Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla?


Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla
Kaloriinnehåll Våfflor 100 g Våfflor (Våfflor äggvåfflor) innehåller 282 kcal, vilket är ganska mycket kalorier. En portion (100 g) innehåller 282 kcal.

Hur mycket väger en våffla?

Det finns 60 kalorier i 1 våffla (54,5 g).

Hur onyttigt är våfflor?

Hälsoprofil – Våfflor är ett ganska näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen. Positiva och/eller negativa hälsofaktorer: – Våfflor innehåller en del mättat fett. Även om det inte finns några bevis för att mättat fett är skadligt så kan det vara bra att hålla ner mängden mättat fett till förmån för enkelomättade och fleromättade fetter.

Hur många kalorier i en belgisk våffla?

Det finns 99 kalorier i Vanlig Våffla (1 belgisk våffla ).

Hur stor är en våffla?

Kolh. Det finns 121 kalorier i Vanlig Våffla (1 cirkel (10 cm i diameter) (inkluderar fryst)).

Hur många kalorier i kroketter?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 180 Fett 7,5g Kolh.25g Prot 2,6g

table>

Det finns 180 kalorier i 100 g. Kalorifördelning: 38% fett, 56% kolh., 6% prot.

När ska man äta våfflor?

Vårfrudagen blev våffeldagen Den 25 mars kallas för våffeldagen – då gräddar vi frasiga bakverk som vi äter med grädde och sylt. Våfflor är kända i Sverige sedan 1600-talet, men sedvänjan att äta sådana just den 25 mars, på Marie bebådelsedag, bygger faktiskt på ett missförstånd.

Vilken dag äter man våfflor?

En kristen tradition – I evangelierna berättas att ärkeängeln Gabriel nedsteg till Maria och meddelade att hon skulle föda Guds son nio månader senare. Dagen kallas därför i den kyrkliga kalendern för Marie bebådelsedag. Enligt folklivsforskaren Nils-Arvid Bringéus visar vårfrudagen att jungfru Maria omhuldats i det svenska förindustriella samhället.

Dagen firas också till minne av ett av kristenhetens stora mysterier, jungfrufödseln. I kristna länder har dagen firats åtminstone sedan 600-talet. Den infaller den 25 mars, nio månader före juldagen då Jesus sägs ha fötts. I bondesamhället inledde vårfrudagen en period med intensivt vårbruk och markerade övergången mellan vinter och vår.

I södra Sverige var dagen inledningen till den så kallade vårfrudagsräppen, då veckorna fram till midsommar räknades baklänges. I Västsverige sprang barn och ungdomar ibland barfota runt huset eller gödselstacken för att främja skörden och undvika sprickor i fotsulorna under sommaren.

 1. Enligt en numera övergiven tolkning skulle detta upptåg vara en rest av medeltida botvandringar som företogs barfota.
 2. I stället handlar det om en typisk vårsed med vilken man har hälsat sommarhalvåret välkommet.
 3. En annan sed som var knuten till aftonen före vårfrudagen och som främst har varit spridd i Värmland och Dalsland är att barnen gick runt och delade ut “tranbrev”, teckningar av vårens budbärare tranan.

Kvällen kallades ibland för tranafton. Vid vårfrudagen gick man också till sängs utan att dessförinnan ha tänt ljus, vilket man hade gjort under hela vinterhalvåret. Talesättet var att “tranan bär ljus i säng”. Fram till 1953 var Marie bebådelsedag en röd dag i den svenska almanackan.

 • När helgdagen det året avskaffades, flyttades det kyrkliga firandet av jungfru Marie bebådelsedag till den söndag som infaller mellan den 22 och 28 mars.
 • När påsken infaller tidigt högtidlighålls jungfru Marie bebådelsedag söndagen före palmsöndagen.
 • Det icke kyrkliga firandet av Marie bebådelsedag/vårfrudagen ligger dock kvar den 25 mars.

Vårfrudagen användes även för vädertydor och betraktades som en vädermässig vändpunkt. Så mycket snö som det fanns på taken denna dag, skulle det också finnas på marken till Valborg.

Kan man äta våfflor till middag?

Våfflor till middag recept Våfflor går minst lika bra att äta till frukost som till lunch och middag. Med olika tillbehör och ingredienser kan de göras mer matiga, eller till mer av en efterrätt. Här hittar du recept på hur du gör våfflor till middag! Resultatet är sorterat efter Relevans : Våfflor till middag recept

Hur många kalorier är det i en Pripps Blå?

Pripps Blå Alkoholfri 0,0% För alla födda på 70-talet är Pripps Blå det mest ursvenska av svenska öl. Mina första något dimmiga ölminnen – de första klunkarna, de första rusen och de första krogkvällarna – är blåfärgade. Och senare ljudsätts de av ett soundtrack med blå hits framförda av Tomas Ledin, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson.

 1. På 80- och 90-talet hade det marint profilerade ölet från Göteborg en unik ställning i Sverige.
 2. För dagens unga ölentusiaster, som varje helg kan logga nya ipor, suröl och pastry stouts, är det svårt att riktigt greppa hur enkelspårigt ölutbudet var på den tiden.
 3. Pripps produkter dominerade ölhyllorna på Systembolaget, Domus, ICA, Vivo och Favör.

På krogen fanns en eller kanske två ölkranar och ur den kom nästan alltid en lageröl från Pripps, ibland från Falcon och så småningom kanske Spendrups. Men under tio, femton år var Pripps Blå ohotad etta i alla ölkategorier; lättöl, mellanöl, folköl och starköl.

 1. Och ingen tyckte det var särskilt konstigt.
 2. En öl är en öl, liksom.
 3. Och just då hette ölen Pripps Blå.2021 är det så dags för Pripps Blå första alkoholfria öl.
 4. Varumärkets särställning har ebbat ut, så det vore en överdrift att säga att det är en efterlängtad nyhet.
 5. Någon blir säkert glad, men själv undrar jag mest varför det tagit sådan tid? Särskilt med tanke på att moderbolaget Carlsberg lanserade Carlsberg Non-Alcoholic redan 2006, på sin en banbrytande alkoholfri öl och idag den överlägsna marknadsledaren.

Carlsberg säljer dessutom ett tiotal andra alkoholfria öl, men först nu väljer man alltså att släppa Pripps Blå alkoholfri. Nyheten bjuder inte på någon explosion av smaker. Den är ganska tunn, vattnig och smaksvag, men också oantastligt ren och på många sätt troget originalet.

You might be interested:  Vilken Typ Av Jord Till Potatis?

Malten är torr med lätt sandiga toner, vilket ihop med humlens flyktiga citrusnoter kan tolkas som att Pripps Blå fortfarande kan bjuda på böljande sommarkänslor, även som alkoholfri öl. Smakprofil: Har en välbekant brödig och örtig doft samt ett överraskande frejdigt och stiligt skum. Väldigt lovande alltså – när ölet är odrucket och nyupphällt i glaset.

Men tyvärr följer inte doftens aromer med in i smaken fullt ut. Ölet har inte mycket till kropp, beskan finns där, visserligen inte i stora mängder och den avtar snabbt, men ger ändå en frisk citrustouch till klunkarna. För övrigt är det ganska händelselöst.

 • Mat till ölen: Pripps Blå alkoholfri är lämplig som kompanjon till lätta fiskrätter, sushi och annan asiatisk mat samt kycklingrätter.
 • FAKTA PRIPPS BLÅ ALKOHOLFRI 0,0%
 • Bryggeri: Pripps / Carlsberg
 • Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, naturlig arom.

Kostinfo: Innehåller gluten. Veganvänligt. Näringsinfo per 330 ml: 40 kalorier.9 g kolhydrater varav sockerarter 3 g.

 1. Återförsäljare: ICA, Coop, Axfood, webshop
 2. Pris: €
 3. ————
 4. BETYG 4.3 / 10

: Pripps Blå Alkoholfri 0,0%

Vad ska man dricka till våfflor?

24 Mars 2020 Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla Doften av nygräddade våfflor är ett minst lika säkert vårtecken som påskliljor, fågelkvitter och solsken. Visst är det gott med en kopp kaffe till – men finns det något vin som passar till våfflor? Det kan låta tokigt, vi vet. Ibland är det dock de mest kreativa kombinationerna av mat och dryck som är de allra godaste.

 • Vi ska därför ge dig spännande förslag på dryck till våfflor.
 • För att kunna hitta rätt, ska vi först ta en titt på våfflans olika smakkomponenter.
 • Onsistens och fyllighet En bra våffla anses av de flesta vara frasig, men kan ha en liten krämighet i kärnan.
 • Vi kan vara överens om att en våffla är av mer kraftfull karaktär än en pannkaka.

Den är helt enkelt tjockare. Kopplat till dryck, behöver vi alltså ett vin som kan matcha frasigheten och på ett fräscht sätt “skära igenom” krämigheten. Ett mousserande vin med frisk syra eller en cider ligger nära till hands – bubblorna matchar våfflornas textur och den friska syran bryter av mot maträttens tyngre element.

 • Grundsmaker De grundsmaker vi kan finna i mat är sälta, syra, beska, sötma och umami.
 • Våfflan är i sig själv ganska neutral, möjligtvis kan den bjuda på lite umami från den äggbaserade smeten.
 • Grundsmakerna beror på tillbehören och kan domineras av sötma om våfflan serveras med sylt, eller av sälta om vi bjuder på en mer matig våffla med exempelvis ost, skinka och senap.

Väljer vi den söta varianten, behöver vi hitta ett vin med minst lika mycket sötma för att skapa balans. Väljer vi i stället den salta varianten, kan det vara gott med ett friskt och fruktigt vin som kan balansera sältan. Vintips till våfflor med söta tillbehör Königsmosel Riesling, nr 7469, finns i tre format: 375 ml, 750 ml och på trelitersbox, för 45, 69 och 199 kr. Det är ett druvigt, fruktigt vin med behaglig sötma (36 gram per liter) som passar perfekt till våfflor med söta tillbehör.

 • I smaken hittar vi inslag av päron, persika, melon och mandarin.
 • Vinet är inte efterrätts-sött, utan passar även bra för dig som föredrar viner med en mjuk, avrundad smak.
 • Om du vill gå “all in” i favoritkombinationen våfflor med hjortronssylt, ska du prova Château Baulac-Dodijos, nr 2154, ett dessertvin från Sauternes i sydvästra Frankrike.

En del av druvorna har angripits av ädelröta, botrytis, som förutom att koncentrera druvornas smak även ger aromer av pomerans och saffran. Utöver att vara sött är vinet även mycket friskt, och upplevs som fräscht i kombinationen med våfflor och hjortronssylt. Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla Vintips till våfflor med lax, ost eller skinka För dig som vill prova en lunchvåffla med lax, ost eller skinka, är vårt bästa förslag en torr fransk cider! Inte helt osökt, eftersom matiga crêpes och cider är en klassisk kombination i norra Frankrike. Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla Vill du prova ett vin i stället? Bon Eco, nr 2328, 99 kr är ett ekologiskt vin från Sydafrika, gjort på druvorna Chenin Blanc och Verdelho. Smaken har inslag av kiwi, krispiga äpplen, päron och grapefrukt. Ett glas Bon Eco är en utmärkt följeslagare till en våffla av matigare modell. Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla

Vilket land uppfann våfflor?

Vårfrudagen är här, bjud dina nära och kära på våfflor! | | Smaka Sverige Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla Publicerades 25 mars 2020 Likt traditioner i andra delar av världen, handlar många svenska traditioner om mat. Den 25 mars infaller vårfrudagen eller “våffeldagen” som många kommit att kalla den. Det finns få stunder som känns så gemytliga som de då man gläds med andra runt nygräddade, frasiga våfflor vid en tidpunkt då våren står för dörren.

Som många andra traditioner har våffeldagen sina anor i religionen. Jungfru Marie bebådelsedag är en kristen högtid som firas till minne av att jungfru Maria fick veta av ärkeängeln Gabriel att hon var havande. Därför infaller alltid denna dag 25:e mars, nio månader innan Jesu födelse. Dagen har uppmärksammats i kristna länder sedan 600-talet och firas alltså från början till minne av ett av kristenhetens stora mysterier; jungfrufödseln.

Orden vårfru betyder jungfru. Vårfrudagen har historiskt sett markerats i svenska bondesamhället av vårbrukets början. Firandet handlade om vårens ankomst och var ett tydligt sätt att markera övergången mellan vinter och vår. Under den här tiden fanns många föreställningar och sägner i folktron som var knutna till just vårfrudagen, exempelvis sägs det att kvinnor lättare blev gravida på denna dag (även jungfrur!) Vårfrudagen förvreds språkligt i många mellansvenska dialekter till vaferdagen, och både vaffel och vaffla var en äldre form av ordet våffla vilket har gett denna dag sin association just till våfflor.

 • Våfflans historia genom Europa och Skandinavien Våfflor och våffeljärn har i någon form funnits sedan sena medeltiden i Grekland.
 • De moderna våfflorna och våffeljärnen är ett arv från 1800-talets Belgien, Tyskland och Frankrike.
 • Under den här tiden ansågs våfflan i det svenska bondesamhället vara ett lyxigt bakverk som inte åts till vardags.

Våffelsmeten består i grunden av mjöl, mjölk och smör, men ytterligare utveckling av våfflan har tillkommit då man gjort recepten mer komplexa eller lagt till andra tillbehör som gör dem matigare. I Europa är belgiska våfflor mest kända. De är fyrkantiga och tjockare än våra traditionella svenska och har ofta djupa fyrkantiga skåror till skillnad från svenska våfflor som har tunnare inbuktningar som är mer stjärnformade.

 1. Tillbehören till belgiska våfflor brukar vara sirap, socker, frukt, choklad eller glass.I Skandinavien är våfflan lätt och frasig.
 2. Det är i mångt och mycket just frasigheten som skiljer en våffla från en pannkaka.
 3. Vi äter helst våfflor med sylt och grädde som tillbehör.
 4. Under den moderna våfflans tid växte även våffelstugor fram i Sverige som finns kvar än idag, där man efter en söndagspromenad kan sätta sig ner till en nygräddad våffla och dricka kaffe.
You might be interested:  Vilken Storlek På Gasoltub Till Grill?

Vare sig du firar vårfrudagen av religiösa skäl, för att fira in våren ordentligt och minnas hur Sverige hade det under bondesamhället eller helt enkelt för att våfflor är gott, kan det vara en bra idé att ta fram våffeljärnet idag. För visst låter det lockande att bjuda någon eller några du tycker om på frasiga våfflor och starta den här våren med sol, sylt, grädde och en god stund tillsammans.!

 • Källor:
 • Recept på våffla hämtat från :
 • Gräddvåfflor: Cajsa Wargs Sura Grädd-Waflor ur Cajsa Warg, Hjelpreda i hushållningen för unga Fruentimber, 1755

Till ett kvarter sur grädda tages 2 kvarter vatten, ett halvt kvarter smält smör och 2 stycken ägg. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott vetemjöl att det ringlar sig efter vispen när han upplyftes. Bakas sedan på vanligt sätt. NB. Till dessa våfflor bör vara god tjock grädda, som intet är för gammal, så bliva de goda.

 1. Till 15 laggar:
 2. 3 ¼ dl sur tjock grädde eller crème fraîche
 3. 6 ½ dl vatten
 4. 1 ¾ dl smält smör
 5. 2 ägg
 6. ca 5 dl vetemjöl

: Vårfrudagen är här, bjud dina nära och kära på våfflor! | | Smaka Sverige

Hur äter man våfflor i Norge?

Våfflan – en del av den norska identiteten Norska våfflor är härligt frasiga och toppas med allt du kan tänka dig, från gräddfil och sylt till chevre och skinka, eller med den obligatoriska brunosten, Doften av nygräddade våfflor är som bekant omöjlig att motstå, och som tur är serveras de i princip överallt: På caféer och restauranger, vid olika typer av evenemang och till och med på många tåg.

 1. De norska varianterna är liksom de svenska både mjukare och tunnare än de amerikanska och belgiska.
 2. Norrmännen äter våfflor året runt och när som helst, även om det mumsas särskilt mycket på fredagar.
 3. Till och med restaurangen Maaemo, som fick tre Michelinstjärnor år 2019, har gyllene, krispiga våffelhjärtan som görs med jäst och talg på menyn,

“Våfflor är en viktig del av den norska identiteten och kulturen som vi vill lyfta fram”, förklarar Maaemos ägare Esben Holmboe Bang. “Våfflor är en viktig del av den norska identiteten ​” – Espen Holmboe Bang “Våfflor är en viktig del av den norska identiteten och kulturen” – Espen Holmboe Bang Oslos okrönta våffelkung är svenske Jonathan Larsson. Han blev så förtjust i våfflor att han började sälja direkt från sitt sovrumsfönster. Hans koncept med ovanliga smaker som mögelost, korv och kokos blev snabbt en stor succé. Hobbyn förvandlades till ett heltidsjobb när han öppnade caféet Haralds vaffel.

Hans personliga favorit toppas med smör, gräddfil och klassisk, Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser när det gäller vad du kan ha på din våffla. I Nord-Norge är det populärt med ägg och kaviar eller hjortron. Åker du till Telemark är det sylt och brunost som gäller och i Sørlandet är våfflor med glass en stor favorit.

Du får heller inte missa den speciella varianten i Moss – Pølse i vaffel (korv i våffla). Grädda själv

Använd ett klassiskt våffeljärn för bästa resultat. Ingredienser 6 stora ägg 1 1/4 dl socker 1 tsk vaniljextrakt 4 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1/8 tsk salt 2 1/2 dl gräddfil 115 gram smält smör

Instruktioner 1. Lägg ägg, socker och vaniljextrakt i en skål och vispa med stavmixer till en krämig smet.2. Rör i mjöl, bakpulver och salt.3. Tillsätt gräddfil och smält smör och rör till en jämn smet.4. Sätt på våffeljärnet och pensla det med smält smör.5.

Häll i cirka 1/2 deciliter av smeten och grädda tills våfflan fått en gyllenbrun färg. Servera med smör och brunost eller grädde och sylt. Ordlista Vaffel – Våffla Fredagsvaffel – Fredagsvåfflan serveras på många arbetsplatser. Dugnadsvaffel – Dugnad är en norsk företeelse som handlar om gemensamma och frivilliga insatser vid vårstädning, skolstädning och sysslor på olika idrottsevenemang.

Vid slutet av dagen serveras ofta gratis våfflor som belöning för att man har hjälpt till. Kakevaffel – Ungefär som en våffeltårta med flera lager av vaniljsås. Pølse i vaffel – En korv insvept i en våffla helt enkelt. Populärt i regionen Østold. Matpakkevaffel – Matsäckarna i Norge innehåller mest smörgåsar, men ibland lyxar folk till det med våfflor som matpakke.

Hur många kalorier per dag för att hålla vikten?

Vill du behålla din nuvarande vikt och har du en normal aktivitetsnivå? Så är ditt dagliga energibehov 30 kcal per kg kroppsvikt.

Hur mycket kalorier får män i sig varje dag?

Hur många kalorier (kcal) per dag – hålla vikten – Det är omöjligt att beräkna exakt hur många kalorier du behöver, men det finns några formler som ger en indikation på hur många kalorier du behöver under en dag. Det är individuellt hur mycket energi man är i behov av.

 • Energibehovet varierar beroende på kön, ålder, längd och aktivitetsnivå.
 • En tumregel är att kvinnor bör få i sig ca 2000 kalorier per dag för att upprätthålla sin vikt och män behöver ca 2500 kalorier per dag.
 • Grovt uträknat: Multiplicera din egen vikt med 30, så får du fram ett ungefärligt energibehov för ett dygn.

Om du väger 70 kg kommer uträkningen se ut såhär: 30 kcal x 70 kg = 2100, Dagar med träning ger ett något större behov för kalorier. Visste du att Nutriletts barer kan innehålla så lite som 105 kalorier? Ett perfekt mellanmål för dig som vill hålla vikten.

Hur många kalorier bränner män vid dammsugning?

Beräknad förbrukad energi

5 minuter 18 Kalorier 220 Kalorier
10 minuter 37 Kalorier 441 Kalorier
15 minuter 55 Kalorier 662 Kalorier
30 minuter 110 Kalorier 882 Kalorier

Vad kostar en belgisk våffla?

Belgisk Våffla Singelpack 24x90g – Tjelvling Funfood, frakt från 59kr 165 kr 24 styckförpackade våfflor per låda. Produkten lagras fryst, men skickas som vanligt paket, håller ca.30 dagar. Det går bra att frysa om dem. Kostar 6,75 kr/st. VETEmjöl, margarin (vegetabiliskt fett, vegetabilisk olja), socker, vatten, ÄGG, jäst, invertsocker, SOJAmjöl, salt, emulgeringsmedel: SOJAlecitin, vanillin.

You might be interested:  Vad Är Det För Kött I Ikeas Köttbullar?

Hur många kalorier är det i en Frukostfralla?

Bröd Kalorier per 100 g Kalorier per skiva/styck
Rostbröd, fullkorn 256 kalorier 90 kalorier (35 g)
Fralla, vit 271 kalorier 163 kalorier (60 g)
Fralla, grov 246 kalorier 148 kalorier (60 g)
Grov fralla med frön 280 kalorier 168 kalorier (60 g)

Varför fastna våffla i våffeljärn?

10 tips för att få de bästa våfflorna Hur Många Kalorier Innehåller En Våffla

Ett bra järn som steker jämnt är viktigt för ett bra våffelresultat. Ett våffeljärn med koniska plattor och luftspalter kommer ge de mest jämnt stekta våfflorna. Detta beror på att de koniska plattorna säkerställer att våffelsmeten och därmed luften i smeten trycks utåt och luftbubblorna kommer att fly genom luftspalterna. Du får de bästa våfflorna genom att steka i våffeljärn med luftspalter inbyggda i järnet. Detta gör att överflödig fukt sipprar ut och våfflorna blir krispiga på utsidan och förblir saftiga på insidan. Låt våffelsmeten svälla i 15-30 minuter så att ingredienserna blandas väl och så att mjölet binder till sig vätskan. Om du använder bakpulver eller bikarbonat i smeten måste det ges lite tid att aktivera. Det blir lättare att baka och våfflorna blir luftigare. Om smeten är för tunn kan våfflorna fastna i både locket och botten av våffeljärnet, särskilt när du använder havregryn eller annat grovt mjöl i smeten. Placera inte våfflor ovanpå varandra efter gräddning om du vill ha en krispig yta på våfflorna. Lägg istället våfflorna på ett galler när de är färdigstekta. Om du vill ha extra krispiga våfflor kan du ha lite mineralvatten i smeten. Ta hand om våffeljärnet och beläggningen, använd inte metallredskap, utan endast trä och plast. Använd din kreativitet när du gör våfflor; Du kan lägga i kryddor, kakao, riven marsipan, apelsinskal och mycket mer för att förändra våfflornas smakupplevelse. Undvik ingredienser som fastnar i våffeljärnet, såsom karamell och krokant, eller livsmedel som inte smälter, t.ex. hela nötter. Grova våfflor fastnar lättar i våffeljärnet, smörj därför våffeljärnet med smör mellan var 2: e och 3: e våffla så släpper de lättare. Våffelsmet med havregryn bör ha lite tid att svälla innan stekning. Ett tips är att göra eget mjöl av havregryn, du gör det enkelt i en blender.

: 10 tips för att få de bästa våfflorna

Hur länge gräddas en våffla?

Så här gräddar du våfflor: –

 1. Smält smöret och låt svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten och ev. förbereder tillbehören. Förbered tillbehören. Ta upp ev. bär som ska tinas och vispa grädden.
  • 100 g smör
   • eller 50 g smör och 0,5 dl vispgrädde (ovispad)

  Smält smör.

 2. Mät upp vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda.
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
 3. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret och ev. grädden till en jämn smet.
  • 4 dl mjölk
 4. Låt våffelsmeten stå och svälla ca 20-30 minuter. Den färdiga våffelsmeten.
 5. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smör innan du gräddar första våfflan. Smöret smälter av värmen så det är enkelt att pensla ut. Det räcker att göra detta före första våfflan. Det är inte någon idé att ta för mycket smör, då rinner det bara ut. Pensla laggen med smör.
 6. För varje våffla: Vispa runt i våffelsmeten, noga i botten. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vad gäller mängd smet och tid får man prova sig fram för att hitta det som gäller just sitt våffeljärn. OBS! Det är viktigt att vispa i smeten mellan varje våffla eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.
 7. Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga. Lägg dem absolut inte i en hög på en tallrik för då blir de mjuka och sladdriga direkt!
 8. Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt. Ät och njut!
  • Tillbehör:
   • ev. vispgrädde som vispas
   • ev. florsocker
   • ev. sylt t.ex. hallonsylt, jordgubbssylt
   • ev. färska bär t.ex. blåbär, hallon

Tips: Använd inte vetemjöl special, det blir som klister och våfflorna fastnar i våffeljärnet. GI Tips: Gör recept på fullkornsvåfflor, Variationstips: Våfflor utan ägg blir frasigare än våfflor med ägg. Med ägg blir våfflorna mjukare. Här finns recept på goda våfflor med ägg, Dessa våfflor kan man göra på vanligt vetemjöl om man inte vill göra fullkornsvarianten. Hållbarhet och förvaring: Det bästa är att frysa in överblivna våfflor. Ta sedan upp dem ur frysen, bryt i bitar (de ska ej tinas) och kör i brödrost på lägsta effekt (annars kan de lätt bli brända i kanten) så får du frasiga och varma våfflor, nästan lika goda som nygräddade! Överblivna våfflor kan också förvaras på en tallrik övertäckt med plastfolie i kylen. E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:

 • skicka svar till dig
 • visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com

Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. ✏️ Skrivet av 2022-04-18 21:55 Tack så mycket ❤️😚 ✏️ Skrivet av Roland 2022-01-29 15:28 Tjena,har försökt göra våfflor av färdig mix exakt men det funka inget vidare.Köpt nytt dubbel järn 1600w hällt i smeten och väntat upp till 8 min !!! lite färg har dom fått men smakar mest papper. ⭐ webmaster 💬 Svar till Hanna ✏️ Skrivet av Susanne 2021-11-06 11:08 Ja det tror jag borde gå bra. Roligt att du tycker om mina recept! 💕 ✏️ Skrivet av Hanna 2021-11-06 08:47 Hej! Älskar dina recept. Har en fråga dock kan man göra dessa lika goda med glutenfri mjölmix? Har gjort en egen glutenfri mjölmix och tänker de borde bara vara att byta ut vete mot mixen? ✏️ Skrivet av Yvonne Pettersson 2021-03-19 18:34 Har letat länge efter ett bra recept på våfflor och det visade sig att det här var bara så bra vi njöt av dom Tack för det Mvh Yvonne Pettersson