Hur Många Kalorier Äter En Bodybuilder?


Hur Många Kalorier Äter En Bodybuilder
Hur ska kalorierna fördelas under dagen? – En styrketräningsdiet garanterar att du sprider dina kalorier jämnt över dagen. Du måste se till att din kropp ständigt har energi och det mest optimala antalet måltider är 4-6. Om du väljer fem måltider per dag, dela ditt kaloriintag med fem.

Hur många kalorier ska man äta för att bygga muskler?

Slutsatser och rekommendationer – Ett kaloriöverskott är ett måste för att åstadkomma bästa möjliga förutsättningar för muskeltillväxt. Det går förvisso att öka i muskelmassa även utan ett energiöverskott. Definitivt vid energibalans, men det är inte omöjligt ens vid underskott.

  1. Vill du optimera dina förutsättningar behöver du dock äta lite mer än du gör av med.
  2. Resultatet av en grisbulk är oftast att du lägger på dig mer fett än muskler och måste slösa tid på att bli av med det igen vid ett senare tillfälle.
  3. Därför är det viktigt att hålla kaloriöverskottet under kontroll, så du både får bra förutsättningar för muskeltillväxt och samtidigt så dåliga förutsättningar för fettökningar som möjligt.

Du bör utgå från ett moderat kaloriöverskott på kanske 350 till 400 kcal per dygn. Det är tillräckligt för att musklerna ska ha tillgång till all den energi de behöver, men inte så mycket att fettökningarna blir okontrollerbara. Från den utgångspunkten bör du hålla koll på din kroppsfettmängd och din prestationsförmåga.

Titta i spegeln med ett kritiskt öga och mät eventuellt din kroppsfettprocent regelbundet. När ett lager fett döljer dina muskler, är ditt energiöverskott för stort. Då bör du justera det innan det går för långt. Händer det inget speciellt med vikten, prestationen eller tillväxten är det möjligt att energiöverskottet är för lågt just för dig, eller så kompenserar du ditt nya, högre kaloriintag med större spontanaktivitet.

I sådana fall får du äta ännu lite mer.

Hur många kalorier äter en bodybuilder per dag?

Hur mycket kalorier äter en bodybuilder? – Hur mycket kalorier en bodybuilder äter beror på längd, kroppsmassa samt vilka kostmässiga principer som tillämpas. Det är vanligt att bodybuilders konsumerar större mängder energi under en period av uppbyggnad, jämfört med perioder av fettmässig viktnedgång.

Vad äter en bodybuilder på en dag?

5 kostråd för dig som tränar för att bli starkare –

Ät regelbundet under dagen. Någon proteinkälla bör ingå till varje måltid. Variera gärna mellan animaliskt och vegetabiliskt protein. Ät ett mellanmål 1-2 timmar innan träningen för att orka lyfta tungt. Måltiden efter träningen får gärna vara dagens största mål. Ät varierat med hög kvalitét på kolhydrater, protein och fett. Välj fiberrika kolhydratkällor som förutom fibrer innehåller mycket vitaminer och mineraler. Ät i huvudsak fettkällor från fisk, avokado, nötter och oljor. Drick vatten till och mellan måltider, 1,5-2 liter per dag. Vid högintensiv träning lägger du till 0,5-1 liter per timme beroende på hur mycket du svettas. Bestäm dagen innan vad du ska äta till samtliga måltider. Gör ordning en proteinrik smoothie eller koka ägg som du kan ta med i väskan.

Hur mycket kalorier bör man äta för bulk?

Vad du ska äta när du bulkar – När det kommer till att bulka och bygga muskelmassa är rekommendationen att sikta på ett dagligt kaloriöverskott på 250-500 kalorier.1 För att göra det behöver du äta energirik mat, full med de rätta näringsämnena som hjälper dig att öka i storlek.

Hur många kalorier förbränner man när man styrketränar?

Så mycket kalorier bränns vid träning

Aktivitet Kaloriförbrukning /60 min
Löpning, 10 km/h 690 kcal
Bröstsim 643 kcal
Styrketräning, medeltung 350 kcal
Kampsport 600 kcal

Är Bodybuilding hälsosamt?

1.5 Hälsoskadliga beteenden inom bodybuilding Bodybuilders ägnar en stor del av sin tid åt att skapa en slank, muskulös kropp med en låg andel kroppsfett och metoderna för att uppnå den ideala bodybuilderkroppen är inte alltid hälsosamma, utan kan även vara skadliga (1, 2, 5, 9).

Hur många kalorier när man styrketränar?

HIIT (Hög-Intensiv-Intervall-Träning – HIIT är ett annat bra sätt att träna som hjälper till både med kaloriförbränningen under träningspasset men också efter. HIIT är ett utmärkt träningssätt för de som har mindre tid att lägga på träning eftersom de kan vara kortare med intensiva. Här är några riktlinjer kring hur många kalorier du troligen kommer bränna under ett HIIT-pass:

  1. 1) En person som väger omkring 57kg och genomför 30 minuter HIIT-pass kommer bränna omkring 238 kalorier.
  2. 2) En person som väger omkring 70kg och genomför 30 minuter HIIT-pass kommer bränna omkring 295 kalorier.
  3. 3) En person som väger omkring 84kg och 30 minuter HIIT-pass kommer bränna omkring 352 kalorier.
  4. Om en person som väger omring 84kg vill ha ett dagligt kaloriunderskott på 500 kcal för att gå ner 0.5kg/vecka är ett enkelt sätt att nå kaloriunderskottet att s

Om en person som väger omring 84kg vill ha ett dagligt kaloriunderskott på 500 kcal för att gå ner 0.5kg/vecka är ett enkelt sätt att nå kaloriunderskottet att genomföra ett HIIT-pass på 30-45 minuter per dag. Ett pass på 20 minuter om dagen med ytterligare rörelse i form av en promenad kommer också få dig att nå dina mål.

Kan man äta godis om man Gymmar?

Hur Många Kalorier Äter En Bodybuilder Pasta och godis är tillåtet om du tränar hårt. För lite mat är skadligt för intensivtränande kvinnor. Elitmotionärer och professionella idrottare med för lite energi i kroppen riskerar skelettskador, ­menstruationsrubbningar och sämre utväxling på träningen.

Kan man äta godis när man bygger muskler?

Vill du komma i ditt livs form? Då är det hård träning och ett optimerat kostupplägg som gäller. Om ditt mål är att komma i ditt livs form behöver du träna hårt och ofta. För att få väldefinierade muskler av träningen är också kosten av största betydelse.

Är smal och vill bygga muskler?

Jag vill bygga muskler och gå upp i vikt, hur ska jag göra? För att gå upp i vikt behöver du först och främst se till att få i dig mer energi än du gör av med och när du styrketränar hårt är det extra viktigt att äta mycket. Ät större portioner och se till att få i dig både frukost, lunch och middag, samt minst tre mellanmål varje dag.

Men för att din viktökning ska bestå till största delen av muskler och inte fett krävs det också att du äter bra mat – och framför allt rejält med högvärdigt protein, från exempelvis rött kött, kyckling, fet fisk och ägg. Baljväxter är en bra proteinkälla för dig som är vegetarian. Proteinrik mat innehåller essentiella aminosyror som är ett måste för att kroppen ska kunna bygga muskler, så du bör försöka få i dig åtminstone 2 gram protein per kilo kroppsvikt varje dag – gärna mer.

Komplettera med kolhydrater från till exempel potatis, pasta eller ris och lägg till mängder av grönsaker. Drick mycket vatten, men ta gärna mjölk till maten och se till att få i dig nyttiga fetter. Kosttillskott är oftast inte nödvändigt om du äter fullvärdigt, men kreatin kan ha en viss effekt om du vill bulka upp eftersom det binder vatten i musklerna och därmed kan bidra till att du ökar i vikt.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Måste Man Bränna?

Du ska däremot INTE äta kreatin om du har diabetes eller lider av njursvikt.) Det är också viktigt att du äter något direkt efter träningen, helst inom 20-30 minuter efter ett avslutat pass, för att hämma den muskelnedbrytande effekten av träningen och sätta igång återhämtningsprocessen så snabbt som möjligt.

Se till att återhämtningsmålet innehåller 20-30 gram protein och räkna på att du behöver ca 1,2 gram kolhydrater per kilo kroppsvikt. Yoghurt och en skinkmacka eller en proteindrink och en banan kan vara lämpliga alternativ. Om du vill öka din muskelmassa och gå upp i vikt så fort som möjligt bör du också tänka på att inte lägga eventuella konditionspass samma dag som styrketräningen, detta då konditionsträningen negerar den muskelbyggande effekten av styrketräningen.

  • Lägg upp styrkepassen på max 45 minuter vardera och träna tre gånger i veckan med minst en vilodag emellan.
  • Se också till att träna olika muskelgrupper varje gång – exempelvis bröst och rygg dag ett, ben och mage dag två och axlar och armar dag tre – så att musklerna får extra tid att vila mellan varje veckopass.

Vilan är det allra viktigaste när du bygger muskler eftersom det är under vilan, medan musklerna återhämtar sig, som själva tillväxten sker. Därför är det också viktigt att du får ordentligt med sömn – minst 8 timmar per natt. Satsa på basövningar som engagerar stora muskelgrupper, såsom bänkpress, knäböj, marklyft och militärpress, så kommer du att öka muskelmassan snabbare över hela kroppen.

Men se till att du lär dig tekniken i varje övning innan du börjar lägga på vikter, annars finns risk att du gör övningen felaktigt, vilket inte bara kan påverka resultatet utan även orsaka skador. När du väl har kommit igång med träningen bör du successivt öka på vikten varje gång det börjar kännas “enkelt” att göra 10 repetitioner.

På så sätt jobbar du alltid med en belastning som tvingar muskeln ska arbeta på en optimal nivå. Och du ska känna dig rejält utmattad efteråt annars ger inte träningen det resultat du vill ha. : Jag vill bygga muskler och gå upp i vikt, hur ska jag göra?

Måste man ligga på överskott för att bygga muskler?

Kosten – Det allra viktigaste för att bygga muskelmassa är att få i sig tillräckligt med protein. Exakt hur mycket som behövs är något individuellt men 2 gram per kilo kroppsvikt är en bra riktlinje. Om du är på diet (kaloriunderskott) kan det vara bra att sikta på 2,5 gram.

Det optimala för att bygga muskelmassa är att ligga på ett kaloriöverskott men då går du även upp något i fettmassa. Ligger du på ett litet överskott kan du ändå hålla formen. Om du samtidigt vill tappa fett så måste du äta mindre (kaloriunderskott). Det går att bygga muskler på ett underskott också men det är inte optimalt.

Man bör även se till att få i dig mestadels näringsrik mat så man får i sig alla vitaminer och mineraler samt bra fetter. Utöver det kan du dock äta en del mindre nyttigt och ändå bygga bra med muskelmassa
.

Hur många kalorier under DEFF?

Nu har vi kommit en bit närmare våren (hoppas jag) och om du hade tänkt kapa några kilo fett lagom till solen tittar fram på allvar är det hög tid att sätta igång nu. Och du, följ gärna de här principerna: Skynda långsamt Rom byggdes inte på en dag, likaså ska du inte ha alltför bråttom.

Prio ligger på att tappa fett och på att göra det på ett hållbart sätt utan alltför stora uppoffringar. Målet definitivt värt att kämpa för men resan ska inte vara jobbigare än nödvändigt. Tålamod – 2-3kg/månad är en lagom takt initialt och sedan är 1.5-2kg ofta mer realistitskt. Ett lagom stort energiunderskott – 400-600kcal/dag är ett rimligt underskott beroende på utgångsläge.

Och det behöver inte vara ett underskott exakt varje enskild dag utan sikta på ett veckounderskott om 2500-4000kcal så är du hemma. Pausa gärna då och då Själv har jag med ganska enkla medel och genom att följa dessa principer tappat cirka 3kg fett sedan jul.

  1. Och det är jag nöjd med även om jag inte är i mål riktigt än.
  2. Den första månaden var en breezer efter december månads överätande – det var snarare en lättnad för kroppen att ligga på ett litet energiunderskott – månad 2: inte riktigt lika enkel.
  3. Något lägre energinivåer och ökad hunger samt en dåligt tajmad förkylning i vägen för mitt Rom-bygge.

Vad göra? Gilla läget och ta en liten kort paus. Under förkylningen passade jag på att ligga i ungefär energibalans genom att öka kolhydrats- och fettintaget något (då dessa varit reducerade under deffperioden) – och kom tillbaka med mer energi och träningsglädjen tillbaka.

En kort dietpaus, helt enkelt. Utan att sväva iväg för mycket. Och tämligen lägligt att det sammanföll med årets semmelsäsong. Ät mer, inte mindre Ellen har redan skrivit ett kanoninlägg om volym mättnad: http://www.intensivekost.se/blogg-recept/volym-och-mttnad Men eftersom jag gillar att tjata passar jag på att säga det igen: ät mer, inte mindre.

Minska på sådant som har hög energitäthet (pasta, ris, bröd, smör, olja och annat rikt på kolhydrater och/eller fett) till förmån för mer grönsaker, rotfrukter, frukt/bär och rena proteinkällor – och se till att fylla ut tallriken rejält. Det kan ta ett tag för magen att vänja sig vid en ökad volym och fibermängd så det kan vara klokt att trappa upp successivt och se vad som fungerar bra och känns bra i magen.

You might be interested:  Hur Vet Man Att Potatis Är Klar?

Det är också extremt viktigt att välja sådant man tycker om; att tvinga i sig broccoli och blomkål fast man inte gillar det är ingen vinnande strategi. Då får man fokusera på annat. Fast vem gillar inte broccoli? Det leder in oss på nästa princip: Välj sådant du tycker om Tonfisk och ris är på pappret ingen sexig måltid (om den nu inte intas i Ginza i Tokyo) och något man lätt tröttnar på.

Kyckling och avokado med en blandad sallad och lite bulgur däremot. Eller varför inte ugnsrostade rotfrukter med laxfilé? Eller en färsröra med wokade grönsaker och en klick grekisk yoghurt. På kort sikt kan det finnas en poäng med att inte variera sig alltför mycket (lättare att hålla koll på energiintaget och på att göra lämpliga matlådor) – men om du tänkt deffa i 3-4 månader är det trevligt med lite variation.

  • Speciellt om man tänker på ännu längre sikt än det.
  • I den här artikeln finns det exempel på bra matkombinationer: http://www.intensivekost.se/blogg-recept/2019/7/22/tips-p-frukost-mellanml-lunch-och-middag Det är tillåtet att fuska emellanåt Vid en deff brukar jag som sagt sträva efter ett energiunderskott på vecko- snarare än dagsbasis och det kan då innebära att ett underskott uppnås 5-6 dagar i veckan medan det är helt okej att ligga något högre i energiintag 1-2 dagar vilket ger lite utrymme för att inkludera en och annan godsak och för att kunna delta i middagar och andra sociala aktiviteter.

I praktiken kan det se ut så här: Måndag-torsdag: -500-600kcal/dag Fredag: -200kcal (en något mer energirik middag jämfört med övriga vardagar) Lördag: +-0 (i energibalans). En fika på stan och ett par glas vin till middagen. Söndag: -600-700kcal (söndagar är en utmärkt tränings- och motionsdag) Totalt veckounderskott: Runt 3000kcal Fuskmåltider gör förvisso att det möjligen tar något längre tid att nå sitt mål men vi har ju redan konstaterat att det inte är så bråttom.

Och då kan vi lika gärna passa på att njuta lite längs vägen. Det skall dock nämnas att en fuskmåltid inte är samma sak som en s.k. cheat day, som definitivt skulle vara overkill och göra betydligt mer skada än nytta. Däremot kan man med fördel lägga in några refeed-dagar efter 8-10 veckors dietande (eller när man tycker sig behöva det.

Rent fysiologiskt brukar det dock inte finnas ett faktiskt behov förrän i ett relativt sent skede, när man redan kommit ner relativt lågt i fettprocent). Syftet med dessa är att:

Höja leptinnivåerna som troligen har sjunkit. Leptin är ett hormon som bland annat reglerar hungern. Fylla på glykogendepåerna för ökad träningsork och återhämtning. Av psykologiska skäl (som vid en dietpaus, nämnt ovan).

Vid en refeed rekommenderar jag minst två men gärna 3-4 dagar av markant ökat kolhydrats- och energiintag. Öka kolhydratintaget med 100-200 gram/dag (beroende på behov) under dessa dagar, samtidigt som protein- och fettintaget hålls någorlunda konstant. Det kan möjligen vara en fördel att hålla fettintaget något lägre dessa dagar för att undvika ett alltför stort energiöverskott (samtidigt kan det vara en fördel rent psykologiskt att inte bekymra sig alltför mycket om det). En refeed kan alltså se ut enligt följande: Läggs in efter 8-10 veckors dietande.3-4 dagar (en dag är troligen för kort för att höja leptinnivåerna). +100-200g kolhydrater/dag. Protein och fettintag konstant (ex.2g protein/kg kroppsvikt och 25E%fett). Energiintag: I energibalans eller möjligen ett smärre överskott. Träna hårt och prioritera kvalitet framför kvantitet Det har länge omdebatterats huruvida det är möjligt att bygga muskler och samtidigt tappa fett (i praktiken: kan man bygga muskler vid ett energiunderskott). Det korta svaret är ja men under vissa villkor samt att det oftast sker i relativt begränsad omfattning. En vältränad person som redan byggt en för sin genetik stor andel muskelmassa och som har en förhållandevis låg fettprocent (<12) är det troligen inte möjligt - eller åtminstone inte särskilt effektivt att försöka bygga muskler samtidigt som de sista fettkilona trimmas bort. För en person som har en högre fettprocent - säg över 18% /25% för män respektive kvinnor - och som inte har kommit lika långt i sin träningskarriär (=det finns en del muskler kvar att bygga. Om man vill) är det däremot oftast fullt möjligt att öka muskelmassan något och samtidigt tappa kroppsfett. Sedan handlar det även om genetiska faktorer naturligtvis. Vid en deffperiod är dock inte det primära målet att bygga muskler utan det är att tappa fett medan muskelmassan och styrkan bibehålls. Om man har en hög fettprocent som utgångsläge kommer det att vara enkelt att bibehålla (och möjligen även öka muskelmassan något) men i takt med att fettkilona minskar kommer den processen att försvåras. och det är därför jag rekommenderar träningskvalitet framför kvantitet. Vid en längre period av energiunderskott kommer förutsättningarna för prestation och återhämtning att reduceras - inte minst om man tränar med en hög volym - och man kan komma undan med en förhållandevis låg träningsvolym för att bibehålla de man byggt upp. Och därför är det bättre att minska volymen något men sträva efter att upprätthålla intensiteten, I praktiken innebär det att försöka bibehålla vikterna i övningarna. Om du lyfter 50kg x 6 reps idag ska du göra det även under en diet. (Eller gärna lyfta 52.5kg om du kan). Ett fel många gör är att de istället tränar med lättare vikter och fler reps när de vill tappa fett i tron att det leder till ökad energiförbrukning. Det gör det inte. Om det vore så, är effekten ändå marginell om du frågar mig. På gymmet bränner vi inte primärt kalorier. På gymmet fokuserar vi på prestation (och att må bra förstås men de kan gå hand i hand). Kalorier förbränns primärt genom att skära ner på energiinnehållet från kosten och möjligen öka aktivitetsnivåerna något för snabbare/bättre effekt och för att ha lite större buffert. Men att träna med lättare vikter och fler reps är fel strategi och det kommer leda till att muskelmassan inte bibehålls. Så, vid en dietperiod: Beroende på utgångsläge: första 4-6 veckorna, träna på som vanligt och försök bygga muskler. När de första fettkilona försvunnit och energinivåerna möjligen dalat något, reducera träningsvolymen med 20-30% (har ingen exakt källa till just dessa siffror; jag har hittat på dem baserat på erfarenhet samt att det finns studier som visar att det går att reducera volymen betydligt mer än så utan att tappa muskelmassa) genom att ta bort ett set per övning samt eventuellt ta bort någon isoleringsövning helt. Här är ett eget exempel: Underkroppspass Vanligtvis Knäböj 4x6-8 Raka marklyft 3-4x8-10 Hip thrust 3-4x8-10 Gående utfall 3x20 steg Sittande lårcurl 3x8-10 Benspark 3x10-12 Vadpress 4x8-10 Totalt antal set: 23-25 set Diet Knäböj 3x6 Raka marklyft 3x8-10 Hip thrust 3x8-10 Gående utfall 2x20 Sittande lårcurl 2x8-10 Benspark 1-2x10-12 Vadpress 2-3x8-10 Totalt antal set: 16-18 set En reduktion av volymen med cirka 30% men med målet att träna med samma vikter, d.v.s. bibehålla styrkan och muskelmassan. Det är mycket möjligt att det går att reducera träningsvolymen för varje muskelgrupp betydligt mer än så men jag gillar att avrunda något uppåt. Så, träna hårt men smart och prioritera kvalitet (vikter och träningsform) framför kvantitet. Rör på dig för att må bra och gör det ofta men skippa kalorimätaren "På en rullande sten växer ingen mossa." Det tycker jag var ett klockrent citat en amatörbodybuilder svarade på frågan om huruvida cardio var viktigt eller om det rentav prioriterades bort av rädsla för att det skulle bryta ner muskelmassan. Som sjukgymnast är jag för all form av fysisk aktivitet och rörelse, och gärna i olika former för att minska risken för belastningsskador. Att röra på kroppen och få upp pulsen något gör under för hälsan på både kort och längre sikt: reducerar stress och frigör må-bra-hormoner, minskar risken för hjärt-kärlsjukdom, ger det muskuloskeletala systemet lite välbehövlig smörjning, nybildning av hjärnceller, förbättrad immunfunktion etc - de positiva hälsoeffekterna av fysisk aktivitet är enorma! Och jag tycker att vi ska fokusera på det positiva och inte enbart på de extra kalorier som förbränns. Det är naturligtvis ett klart plus när man vill tappa kroppsfett men jag tycker primärt att energiunderskottet ska uppnås genom en översyn av kostintaget och sedan är det en ren bonus att fysisk aktivitet även höjer energiförbrukningen vilket gör att man kan komma undan med ett något högre energiintag och ändå tappa fett, alternativt göra processen något snabbare (fast inte för snabbt, vi skulle ju skynda långsamt, minns du?). Vilken motionsform och intensitetsnivå är då bäst? Från mitt perspektiv är det bästa det som är enkelt att få in i vardagen samt det som man tycker om att göra. Och helst ska det inte inkräkta negativt på återhämtningen och styrketräningen. Därför är min förstahandsrekommendation vardagsmotion såsom promenader och cykling och sedan kan man toppa med några pass med högre intensitet (ex. gruppträningspass, idrottsutövande, löpning, konditionsmaskin) om man vill men helst undvika alltför hård intervallträning om man nu inte även har konditionsrelaterade mål som kräver ett större fokus på prestationsträning. För egen del brukar jag försöka klämma in extra promenader som en naturlig del i pendlingen till och från jobbet, vilket också är ett utmärkt sätt att få lite välbehövligt dagsljus, välja trapporna istället för hissen/rulltrappan i möjligaste mån samt ibland avsluta gympassen med 20-30 minuter på motionscykeln (på låg-medelintensitet) för att det är ganska skönt (även om det är tråkigt). Som alltid gäller det dock i slutändan att hitta vad som fungerar för en själv. Men, oavsett motionsform, fokusera på de positiva aspekterna och inte alltför mycket på kalorierna. Sömn och återhämtning viktigt men ofta nedprioriterat Ellen har redan lärt oss en del om stress och kortisol i detta inlägg http://www.intensivekost.se/blogg-recept/smn-stress-och-hlsa-hur-hnger-det-ihop Och inte för att vara tjatig men det tål att upprepas: återhämtningen är extremt viktig och där är sömn den kanske viktigaste delen som vi borde prioritera högre, oavsett målsättning. Självklart är det kanske (tyvärr) inte realistiskt för alla att sova åtta timmar per natt, speciellt inte om man har småbarn (eller jobbiga barn eller en snarkande partner. Skämt åsido) som håller en vaken om natten. I sådana lägen får man acceptera att det sömnen kommer att bli lidande men förhoppningsvis är det endast under en begränsad period. Vad man istället kan göra om tiden inte riktigt finns är att försöka förbättra sömnkvaliteten genom att ex.:

You might be interested:  Hur Stort Mellanrum Att Sätta Potatis?

Optimera sovmiljön (mörkt, svalt, elektronikfritt, ha en skön säng och kudde som är mer åt det fastare hållet). Ta det lite lugnt med koffein senare halvan av dagen. Vara konsekvent med sömnrutinerna och undvika att träna (eller stressa) alltför sent. Melatonin kan vara värt att överväga som tillskott, åtminstone i perioder. Äta ett lagom stort och lättsmält kvällsmål ett par timmar innan sänggående. Prioritera kolhydrater och protein, ex. en banan och lite grekisk yoghurt eller en skiva surdegsbröd med kalkon. Syftet med målet är att förhindra natthunger och framkalla lite sömnighet samtidigt som det är ett bra sätt att få ordning på rutinerna.

Några av de principer jag själv och mina adepter brukar följa för att underlätta när man vill tappa kroppsfett och komma i bättre form. Och som alltid får man finjustera och hitta det som passar en själv bäst. Skynda långsamt, ät ordentligt och ät främst sådant du gillar, träna hårt men med något lägre volym, rör på dig regelbundet och se till att prioritera återhämtning så har du lagt en bra grund för en lyckad diet.

Hur många kcal i en stor stark?

Alkoholen påverkar mängden kalorier – Kalorier öl: 1 starköl (40 cl) som har alkoholhalten 5,6 procent innehåller 186 kalorier. Det är ungefär lika mycket som om du skulle äta elva små köttbullar, 1 /2 dl vispgrädde eller 25 gram smör. Det kan man kanske inte tro när man tar sig ett svalkande glas öl.

  1. Om vi anger antal kalorier per deciliter så blir det för starköl 50 kalorier.
  2. En folköl med alkoholhalten 4,3 procent ger 40 kalorier och en lättöl 30 kalorier.
  3. En ljus lageröl (5,2 procent) innehåller också cirka 40 kalorier per deciliter.
  4. Väljer du i stället en alkoholfri lager så får du endast 20 kalorier.

Men det är ju inte ovanligt att man gärna tar en öl och så en till. Det är då man snabbt kommer upp i fler kalorier. Två glas lättöl som rymmer 50 cl ger cirka 290 kalorier, och är det starköl så är man uppe i 470 kalorier. Då har man intagit lika mycket kalorier som om man ätit till exempel tjugo köttbullar eller 1 dl vispgrädde eller en hamburgare.