okej. Det är alltså inte farligt att onanera mycket. Om det börjar göra ont kan man ju ändå fundera på om man kanske borde minska på det, för om det gör ont när man masturberar kan det ju inte vara något stort nöje precis.

Om man ändå inte kan låta bli kan man använda glidmedel som man kan köpa från varuhus eller apotek. Det gör att det glider bättre och att huden inte slits så mycket. Man kan också använda en oparfymerad hudkräm till ändamålet.

Hur har man 6 med sig själv?

“Hur har man skönast sex med sig själv?” Publicerad: 16 mars 2009 Uppdaterad: 11 mars 2011 Läs senaste chatten med Linn Heed L inn Heed säger: Hej på Er 🙂 Hoppas att ni har hittat hit, trots förändrad chattid. M oderator säger: Välkomna, då börjar vi med frågorna! N ina30 säger: Hej Linn.

You might be interested:  Hur Mycket Är 1 Kg Potatis?

Jag och min sambo har varit ett par i 1.5 år. Vi har sex en gång varannan vecka numera. Jag har ingen lust vilket inte ger honom lust heller. Vad kan vi göra för att få igång vårt sexliv igen? Tack. L inn Heed säger: Börja med att prata med varandra och medvetandegör problemet. Möt varandra i tankar, känslor, önskningar och funderingar.

Det är precis just då som ni också kan vara kreativa och komma på nya lösningar. Båda två måste vilja ta tag i situationen och jobba för en förändring. Bestäm er för “sex på schemat”, kvalitetstid, där mobil, telefon, tv, dator, jobb, vänner med mera faktiskt får bortprioriteras.

Uppvakta varandra igen, precis som när ni var nykära. Försök och kom på vad det var du respektive din partner föll för hos varandra. Förnimma den känslan och den synen igen. Kärleken går att blåsa liv i igen. Många gånger handlar det om att ta sig ur vardagslunken och vakum-bubblan. Det går, men kräver jobb.

Kram och lycka till! A nna säger: Hur ska jag berätta för min pojkvän att jag är gravid? L inn Heed säger: Välj ett tillfälle, där ni har tid att prata om “beskedet” efteråt, alltså INTE när någon av er är på språng. Gärna öga mot öga, och inte via mail, telefon eller sms.

 • Det är ett sådant stort och viktigt prat, att det kräver tid och ödmjukhet.
 • Nu vet jag ju inte om ni är glada, båda två, för beskedet, eller om det här föranleder en eventuell diskussion om abort eller liknande? I vilket fall, så ge det tid att landa, smälta, smaka på och tillsammans hittar ni rätt.
 • RAMAR.

🙂 U ndrande par säger: Tjena! Vi är ett ungt par i 20 årsåldern som försöker ha sex. Jag (tjejen) är oskuld och faktiskt ganska nervös varje gång vi försöker. Finns det någon ställning som underlättar när man ska ha sex första gången? En där man är nära varandra men där båda kan ha kontroll.

 • En där penis lätt kan föras in.
 • Tacksam för svar =) L inn Heed säger: Såklart att du är spänd och nervös, det hör liksom till.
 • Men att hitta en skön och avslappnande ställning, där du kan stoppa om det gör ont och så vidare är det bästa.
 • Missionären är bra, för då kan du vila, andas lugnt, han kan stödja sig mot underlaget och inte komma in för fort och hårt.

Du kan hålla om hans höfter och på så vis vägleda honom i rätt takt. Se till att vara våt och upphetsad innan ni försöker penetrera. Gör det ont, så avbryt och smek varandra istället. Det kommer att fixa sig. Han kan med fördel smeka dig med ett finger i slidmynningen och på klitoris.

Se det heller inte som ett misslyckande om det inte fungerar. Det tar tid, men försök att bara slappna av och ha roligt under tiden. Kram och lycka till. e lisabeth säger: Som småbarnsförälder kan det vara svårt att “få till det” med sexet; man blir alltid avbrutna osv. Har du några tips? Kan ibland vara svårt att hitta lusten också, pga amningen etc.

Vill inte leva i celibat! L inn Heed säger: Sex under småbarnstiden är något annat än det sex som man kanske var van vid innan graviditeten. De små stör, vaknar och pockar på uppmärksamhet. Som förälder kan det vara jättesvårt att slappna av och ge sig hän, men försök att passa på när barnet sover, om än korta stunder.

 1. Amningen med hormoner, påverkar ofta sexlusten, men att också försöka SOVA, gör under även för lusten.
 2. Sexet kanske inte blir maratonsex och superpassionerat, men det blir en snabbis, av ömhet, närhet, kåthet och kärlek.
 3. Man behöver tanka upp sådant hos varandra, för att orka med vaknätter, kolikmagar, vinterkräksjukan med mera.

Dra ner på kraven och ambitionerna och se varje litet tillfälle till närhet som en vinst. L ovia22 säger: Hej Linn!!! Jag har två frågor. Vad ska man tvätta sig i underlivet? Har precis köpt intim tvål från apoteket, är det bra? Sedan går jag på p-piller och upplever att jag inte blir våt så lätt längre.

 • Är glidmedel det enda alternativet? L inn Heed säger: Egentligen så behöver du bara tvätta underlivet med ljummet vatten.
 • Jag lovar!!!! Intimtvålarna med mera är milda, men mildast är naturligtvis att låta bli att tillsätta tvål, oljor och liknande som kan bidra till att rubba balansen i underlivet.
 • Använd tvålen någon gång då och då, men absolut inte varje dag.

Det behöver du inte. Underlivet renar sig självt och doftar inte illa om du sköljer med ljummet vatten varje dag. Hormonella preventivmedel kan påverka både lust och lubrikation. Pröva gärna någon annan sort och se om det blir annorlunda. Rådgör med din barnmorska på ungdomsmottagningen.

Glidmedel kan man använda, men inte för att man inte är sexuellt upphetsad. Förspel, förspel, förspel. Glidmedel är som en extra krydda, men är trist om det används istället för förspel. v ivvan säger: vad kan man göra för att “lukta” och “smaka” godare där nere? finns det något man kan äta eller hur ska man göra det bättre? L inn Heed säger: Att tvätta sig med ljummet vatten.

Det säkerställer att man INTE RUBBAR PH-BALANSEN i underlivet, vilket ofta är orsakerna till att underlivet luktar fränt och man känner sig ofräsch. Bomullstrosor, inga syntet, samt sova utan trosor på natten. Lufta underlivet. Frukter såsom melon, jordgubb, mango, körsbär, granatäpple med mera är frukter som gör att underlivet smakar “godare”.

 1. Undvik SPARRIS helt och hållet, det gör att det faktiskt lukar kattpiss.
 2. Att äta hälsosamt och inte dricka för mycket alkohol, är självklart a och o.
 3. A nonym säger: Hej! Tack för en jättebra spalt! Vem ska man prata med om sex överlag? Hos gynekologen, barnmorskor, RFSU? Tycker att det är lite pinsamt att prata om sex men har lite undringar om tex orgasm och preventivmedel.

Jag är 24 år. KRAM! L inn Heed säger: Hej och tack för att du gillar spalten. Du kan prata med sex hos din gynekolog, om du känner att du har bra förtroende för honom/henne. RFSU-kliniken har duktiga gynekologer, och terapeuter, som också kan hjälpa till.

 • Du är tyvärr för gammal för ungdomsmottagningarna, vilka tar emot ungdomar upp till och med 23 år.
 • Sök även på nätet, det finns flera sajter där du kan ställa frågor och få svar.
 • Olla RFSU:s hemsida eller kondom.nu.
 • Du får gärna skriva till mig också, både på chatten eller till tidningen.
 • Ram och lycka till! j l säger: Hej! Jag är en 20-årig kvinna som undrar vad jag ska göra för att våga låta min sambo tillfredsställa mig och ge mig oralsex.
You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Det Att Röka Kött?

Så fort han tar på mig så låser något sig och jag drar bort hans hand eller huvud. Han blir frustrerad och ledsen efetersom han vill att jag ska ha det skönt. Kramar. L inn Heed säger: Utmana dig själv och ge dig hän lite mer för varje gång. Tillåt dig själv att njuta.

 • Mota bort alla tankar på att det blir jobbigt för honom, eller att “nu har han hållt på så lång tid, stackarn.” du tar ansvar för din egen njutning och orgasm och han tar ansvar för sin.
 • Ibland kan man ha varit med om tidigare obehagliga upplevelser som gör sig påminda i situationen, både medvetet och omedvetet och dessa kan behöva bearbetas för att man skall komma vidare.

Jag vet inte om det är så i ditt fall. Vad handlar låsningen om egentligen? Är du inte värd att få njuta? Är du orolig för att du inte skall kunna komma, även om din sambo försöker och försöker? Har han fel teknik, men du vågar inte säga till med rädsla för att såra honom? Har du fejkat orgasmer hittills och har målat in dig i ett hörn som är svårt att ta sig ur? Hoppas att dessa frågor får dig att börja tänka efter vad det EGENTLIGEN handlar om.

Ram och lycka till! k lee säger: Hej Linn! Jag har länge funderat över att omskära mig, inte på grund av att jag har problem med förhuden eller liknande utan det är något som jag vill av olika anledningar. Men det svåra är bara att veta vart jag ska vända mig? ska jag kontakta sjukhuset? Vad kostar det? och under hur lång tid gör det ont efter? Tack för ditt Svar! 🙂 L inn Heed säger: Ta kontakt med din husläkare, som ger dig remiss vidare till sjukhusets specialister.

Var noggrann med att ställ alla typer av frågor till dom, eftersom det är viktigt att du är medveten om vad ingreppet kan medföra. Ledsen att jag inte kan ge dig mer detaljerat svar än så här, men det är bättre att du får allting up-to-date via sjukhuset.

Ram och lycka till! M oderator säger: Tiden är snart ute för idag, här kommer dagens sista fråga! E lisa säger: Hur har man skönast sex med sig själv? kram elisa L inn Heed säger: Genom att avsätta ostörd tid. Stimulera sina sexfantasier, genom erotiska noveller, böcker, filmer, inre bilder och önskningar.

Smeka sig själv, titta på sig själv i spegeln samtidigt om man hetsas upp av det, införskaffa en liten klitorisvibrator eller dildo som sexleksak om man vill utforska ytterligare. Att ha sex med sig själv är både säkert, kan vara underbart och är faktiskt kungsvägen till att kunna ha ett bra sexliv ihop med en partner.

 1. Då vet du hur du själv fungerar, vad du triggar igång på, vad som känns skönt och inte, vågar släppa loss.
 2. Så att ha sex med sig själv och ge sig själv njutning och orgasmer är bara VÄLGÖRANDE! M oderator säger: Det var tyvärr sista frågan för idag.
 3. Stort tack till dig Linn, och tack till alla er som chattat! L inn Heed säger: TACK för idag.

Nästa måndag syns vi som vanligt 11:00. KRAMAR till er alla! : “Hur har man skönast sex med sig själv?”

Är onani naturligt?

Onanerar du?

Jag är en kille på 19 år som runkar ganska mycket. Det har nästan blivit ett beroende. Jag vill minska på det men det går inte! Vad ska jag göra? Jag undrar också om mitt låga blodtryck kan hänga ihop med att jag runkar så ofta? Att onanera är helt naturligt och normalt, det känns skönt, och det som känns skönt gör en ju oftast på gott humör.

 • Positivt är också att man lär känna den egna kroppen, vilket kan göra det enklare att ha sex med någon annan, för då vet man ju hur den egna kroppen fungerar! Men det händer faktiskt att vissa människor “blir fast” i masturberandet.
 • Man får njutning av det och blir på sätt och vis beroende.
 • Om man upplever det som ett problem och det börjar störa ens liv måste man försöka minska på det.

För vissa fungerar det bäst att en tid helt försöka låta bli att onanera. Om det inte går kan det hjälpa att tala med någon, till exempel med en terapeut. Vad som är för mycket är naturligtvis helt individuellt, men när det börjar störa ens dagliga liv eller man får skavsår kan man väl säga att det börjar vara för mycket.

När får en kille stånd?

Information och råd kan räcka långt – Att få prata om besvären kan hjälpa en del, liksom att veta att det finns hjälp att få. Ibland kan du ha orimliga krav på ditt stånd eller för stora förväntningar. Med bättre kunskap om hur kroppen fungerar får en del det sexuella samlivet att fungera igen.

Kroppsundersökning, mätning och provtagning Efter samtalet kan läkaren göra en, Ofta Det är också vanligt att du får mäta blodtrycket och lämna blodprover. Penisen har tre svällkroppar, två på ovansidan och en på undersidan. Svällkropparna fylls med blod när man blir sexuellt upphetsad och får erektion.

Penisen blir då större och reser sig. Ståndet börjar i din hjärna där ett synintryck, en beröring, en doft eller bara ett sexuellt upphetsande minne stimulerar särskilda nervbanor. Nervimpulser skickas sedan från hjärnan till blodkärlen i penisen som vidgas.

 1. Samtidigt ökar blodflödet till penisen kraftigt.
 2. I penisen finns med hålrum.
 3. Nervimpulserna gör att de muskler som finns omkring hålrummen slappnar av.
 4. Då kan hålrummen fyllas med blod.
 5. Svällkropparna omges också av bindväv som begränsar svällkroppens storlek.
 6. När svällkroppen är full med blod hindras blodet från att rinna ut igen.

Det gör att penisen blir större och hård. Förutom vid sexuell stimulans kan du få stånd omedvetet under sömnen. Det kan ske flera gånger under en natt. Ibland kan du även få utlösning när du sover. Ofta kan du även ha stånd när du vaknar på morgonen på grund av att urinblåsan är full och retar nervtrådarna.

Hur vet man att man runkar för mycket?

Fråga: Jag undrar nu hur ofta man kan runka utan att få bieffekter? Sexualterapeut Anna Kolster svarar : Det är nog enbart hälsosamt att runka! Man lär känna sin egen kropp och hittar sina egna erogena zoner. Jag upplever nog att man inte kan runka för ofta, man behöver inte vara rädd för bieffekter annat än eventuellt skavsår om man runkar väldigt gediget och med hårt tempo.