Hur Många Kalorier Är Det I En Kebabrulle?


Hur Många Kalorier Är Det I En Kebabrulle
Näringsvärde

Tillagningsstatus: Ej tillagad
Basmängd: Per 100 gr
Energi: 1459 kJ
Energi: 348 kcal
Fett: 1.3 g

Nog 8 rijen

Hur onyttigt är en kebabrulle?

Fett, kalorier och salt. Att våra älskade snabbmatsfavoriter inte är några hälsotallrikar är ingen nyhet. Men allt som går snabbt är inte skräp, visar Testfaktas genomgång av innehållet i nio populära rätter. Näringsvärdena är tagna från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och bedömningen har gjorts av dietisten Sara Ask.

– Både sushi och falafel är riktigt bra mat. Falafel för att den är näringstät och sushi för att den ger d-vitamin, selen och nyttigt fett som många får för lite av, säger hon. – Man bör dock tänka på att soja är väldigt salt. Här har vi bara räknat med en matsked soja och ändå blir sushin klart saltast av alla rätter i jämförelsen.

Även fiskburgaren får plus i kanten då den är en bra källa till mineralen selen och innehåller nyttigare fett än exempelvis en vanlig hamburgare. Däremot är fiskburgaren en riktig energibomb och inget för den som räknar kalorier. Värstingarna i sammanhanget är pizza och pommes frites.

De ger mycket fett, salt och kalorier, men knappt någon näring alls. – Man vill gärna att maten ska ge så mycket näring per kalori som möjligt. Hamburgaren och korven ger inte heller så mycket näring i förhållande till energi. Kebaben ett klart bättre alternativ eftersom den innehåller mer näring per kalori.

I undersökningen har vi jämfört näringsinnehållet per hundra gram. Men självklart spelar det även roll hur mycket man äter. På en pizza går det till exempel tre och en halv korvar med bröd. – En pizza motsvarar nästan en halv dags energibehov och med tanke på hur näringsfattig den är måste man äta extremt kalorisnålt och näringsriktigt resten av dagen för att få i sig det man behöver och samtidigt inte gå upp för mycket i vikt.

 1. Äter man pizza mer än en gång i veckan bör man ta sig en tankeställare.
 2. Särskilt om man inte rör på sig så mycket.
 3. Sara Ask tycker ändå att man kan unna sig snabbmat då och då.
 4. Och det går att göra maten nyttigare genom att välja bort och välja till.
 5. Ett problem med snabbmat är att det ofta ingår dåliga tillbehör som läsk och pommes frites.

Om man väljer bort det och i stället ber om fullkornsbröd och mer grönsaker så behöver det inte bli så illa. Jämförelsen visar också att fisk- och vegoalternativen är bättre än de med kött. – Förutom att falafel och sojakorv innehåller mer fibrer och näring så är det också bättre ur andra aspekter.

Hur många kcal är det i en kebab?

Kaloriinnehåll Kebab med bröd.100 g Kebab med bröd ( Kebab m bröd sallad sås) innehåller 216 kcal, vilket är genomsnittligt mycket kalorier. En portion (250 g) innehåller 541 kcal.

Hur onyttigt är kebab med ris?

Hälsoprofil – Kebab med ris är ett ganska näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen. Positiva och/eller negativa hälsofaktorer: – Kebab med ris innehåller en del mättat fett. Även om det inte finns några bevis för att mättat fett är skadligt så kan det vara bra att hålla ner mängden mättat fett till förmån för enkelomättade och fleromättade fetter.

Hur stor är en kebabrulle?

Ät 110 centimeter lång kebabrulle på en timme Salih Oktay och den enorma rullen. Foto: Jonas Nilsson/Megafonen Utmaningen går ut på att få i sig den 110 centimeter långa kebabrullen på under en timme. För varje uppäten centimeter skänks en krona till föreningslivet, rapporterar Megafonen. – Jag älskar idrotten, säger pizzeriaägaren Salih Oktay.

 • En enorm kebab ska stötta föreningslivet i Skellefteå.
 • Pizzeria Viking har tagit fram den över en meter långa rullen för att sporra tävlingsinriktade matvrak, rapporterar,
 • Flera kilo mat ska ätas upp på under 60 minuter.
 • Den som klarar det får maten betald och vinner ett presentkort på 1 000 kronor.
 • Vi gör det som en kul grej.
You might be interested:  Varför Ska Man Äta Mindre Kött?

Och det är pengarna till föreningslivet som är målet, säger Pizzeria Vikings ägare Salih Oktay till Aftonbladet. Hittills har sju-åtta personer gjort ett försök på plats. Men utmaningen är ännu obesegrad. – Det har varit helt omöjligt för dem. Efter 45 minuter räcker alla upp handen och ger upp, säger Salih Oktay. Ett halvt kilo kött – och ett halvt kilo ost. Foto: Jonas Nilsson/Megafonen

Vilken är den nyttigaste snabbmaten?

När tiden är en bristvara är det lätt att fastna i dåliga vanor och gå på det enkla men kanske inte så nyttiga alternativet. Ofta är det betydligt mer kalorier än vad man tror i dessa matval.T.ex. innehåller vissa pizzor mer kalorier än vad en kvinna gör av på en hel dag.

Givetvis kan man äta en pizza ibland, men man ska vara medveten om vilka val man gör. För det är faktiskt skillnad på snabbmat och snabbmat. För genom att välja “rätt” snabbmat kan du spara upp till 1500 kcal per måltid. Nedan följer en lista på vanliga snabbmatsalternativ i stigande kalorimängd.1. Pastasallad kan vara mycket nyttigt – Kalorier per portion: 450–550 kcal – Protein/portion: 15–41,9 g – Kolhydrater/portion: 60–70 g – Fett/portion: 9–15 g Kommentar: Kalorimässigt kan en sallad vara mycket bra, men det är också en rätt som påverkas väldigt mycket av vad du väljer att ha i salladen.

Det som påverkar är exempelvis mängden kyckling och vilken typ av dressing du väljer. En sallad med mer kyckling är att föredra, då den kommer att mätta bättre. Eftersom pastan oftast är kall i dessa sallader påverkar den inte blodsockret så mycket och får ett lägre GI.2.

Sushi är nyttigare än vad många tror – Kalorier per portion: 429 kcal – Protein/portion: 16,5 g – Kolhydrater/portion: 78,3 (socker 2,4 g) – Fett/portion: 4,5 g Kommentar: Sushi är faktiskt ett ganska bra alternativ då det inte innehåller så mycket kalorier.9–11 bitar blir ur kalorisynvinkel en lagom portion för de flesta människor.

Dessvärre innehåller sushi mest kolhydrater och mättar därför ganska dåligt. Sushi gör sig dock bra som “efter-träning-mat” för då är snabba kolhydrater inte är något problem för kroppen. Att sushi skulle innehålla enorma mängder socker stämmer inte enligt livsmedelverkets analyser.

 • Mindre än 3 g/portion.3.
 • Thaimat är onyttigare än vad många tror (kyckling med cashewnötter och ris) – Kalorier per portion: Ca 1 000 kcal – Protein/portion: 52 g – Kolhydrater/portion: 122 g – Fett/portion: 43 g Kommentar: Thaimat innehåller ofta rikligt med grönsaker och uppfattas därför som ett riktigt nyttigt val.

Fisksåsen och oljan i såsen driver dock upp energiinnehållet rejält. Riset är oftast mer än dubbelt så mycket som be¬hövs till en normal portion. Riset kokas dessutom oftast i riskkokare vilket påverkar strukturen rejält och gör riset snabbare ur GI-synpunkt.

 • Rätten får dock ett plus för att den innehåller mycket grönsaker och kryddor som är hälsobringande, som ingefära och chili.
 • Det man dock ska vara medveten om att mycket thaimat innehåller mycket smakförstärkare vilket är omdiskuterat.4.
 • Skippa pomfritten så är hamburgare ganska ok.
 • Alorier per portion: 775–1 000 kcal – Protein/portion: 22–33 g – Kolhydrater/portion: 70–96 g – Fett/portion: 43–56 g Kommentar: En hamburgare kan också se väldigt annorlunda ut, men ofta innehåller mycket kolhydrater och fett.

Dessutom kommer stekta varianter att bidra med en hel del AGE och ALE – ämnen som bildas när fett, kolhydrater och protein upphettas kraftigt och som bland annat ökar inflammationer i kroppen. Fettet är ofta av det mättade slaget och kolhydraterna är snabba, även om de i sällskap av proteinet och fettet kommer att ge betydligt lägre blodsockersvar än ensamma.5.

 1. Pizza är en rejäl kaloribomb.
 2. Alorier per portion: 1 600–2 670 kcal Protein/portion: 66–110 g Kolhydrater/portion:150–250 g Fett/portion: 80–134 g Kommentar: Pizza är en ordentlig mix av både fett och kolhydrater.
 3. Det finfördelade mjölet bidrar med snabba kolhydrater, men tillsammans med allt fett kommer blodsockersvaret ändå inte kunna bli så stort.
You might be interested:  Varför Innehåller Bröd Nästan Inte Någon Alkohol?

Pizzorna i den här storleken, 600 –1 000 g, blir lagom att dela på tre. Det blir dock fortfarande en beskedlig mängd fett. Men likt många andra rätter så spelar ingredienserna stor roll, så om du har möjlighet så välj lite mindre ost och mer grönsaker.

Hur mycket kalorier i en shawarma?

Det finns 243 kalorier i en portion av shawarma.

Vilken pizza har minst kalorier?

Hur mycket kalorier är det i pizza? – Vikt för en portion pizza varierar mellan 350 – 500 gram. Kalorierna i en hemmagjord pizza varierar efter hur mycket ost och vilka pålägg du har. Du kan utgå från värdena från köpt pizza nedan:

100 gram pizza Capricciosa från restaurang innehåller 267 kilokalorier. En 350 grams pizza är 936 kilokalorier. En stor 500 grams pizza är 1335 kilokalorier.100 gram pizza med räkor och skinka 229 kilokalorier.100 gram pizza Marinara med skaldjur 257 kilokalorier.100 gram vegetarisk pizza 173 kilokalorier.100 gram pizza Margherita med ost och tomatsås innehåller 223 kilokalorier.

Är det nyttigt med kebab?

2. På kebaberian – I stället för kebab i bröd med pommes beställ en falafeltallrik En kebab i bröd med sås och pommes frites kan landa på cirka 900 kcal. Både brödet, såsen och pommes friten är packade med mängder av tomma kalorier. – Köttet i kebaben har extra mycket fett och då särskilt långkedjat mättat fett, vilket både sätter sig runt midjan och påverkar hälsan negativt i för stora mängder, säger näringsfysiolog Fredrik Paulún.

Hur mycket ris gå ner i vikt?

Ett riktmärke kan vara 120 gram i tillagad vikt. Kolhydrater: Kan vara potatis, pasta, ris eller bulgur, men välj gärna fullkornsalternativ. Denna del bör utgöra lite mer än en fjärdedel av din portion, vilket motsvarar ungefär tre medelstora potatisar eller drygt 2 till 3 deciliter kokt pasta eller ris.

Hur många kalorier är det i en Kycklingrulle?

(Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Mat.se) Hur Många Kalorier Är Det I En Kebabrulle En kycklingrulle på en pizzeria ligger på cirka 1056 kcal, men om man gör denna supersmarriga kycklingrulle hemma så kommer du endast upp i 577 kcal! 1 stort libabröd 1/4 paket kronfågel kycklingkebab 1 dl fraiche 5% 1 vitlöksklyfta Currykrydda, salt och peppar Tillsätt valfria grönsaker som du tycker om i en kycklingkebab!

Hur mycket ris på diet?

En portion per måltid räcker Och det är som regel vanans makt som får oss att äta två eller tre portioner av en måltid. Om man inte tränar extremt hårt så blir det minst en portion för mycket. Vad innebär då en normalportion?

En typisk huvudmåltid för en man som vill bli av med några kilon kan se ut så här: Frukost 50–70 gram havregrynsgröt, 2–3 dl lättmjölk och lite russin. Lunch 1,5–2 skivor osötat fullkornsbröd med 40–50 gram fiskpålägg och 30 gram magert köttpålägg plus ca 300 gram grönsaker. Middag 125–175 gram magert kött/ fisk/fågel, 150–200 gram kokt ris/ pasta eller 250 gram kokt potatis, 250–350 gram grönsaker + 1–2 tsk olja eller motsvarande mängd annat nyttigt fett.

Opret gratis profil, og læs videre, når du er logget ind. Det er nemt, hurtigt og gratis at oprette en profil. Dealen er, du siger ja til at modtage vores nyhedsbrev, og så bliver vi ved med at lave Danmarks bedste bilstof. : En portion per måltid räcker

Hur mycket protein i en kebabrulle?

Näringsvärden, per port

Protein : 33 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 20 g

Vad består en kebabrulle av?

SVERIGE – I Sverige är “kebab” ofta en typ av snabbmat bestående av ett pitabröd fyllt med kebabkött, lök, feferoni, sallad och sås. En annan vanlig variant i vårt avlånga land är kebabtallriken, där kebabköttet serveras med sallad, lök, såser och pommes frites, ris, bulgur eller potatismos.

Även kebabrullen är en klassiker i Sverige där kebabköttet omges av en hoprullad pizzabotten eller tunnbrödsrulle. Sist men inte minst är kebabpizzan en älskad rätt där pizzan toppas med kebabkött. Kebab kan bestå av olika typer av kött, som nötkött, lammkött, fläskkött eller kycklingkött. Nötkött är dock det vanligaste på kebabstocken.

You might be interested:  Vad Tjänar En Bonde På Mjölk?

Om kebaben är av fläskkött kallas den ofta istället för gyros.

Vad är det för kött i Kebabrulle?

Varianter – Gyrostallrik. I Sverige avses vanligen med “kebab” en typ av med ett eller ett tunt flatbröd fyllt med kebabskav, lök,, sallad och sås. Även inlagda grönsaker och hackade örter kan förekomma. En annan vanlig variant är kebabtallrik, där köttet serveras med sallad, lök, såser och,, eller,

Döner kebab (från turkiskans ord för att snurra) är malet eller skivat kött, ister och kryddor som pressats samman till en cylinder vilken roterande grillas i en kebabmaskin. Tunna remsor av köttet skärs av när det är färdigt. I Tyskland är döner kebab den mest förekommande kebabvarianten och serveras med ett hårdare bröd än det i Sverige vanliga pitabrödet. Ett stycke dönerkött består av flera lager kött som marinerats. Det brukar innehålla salt, kryddor, lök, olja, mjölk och yoghurt. Ett färdigt stycke som sedan ska strimlas väger vanligtvis mellan 20 och 40 kilo.

Shish kebab är bitar av helt eller malet kött som marineras och grillas på små grillspett.

Det finns skillnader mellan länder i Europa när det gäller kebab. Dessutom kan man hitta regionala skillnader inom Sverige, t.ex vad gäller förekomst av den röda såsen, av,, eller,

Hur många kalorier är det i 10 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 372 Fett 1,09g Kolh.77,74g Prot 11,18g

table>

Det finns 372 kalorier i Sushi (10 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Hur många kalorier är det i 12 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 446 Fett 1,31g Kolh.93,29g Prot 13,42g

table>

Det finns 446 kalorier i Sushi (12 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Vad är det för kött i Kebabrulle?

Varianter – Gyrostallrik. I Sverige avses vanligen med “kebab” en typ av med ett eller ett tunt flatbröd fyllt med kebabskav, lök,, sallad och sås. Även inlagda grönsaker och hackade örter kan förekomma. En annan vanlig variant är kebabtallrik, där köttet serveras med sallad, lök, såser och,, eller,

Döner kebab (från turkiskans ord för att snurra) är malet eller skivat kött, ister och kryddor som pressats samman till en cylinder vilken roterande grillas i en kebabmaskin. Tunna remsor av köttet skärs av när det är färdigt. I Tyskland är döner kebab den mest förekommande kebabvarianten och serveras med ett hårdare bröd än det i Sverige vanliga pitabrödet. Ett stycke dönerkött består av flera lager kött som marinerats. Det brukar innehålla salt, kryddor, lök, olja, mjölk och yoghurt. Ett färdigt stycke som sedan ska strimlas väger vanligtvis mellan 20 och 40 kilo.

Shish kebab är bitar av helt eller malet kött som marineras och grillas på små grillspett.

Det finns skillnader mellan länder i Europa när det gäller kebab. Dessutom kan man hitta regionala skillnader inom Sverige, t.ex vad gäller förekomst av den röda såsen, av,, eller,

Är kebab tallrik nyttigt?

2. På kebaberian – I stället för kebab i bröd med pommes beställ en falafeltallrik En kebab i bröd med sås och pommes frites kan landa på cirka 900 kcal. Både brödet, såsen och pommes friten är packade med mängder av tomma kalorier. – Köttet i kebaben har extra mycket fett och då särskilt långkedjat mättat fett, vilket både sätter sig runt midjan och påverkar hälsan negativt i för stora mängder, säger näringsfysiolog Fredrik Paulún.

Hur äter man en kebabrulle?

Gör köttet dagen före, låt vila över natten och skiva och stek köttet precis innan servering. I den här varianten av kebab serveras kebabköttet med stekta tomater, picklad rödlök, bladpersilja och spenat men det går självklart lika bra med råa tomater och lök samt strimlad isbergssallad.

Hur många kalorier är det i en Kycklingrulle?

(Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Mat.se) Hur Många Kalorier Är Det I En Kebabrulle En kycklingrulle på en pizzeria ligger på cirka 1056 kcal, men om man gör denna supersmarriga kycklingrulle hemma så kommer du endast upp i 577 kcal! 1 stort libabröd 1/4 paket kronfågel kycklingkebab 1 dl fraiche 5% 1 vitlöksklyfta Currykrydda, salt och peppar Tillsätt valfria grönsaker som du tycker om i en kycklingkebab!