Hur Många I Världen Heter Potatis?


Hur Många I Världen Heter Potatis
Funderar du på vad du ska ge dina framtida barn för namn? Då kan den här listan från Statistiska centralbyrån komma till användning. Barnnamn som spås bli populära 2022 TV 0:48 Efter reklamen: Barnnamn som spås bli populära 2022 (0:48) Slå på ljud Många svenskar har vuxit upp med extremt vanliga namn och ständigt blandats ihop med andra “Annor” och “Evor” eller behövt addera sitt efternamn för att särskilja sig.

1 pojke heter Potatis1 flicka heter Svamp2 pojkar heter Pucko2 flickor heter Penna1 pojke heter Balle3 flickor heter Bärs4 pojkar heter Porsche2 flickor heter Anus1 pojke heter Kossa6 pojkar heter Pung

89 barnnamn som spås bli populära 2022 Sugen på ovanliga namn som inte heter samma sak som ett könsorgan eller en bil? Kolla istället in vår lista över 25 unika och vackra bebisnamn! Eller kika på listan över fina namn som ökar i popularitet – här är de trendigaste babynamnen just nu. Källor: expressen.se och scb.se

Vad är världens konstigaste namn?

“Fish and Chips” nekades – Två på CNN:s lista är Tyskland, där man enligt lag måste ha ett namn som gör det uppenbart vilket kön barnet har. Där nekades en pojke till att heta “Matti”, då man ansåg att namnet inte var uppenbart manligt. Däremot godkändes Nemo.

 1. 1, SVERIGE
 2. Fick avslag : “Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxv-
 3. clmnckssqlbb111163″, “A”, Metallica, Superman, Veranda, Ikea och Elvis.
 4. Fick godkänt : Google och Lego.
 5. 2. TYSKLAND
 6. Fick avslag : Matti
 7. Fick godkänt : Legolas och Nemo
 8. 3. NYA ZEELAND
 9. Fick avslag: Stallion, Yeah Detroit, Fish och Chips, Twisty Poi, Keenan Got Lucy, Sex Fruit, Satan och Adolf Hitler
 10. Fick godkänt : Benson och Hedges (tvillingar), Midnight Chardonnay, Number 16 Bus Shelter och Violence
 11. 4. JAPAN
 12. Fick avslag : Akuma, som betyder “djävul”.
 13. 5. DANMARK
 14. Fick avslag : Anus, Pluto och Monkey
 15. Fick godkänt : Benji, Jiminico, Molli och Fee
 16. 6. KINA
You might be interested:  När Sätter Man Potatis I Hink?

Fick avslag : “@”. Ett föräldrapar ville döpa sin son till Wang “@”, men fick avslag. Föräldrarna hävdade att namnet hade rätt mening för dem. @ uttalas på kinesiska som “ai-ta” vilket är väldigt likt en fras som betyder “älska honom”. : “Busshållplats nummer 16, maten är klar”

Vad är det längsta namnet i världen?

Wolfe+585, Senior (eller Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff ) född 29 februari 1904 i Bergedorf nära Hamburg, hade ( möjligtvis ) världens längsta namn. Han utvandrade till USA, där han slog sig ned i Philadelphia, I Guinness Rekordbok 1980 ses han framför en reklambanner med sitt namn.

Vilket Tjejnamn är finast?

Populära flicknamn 2021 / 2022 – Här nedan hittar du statistik från SCB över de mest vanliga flicknamnen under 2021. Tabellen visar de 100 vanligaste tilltalsnamnen. Flicknamnen redovisas under den vanligaste stavningen, men samtliga stavningar ingår i det redovisade antalet.

Vill du ha fler namntips så hittar du här ytterligare 668 pojknamn eller 710 flicknamn, Det vanligaste tjejnamnet 2021 var Alice, som även var det vanligaste namnet 2020, 2019, 2018 och 2017. Maja som förra året klättrade upp till en andraplats ligger kvar på denna plats även i år. Tredjeplatsen har Vera som klättrade rejält på årets lista och tog sig upp från en tidigare trettondeplats.

Det namnet toppar även listan i flera av landets län (se lista längre ner). Ronja är det flicknamn som minskade mest i popularitet och tappar med 28%. Det flicknamn som klättrar snabbast på listan är Alba som gavs till 247 flickor under 2021. Föregående år var det Bonnie klättrade snabbast 2020.

Vad får man inte heta?

Namn som är förbjudna att ge sina barn – Några av kriterierna är att namnet inte uppenbart får låta som ett efternamn, väcka anstöt eller vara olämpligt. Det får heller inte kännas obehagligt för den som ska bära namnet att heta just så. Det kommer inte gå igenom om det är uppenbart att namnet är ett smeknamn. Pizza, Björnripa eller Mamma kommer tyvärr inte gå igenom, om du funderat på de namnen. Foto: TT Inte heller får man döpa sitt barn till Malmö, Göteborg, Umeå – eller andra uppenbara ortsnamn.

You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller En Laxfile?

Vad är Sveriges kortaste namn?

Skummeslövsstrand med sina 17 bokstäver ligger nog överst i listan.

Vilket namn betyder måne?

Flicknamn –

Ariel är den fjärde av Uranus månar. I Sverige har drygt 120 kvinnor Ariel som tilltalsnamn. Aurora Borealis är latin för norrsken. Omkring 1 160 personer har Aurora som tilltalsnamn i Sverige. Bianca är namnet på en inre måne till Uranus. I dag har drygt 2 650 kvinnor Bianca som tilltalsnamn i Sverige. Elara är Jupiters åttonde måne i storleksordning. I Sverige har 11 personer Elara som tilltalsnamn. Faye är namnet på en komet som upptäcktes av astronomen Hervé Faye år 1843. Omkring 65 kvinnor har Faye som tilltalsnamn i Sverige. Halley är den mest berömda och ljusstarka kometen. I Sverige är 5 kvinnor döpta till Halley, men ingen har det som tilltalsnamn. Juliet är en inre måne till Uranus. Omkring 200 personer har Juliet som tilltalsnamn i Sverige. Libra är det latinska namnet på stjärntecknet Vågen. I Sverige har 6 kvinnor Libra som namn, men ingen använder det som tilltalsnamn. Lyra är en stjärnbild på norra stjärnhimlen. Omkring 70 kvinnor har Lyra som tilltalsnamn i Sverige. Miranda är den minsta och innersta av Uranus fem största månar. I Sverige har cirka 2 900 personer Miranda som tilltalsnamn. Moon betyder måne på engelska. I dag har 16 kvinnor Moon som tilltalsnamn i Sverige. Ophelia är namnet på en av Uranus mer okända månar. Cirka 290 personer har Ophelia som tilltalsnamn i Sverige. Pandora är en av Saturnus månar. I Sverige har omkring 40 personer Pandora som tilltalsnamn. Stella betyder stjärna på latin. I dag har cirka 7 880 kvinnor Stella som tilltalsnamn i Sverige. Titania är den största månen som kretsar runt Uranus. I Sverige har ingen Titania som tilltalsnamn, men 16 stycken har det i sitt namn. Vega är den ljusaste stjärnan i stjärnbilden Lyran. Cirka 1 030 personer har Vega som tilltalsnamn i Sverige.

Vilket namn betyder krigare?

Ivar – Namnet Ivar var populärt under 1900-talets början och fick sedan ett uppsving igen under början av 2000-talet. Namnet har fornnordiskt ursprung. Förledet “iwa” betyder idegran och efterledet “harja” betyder krigare. Omkring 20 000 svenskar bär namnet Ivar.

You might be interested:  Hur Räknar Man Kalorier I Mat?

Kan man heta Kid?

419 män har Kid som förnamn, varav 201 har det som tilltalsnamn.32 kvinnor har Kid som förnamn, varav 11 har det som tilltalsnamn.47 % av alla som heter Kid har det som tilltalsnamn vilket är en relativt låg andel.

Kan man heta Putte?

Förnamn och smeknamn – Putte är främst ett svenskt smeknamn för män men förekommer också som folkbokfört förnamn, Få personer, som i vuxen ålder blivit kända som Putte fick således detta namn vid födelsen. Offentlig statistik tillgänglig i november 2017 uppger att 227 män och 2 kvinnor bosatta i Sverige hade förnamnet Putte.

Vad betyder namnet Hedwig?

Hedvig Hedvig är ett tyskt helgonnamn, fornhögtyskt Haduwig, sammansatt av ord motsvarande fornvästnordiskans hǫð ‘strid’ och ‑ vig /- wig ‘kamp, strid’. I både den rikssvenska och finlandssvenska almanackan 15/10, efter Sankta Hedvig, en slavisk prinsessa (död 1243).

 • Typ: kvinnonamn Tidigast belagt: 1578 Starkaste tidsperiod: 1885—1909 Texten på sidan är hämtad från Förnamn i Sverige – kortfattat namnlexikon av Eva Brylla.
 • Eftersom boken publicerades redan 2004 har delar av innehållet blivit föråldrat.
 • Det gäller bland annat vissa termer, uppgifter om namnens nuvarande popularitet och deras ålder i Sverige.

Arbete pågår på Isof med att ta fram en ny, reviderad upplaga av lexikonet, och vi planerar att uppdatera innehållet på webbplatsen under hösten 2021. : Hedvig

Vad är det populäraste Tjejnamnet?

Toppnamnen i länen – De mest populäraste tilltalsnamnen i länen är ofta desamma som de namn som toppar i riket. Alice som toppar listan över det mest populära flicknamnet i riket är också det vanligaste flicknamnet i flest län, det återfinns som vanligaste namnet i fyra av landets 21 län.

Toppnamnet Noah för pojkar i riket återfinns som vanligaste namnet bland nyfödda i två av landets 21 län. Lucas är dock vanligaste pojknamnet i flest län, det toppade i fyra av länen. I övrigt så varierar det en del vilka namn som var mest populära i olika län. I vissa län återfinns även namn som inte finns på topp tio-listan i riket.

Namnstatistik för hela befolkningen 2021 publiceras i form av tabeller klockan 08.00 den 28 februari 2022.