Hur Många Kalorier Innehåller En Skål Popcorn?


Hur Många Kalorier Innehåller En Skål Popcorn
Popcorn kcal per 100 gram poppade – Vanliga popcorn, chokladpopcorn och karamellpopcorn – alla med olika kaloriinnehåll. Det är inte alltid så lätt att jämföra rena kalorinummer. För så mycket beror på hur du poppar popcornen och vilka kryddor du använder. Men som en liten tumregel kan man säga att 100 gram poppade popcorn innehåller ungefär 3-400 kalorier.

Om du luftpoppar dem själv så minskar mängden. Eller, tvärtom, om du använder riktigt smör eller mycket olja så ökar antalet kalorier. Du kan alltså till en viss grad kontrollera kalorierna själv. Vad som är viktigt att komma ihåg är att kalorier är inte allt. Popcorn innehåller till exempel fiber, som är bra för dig.

Vilket många andra snacks inte gör. Ta med det i beräkningen när du väljer vad du ska äta.

Kan man äta popcorn när man vill gå ner i vikt?

1 AV 2 Popcorn är både gott och nyttigt. Foto: Getty Images 2 AV 2 Och det finns många goda skäl till att äta mer popcorn i vardagen. Foto: Getty Images Publicerad: 18 jan 2017, kl 16:16 Popcorn innehåller få kalorier och kan dessutom vara väldigt nyttiga, om de görs rätt.

 1. Popcorn är ett jättebra snack, säger näringsfysiologen Fredrik Paulún.
 2. Här listar vi fördelarna med popcorn, några enstaka nackdelar och bjuder dessutom på några smarriga recept.
 3. Popcorn pekas ofta ut som världens äldsta snack.
 4. Arkeologer har hittat bevis för att flera stora kulturer njutit av poppade majskorn i tusentals år.

Och inte undra på det. Förutom att vara gott har det många fler fantastiska fördelar. På American Chemical Society i San Diego har forskare upptäckt att popcorn innehåller mer av antioxidant-substansen polyphenol, än många frukter och grönsaker. Polyphenoler skyddar mot bland annat hjärtproblem och inflammationer.

Är det mycket kalorier i micropopcorn?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 460 Fett 25g Kolh.46g Prot 8,5g

table>

Det finns 460 kalorier i 100 g. Kalorifördelning: 51% fett, 42% kolh., 8% prot.

Vad är nyttigast popcorn eller chips?

POPCORN Är det nyttigast med popcorn eller chips? Få svaret här. Det finns nästan inget godare än varma, nypoppade popcorn, Men hur många kalorier innehåller popcorn? Kan de poppas utan fett? Och hur gör man popcorn på bästa sätt? Få svar på alla dina frågor här – och testa vårt enkla recept på popcorn i kastrull.

 • Popcorn är inte nyttiga, men om du poppar dem själv är de ett nyttigare alternativ till chips och andra snacks.
 • Du hittar torkad majs för att poppa popcorn i nästan alla matbutiker till ett billigt pris.
 • De är utan fett och salt.
 • Majskärnorna poppar du sedan själv till popcorn i en kastrull – utan att använda så mycket olja.

Dessutom är det framförallt mängden salt du kan sänka genom att poppa dem själv. Salt är viktigt för kroppen, men många av oss äter för mycket salt och det kan vara med medverkande orsak till hälsoproblem, Så spara på saltet om du vill göra dina hempoppade popcorn nyttigare.

Mängden kalorier i popcorn beror på om du poppar dem i en kastrull, köper mikropopcorn eller en påse färdiga popcorn. Näringsinnehållet är per 100 gram. Undvik att skärmen släcks Om du vill göra de nyttigaste popcornen är det bäst att använda en smakneutral olja. När du ska välja olja är det viktigt att ta en som tål att värmas upp till höga temperaturer, som t ex rapsolja.

Om oljan inte tål det finns det nämligen risk för att det bildas skadliga transfetter. Du kan också poppa popcornen i smör, du måste dock se till att smöret är rent annars kan de ge en bitter smak. Det finns också många som poppar popcorn i kokosfett – det rekommenderas dock inte.

You might be interested:  Hur Länge Kan Potatis Vara Kvar I Jorden?

Okosolja är generellt dock inte hälsosamt, eftersom det precis som smör och margarin innehåller mycket mättat fett. Man kan dock poppa popcorn i kokosolja eller smör då och då, men det är allra bäst att använda växtoljor som raps- och olivolja. När du väljer en växtolja istället för smör och kokosolja minskar du risken för hjärt- och kärlsjukdomar och samtidigt får din kropp fler av de fettämnen som den behöver.

Du kan absolut poppa popcorn utan fett. Men här är det viktigt, att först och främst använda en bra tjockbottnad kastrull – och sedan se till att skaka kastrullen ofta, så att popcornen inte bränns. Det kan vara svårt att kontrollera om popcornen bränner vid när man poppar utan fett, så det är viktigt att hålla koll och skaka kastrullen hela tiden.

 1. Den största utmaningen är dock att saltet inte fastnar på popcornen när det inte är fett på.
 2. Det resulterar i mindre smak.
 3. Genomsnittligt sett är det mer fett i mikropopcorn (26,8 g) än klassiska popcorn poppade i kastrull (20,2 g).
 4. Samtidigt kan du styra valet av olja och därmed se till att de poppas i en nyttig rapsolja.

Det nyttigaste valet är därför att poppa de vita godsakerna på gammaldags manér. Med mindre att du väljer den fettfria modellen är det dock bäst att bara äta popcorn i begränsade mängder. De innehåller nämligen en del fett och salt som är skadligt i längden. GÖR DINA EGNA POPCORN Du kan lätt göra egna popcorn. Majskornen hittar du i närmaste matbutik. © iStock Ja, popcorn är nyttigare än chips. De innehåller mindre fett, färre kalorier och fler kostfibrer. Älskar du salta snacks, men är osäker på vilket snacks som är nyttigast? Här har vi gjort en topp 10-lista över olika salta snacks och deras innehåll av kalorier per 100 gram.

Hur nyttigt är hemmagjorda popcorn?

2. Popcorn – Jämfört med andra snacks som chips och ostbågar är faktiskt popcorn en riktig höjdare. Till att börja med är det en fullkornsprodukt och med det följer ett näringsinnehåll som ofta är riktigt bra. Fibrer finns det gott om också. Sen är det så att popcorn har stor volym men liten vikt så kalori-innehållet blir litet jämfört med motsvarande skål chips.

Hur mycket är 100 gram popcorn?

Vad är popcornmajs? Popcornmajs är en majs med ett extra starkt och tätt skal samt ett smalt spetslock som tillåter övertycksånga bildas i popcornet så att det kan poppa. Läs mer om vad som händer när ett popcorn poppar här, Vem uppfann popcornen? Sannolikt upptäcktes det av urinvånarna i Centralamerika och deras rika majskultur.

Hur kom man på popcorn? De första skriftliga beskrivningarna av popcorn är från conquistadorerna i Mexico som beskrev majs som puffade när den låg i glöden. Antagligen så var torkning av majs ett vanligt sätt att konservera majs för Centralamerikas urinvånare. Då känns det troligt att det av misstag kan ha hamnat ett popcorn i glöden som poppat, och popcornet var upptäckt.

Hur mycket blir 1dl popcorn? En dl popcorn blir ca 2,5-3,5 liter popcorn beroende på sort. När är det popcorndagen? Popcorndagen infaller 19:e Januari. Se till att fira ordentligt med nypoppade popcorn. Hur länge kan man spara poppade popcorn? Popcorn ska helst ätas nypoppade men dagen efter är inga problem och om de torkas ut ordentligt i ugn och sen förvaras i exempelvis en plåtburk så bör de kunna förvaras relativt länge så länge de skyddas från fuktig luft.

Men det bästa är att äta upp dem omgående 🙂 Hur gamla popcorn kan man äta? Popcorn blir inte gamla men de kan torka ut. Ser de bra ut luktar bra och poppar så är det fritt fram. Kan man poppa popcorn i gjutgärnsgryta? Det går bra. Den tjocka botten ger en jämn värme. I Johlinas torrpoppningsmetod så är det gjutjärnsgryta som används.

Hur gör man majs till popcorn? Popcornmajs är en speciell typ av majs med ett väldigt tätt och hållbart skal samt liten öppning. Denna majsen torkas först på fälten och sedan i cisterner tills de har perfekt fukthalt. Varför poppar inte alla popcornen? Oftast så är popcornen av en lägre kvalité eller så har de blivit gamla och torkat ut.

 1. Den vanligaste orsaken är att fukthalten aviker från spannet mellan 13-15% fukt halt.
 2. Är det för torrt kan det inte poppa och är det för fuktigt så blir skalet mjukt och då kan det inte heller poppa.
 3. Hur gör man perfekta popcorn? Kan man poppa popcorn i kokosolja? Det går utmärkt att poppa popcorn i kokosolja, då kokosoljan är en av de oljor som klarar höga temperaturer bäst är det en av de vanligaste oljorna att poppa med på biografer och vid event.
You might be interested:  Hur Får Man Frön Att Fastna På Bröd?

Måste man ha olja när man poppar popcorn? Det går att poppa utan olja micorpopcornskål, varmluftspoppare och enligt vår ambassadör Johlinas torrpoppningsmetod, Hur varmt behöver det bli för att poppa popcorn? Popcornen behöver komma upp till ca 170-180 grader Celcius för att poppa.

 • Hur mycket är 100g popcorn? Det beror mycket på popcorn sort men brukar normalt bli mellan 2,5-3,5 Liter popcorn.
 • Varför blir mina popcorn små och hårda? Oftast beror det på att popcornen blir partiellt poppade.
 • Enkelt förklarat så poppar endast den yttre eller nedre delen av popcornet medans resterande del av popcorn förblir opoppat.

Då blir popcornen små och håra. Det händer oftast med popcorn med stora kärnor om man har för lite olja eller för hög temperatur. Hur gör man äkta biopopcorn? På biografer poppar man ofta stora popcorn i kokosolja då det är lättare att tvätta bort från maskinerna än andra oljor.

Biograferna använder ofta smakförstärkare och konstgjord smör smak. Men vi tycker att riktigt bra popcorn och sen riktigt smör på blir mycket godare 🙂 Varför blir mina popcorn sega? Popcornen är känsliga för fukt vilket gör dem sega och mjuka. Om ni tar av locket på slutet när ni poppar för att släppa ut vattenångan och de ändå blir sega så är det bästa tipset att stoppa in dem i ugnen på 100grader Celcius i 15min.

Var dock försiktiga så ni inte bränner er på skålen efteråt. Kan man äta popcorn som gått ut? Om popcornen inte blivit blöta och möglat eller blivit angripna av insekter är det bara att poppa på. Popcornen kan behöva återfuktas då de med tiden kan torka ut.

 • Man har hittat popcorn i gamla indian gravar som varit över 1000år och fortfarande gått att poppa.
 • Hur gör man Smörpopcorn i Micro? Det bästa är att gå över till spisen och poppa i kastrull hälften olja och hälften smör.
 • Eller häll skirat smör över popcornen.
 • Det bästa tycker jag är brynt smör, mums.
 • Recept på smörpopcorn.

Är det nyttigt att äta popcorn? Det är få snacks som är så nyttiga som popcorn om man poppar dem utan olja och saltar försiktigt. De är rika på fibrer, protein, järn och antioxidanter. Men med mer olja och salt så blir de mindre nyttiga så ät med måtta.

 • An man poppa popcorn i vatten? Det går dessvärre inte.
 • Popcornen behöver komma upp till ca 170-180 grader Celcius för att poppa och vattnet kokar bort vid 100grader Celcius Kan man poppa popcorn i micro? Man kan göra det men vi tycker att kastrullen är det allra bästa sättet.
 • Det finns micropopcornskålar man kan använda som ger ett bra resultat,

Hur vet man när popcornen är klara? Om det är tre sekunder mellan poppen är det snabbt dags att hälla upp popcornen i skålen. Varför valde du att starta ett popcornföretag? Helt enkelt för att jag (Bruno) älskar popcorn. Varför säljer ni inte några mikropopcorn? Vi tror på rena råvaror där man vet vad man stoppar i sig.

Men för den som inte vill gå över till kastrull så har vi en micropopcornskål som man kan poppa premiumpopcorn i. Vad innebär rökpunkt? Temperaturen då olja börjar ryka. Viktigt då många oljor har sin rökpunkt innan popcorn poppar (mellan 180-230 grader Celsius) och röken kan få popcorn att smaka bränt.

Är något av era popcorn genmodifierade? NEJ, vi kontrollerar noga våra producenter så att popcornen inte är genmodifierade och alla våra popcorn är certifierade som icke GMO (genetically modified organism). Varför skickar ni ut popcorn på tisdagar, bara 1 gång i veckan? Då vi flyttade popcornfabriken till Jössefors i Arvika har vi ökat upp leveransen från varannan vecka till varje vecka.

You might be interested:  Vilken Pizza Är Populärast I Sverige?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas,

Är popcorn nyttigare än morötter?

Helgmyset är räddat – popcorn är nyttigare än grönsaker Nu behöver du inte ha dåligt samvete när du sitter med en stor skål popcorn på helgmyset. Det finns nämligen en studie från University of Scranton som visar att popcorn faktiskt är nyttigare än frukt och grönsaker. Va? Jo, du läste rätt. Det vita och fluffiga snackset är nyttigare än grönsaker på grund av att de är rika på polyfenoler och samtidigt som de innehåller lite vatten. Det är tyvärr inte det vita fluffet som är det nyttigaste utan de irriterande skalbitarna som fastnar i tänderna.

De innehåller hög koncentration av fibrer och anitoxidanter. – Dessa skal förtjänar mer respekt. De är riktiga guldklimpar som är fyllda med näring. Popcorn kan vara det perfekta mellanmålet, det är det enda mellanmålet som innehåller 100 procent obearbetade fullkorn. Alla andra korn bearbetas och späds med andra ingredienser, säger Joe Vinson, som ledde studien och är professor för kemiinstitutionen vid University of Scranton, till Science Daily.

Popcorn innehåller väldigt mycket polyfenoler eftersom de endast består av ungefär 4 procent vatten, medan frukt och grönsaker brukar innehålla ungefär 90 procent. Polyfenolerna förlorar de flesta av sina hälsofördelar när de späds upp i vatten, därför är popcorn nyttigare än grönsaker.

Joe Vinson förklarar också att man såklart inte ska sluta äta frukt och grönsaker och bara äta en massa popcorn, eftersom frukten och grönsakerna innehåller mycket vitaminer och andra viktiga näringsämnen som är viktiga för hälsan. Han påpekar också att det är popcorn som du poppar i kastrull med lite rapsolja som är nyttiga och inte micropopcorn.

För att göra dem lite extra nyttiga kan du poppa dem i kokosolja och toppa med kanel eller mineralsalt. Foto: Unsplash : Helgmyset är räddat – popcorn är nyttigare än grönsaker

Är popcorn nyttigare än morot?

Hur många kalorier innehåller popcorn? – 100 gram popcorn innehåller 414 kalorier (en påse färdigpoppade popcorn väger 65 gram). Kvinnor bör få i sig runt 2 000 kalorier per dag för att bibehålla sin vikt. För att fortsätta jämföra popcorn med morot, så innehåller 100 gram morot 36 kalorier.

Hur mycket är 1 dl popcorn?

1 Deciliter (dl) Popcorn motsvarar:

1 dl 1 liten 1 portion
3 g 50 g

Hur många dl popcorn?

Hemgjorda popcorn med smör och flingsalt. Ett grundrecept på att poppa egna popcorn. Nypoppade popcorn är mycket gott, billigt och relativt nyttigt snacks (beroende på om du tar på smör och i så fall hur mycket). För att få den goda smörsmaken så tillsätter du smält smör eller smör i klickar efter du poppat popcornen i olja – man poppar inte popcornen i smöret – så bränns smöret och smakar inget vidare.

Ett alternativ är att bryna smöret för en mer brynt smak på popcornen. Räkna att en deciliter majskorn räcker till en liten skål popcorn för 2 portioner. Hur många den egentligen räcker till är svårt att säga och beror på hur mycket var och en äter såklart. Skulle popcornen ta slut så går det snabbt att poppa mer popcorn.

Popcorn går att förbereda ex. till en stor fest och förvara i en påse någon dag när de svalnat. Vänta då med att tillsätta smör. Hållbarheten ökar om du ej har i smör förrän vid servering.

Hur många kalorier har popcorn?

2 Hur många kalorier är det i popcorn?

Näringsinnehåll Popcorn, mikrovågsugn Popcorn i påse
Kalorier 505 kcal 493 kcal
Protein 9,6 g 8,4 g
Fett 26,8 g 25 g
Kostfibrer 8,1 g 8,1 g

Hur många kalorier är det i ett paket micropopcorn?

Hur många kalorier innehåller popcorn? – 100 gram popcorn innehåller 414 kalorier (en påse färdigpoppade popcorn väger 65 gram). Kvinnor bör få i sig runt 2 000 kalorier per dag för att bibehålla sin vikt. För att fortsätta jämföra popcorn med morot, så innehåller 100 gram morot 36 kalorier.