Hur Mycket Kalorier Är Det I Nutella?


Hur Mycket Kalorier Är Det I Nutella
Kaloriinnehåll Nutella.100 g Nutella (Nöt- och chokladkräm Nutella) innehåller 526 kcal, vilket är väldigt mycket kalorier.

Hur mycket kalorier i en matsked nutella?

Det finns 81 kalorier i 1 msk (15 g).

Hur många kalorier i en Nutella?

NÄRINGSINNEHÅLL

Per 100 g %RI * (per portion)
Energi (kJ / kcal) 521 / 2177 6
Fett (g) 27 8
varav mättat fett (g) 9,5 11
Kolhydrat (g) 60,7 5

Hur mycket gram är en tesked nutella?

Smaken är så god att en enda portion kan vara en ren njutning. Ta 15 gram Nutella ® (ungefär en tesked ), bred det på en skiva bröd och njut av den goda upplevelsen.

Hur många gram är det i en Nutella burk?

Enligt etiketten på burken är en rekommenderad portion Nutella 37 gram, vilket motsvarar två matskedar – eller 21 gram socker.

Är Nutella godis?

Är Nutella pålägg eller dessert? Är Nutella en desserttopping som funkar som pålägg eller är det ett pålägg som funkar som dessert? Amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten (FDA) vill veta, eftersom det påverkar näringsdeklarationen på förpackningen, skriver National Public Radio (NPR).

 • Meningsskiljaktigheten kring Nutellas status har pågått sedan 1993 – FDA har alltid betraktat Nutella som en desserttopping, medan italienska tillverkaren Ferrero säger att Nutella tillhör kategorin söta pålägg, precis som honung, sylt och fruktsmör.
 • Det är inte bara språkligt hårklyveri det handlar om, utan också märkningen av produkten.

Om Nutella klassas som desserttopping utgår näringsvärdet från den vanligaste mängden som konsumeras för kategorin – två matskedar. Klassas den däremot i syltkategorin utgår näringsvärdet ifrån en matsked, vilket självklart gör att produkten ser ut att ha mindre fett, kolhydrater och socker.

Hur många sockerbitar är de i en Nutella?

Syna sockret dag 14: Har du koll på sockervärstingarna i affären? – Varje dag i två veckor lämnar vi över ordet till våra vänner på Kostfonden med Ann Fernholm i spetsen. Idag avslutar vi vår informationskampanjen kring socker med att betona det viktigaste: läs alltid ingredienslistan på allt du köper. Många livsmedel är sötare än vad vi tror och ofta betalar vi väldigt mycket för mat som mestadels består av socker.

 1. Vi kan börja med chokladdrycken på bilden ovan.
 2. Visste du att 80 procent av pulvret i burken är rent socker? O’boy kostar nästan 60 kr/kg, medan socker kostar under 10 kr/kg, så det är en mycket dyr form av socker.
 3. Om du istället gör din egen choklad med en rågad tesked kakao, en struken tesked socker och två deciliter mjölk, blir det billigare, precis lika gott och du får i dig halva mängden socker.

Låt oss granska en annan frukostfavorit: Nutella består till mer än hälften av socker, andra ingrediens är palmolja och på tredje plats kommer hasselnötter, som endast utgör 13 procent av burkens innehåll. Ett barn som stryker en matsked Nutella på mackan får i sig ungefär 2,5 sockerbitar. Blir det två sådana mackor till frukost, tillsammans med ett glas O’boy, har en nioåring fått i sig nästan hela sin maximala dagsranson socker innan klockan ens har slagit nio. Det flesta vet nog att nyponsoppa innehåller tillsatt socker, men visste du att den är lika söt som Coca-cola? Två deciliter nyponsoppa rymmer 6,5 sockerbitar, vilket motsvarar en femårings halva maximala dagsranson av socker. Dricker barnet istället en sådan här blir det 4,5 bitar. Om du gör din egen fruktyoghurt ( recept finns via den här länken) får barnet ett utmärkt mellanmål helt utan tillsatt socker. Andra livsmedel som kan ha förvånansvärt mycket socker i sig är olika såser: Det här teriyakisåsen är mer än tre gånger sötare än Coca-cola. Det står “original” på flaskan, men likheten med originalen i Japan är små. ” Teriyaki ” är egentligen mat som är grillad och glaserad med en sås beståendes av soja, sake och mirin. Det senare är ett sött och smakrikt risvin som traditionellt tillverkas utan tillsatt socker.

Enligt studier av den japanska kosten från 1950-talet fick befolkningen förr i sig i genomsnitt 8 gram socker per dag. Det är mindre än vad som finns i en fjärdedels deciliter svensk teriyakisås. Låt 2019 bli året när färre får övervikt och fetma Som du ser behöver vi alla läsa ingredienslistorna på den mat vi köper.

Ska vi förebygga fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och andra åkommor som följer i den söta skräpmatens fotspår, behöver vi skaffa oss en bättre koll på sockret, Här är en sammanfattning av våra tips och knep: Var noga med vad du köper och välj till exempel frukostflingor och fil med mindre eller inget socker i.

 • Öp aldrig läsk i storförpackning och använd påsar av 70-talsstorlek om du handlar godis,
 • Baka med halva mängden socker och testa gärna att göra en egen glass,
 • Hoppa över vardagsfikandet, servera god mat istället för bara sötsaker på barnkalaset och välj din choklad med omsorg.
 • Vill du lära dig ännu mer om socker? Gör vårt sockerquiz: bit.ly/sockerquiz.

Vi har allt att vinna, inget att förlora på att följa detta! Låt oss halvera mängden socker, så att 2019 blir året när övervikten och fetman minskade i befolkningen. Foto: Cristian Bogdan Vill du hjälpa Kostfonden att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43.

You might be interested:  Vilken Potatis Är Bäst Till Hasselbackspotatis?

Vad kan man ha istället för Nutella?

Nötfri Nutella Idag var det återigen dags att göra lite mer Nutella. Denna gången gjorde jag den inte nyttig. Ville testa göra den som innehåller socker, den som Milo bara får äta på helgerna. 🙂 Dock utan nötter! Den här är som vanlig nutella men den är nötfri då.

RECEPT: 1½ dl solrosfrön 50 g smör ½ dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 msk rapsolja

Mixa solrosfröna ordentligt i en blender/mixer. Det ska bli så gott som mjöl av det. Blanda ihop alla ingredienser. Avsluta med att mixa ihop allting ordentligt med en handmixer. Det ska vara en följsam ganska seg smet. Är den fööör seg så fyller du på med lite olja.

Kan man äta Nutella?

Vanliga frågor | Nutella® Låt oss prata om kvalitet – Nutella® Har du frågor om Nutella ® ? Du har kommit till rätt ställe! Varför innehåller Nutella ® palmolja? Nutella ® innehåller palmolja eftersom det är det bästa alternativet för att se till att produkten har rätt konsistens och struktur och eftersom det inte påverkar den karaktäristiska smaken hos de andra ingredienserna.

 1. Viktigast av allt är att vi inte behöver använda oss av den hydrogeneringsprocess där transfetter bildas.
 2. Transfetter har identifierats av både myndigheter och forskare som särskilt hälsofarliga.
 3. Många andra oljor skulle behöva hydrogeneras för att ge den konsistens som krävs för vårt recept.
 4. Har EFSA någonsin nämnt Nutella ® i sina rekommendationer? EFSA har varken nämnt Nutella ® i sina rekommendationer eller rekommenderat att man ska sluta äta palmolja.

Är Nutella ® säkert för konsumenter? Ja, Nutella ® är helt säkert att äta, För Ferrero är konsumenternas hälsa och välmående en absolut prioritet. Är den vegetabiliska oljan i Nutella ® hydrogenerad? Nej, Den vegetabiliska oljan i Nutella ® är palmolja.

Den utvinns naturligt från palmfrukt och ger vårt pålägg sin fina konsistens. Därför behöver produkten inte genomgå den hydrogeneringsprocess som leder till att transfetter bildas. Transfetter räknas som särskilt ohälsosamma av både myndigheter och forskare. Är palmolja dålig för hälsan? Tvärtemot vad vissa tycker är det inte korrekt att säga att palmolja har negativa effekter på människors hälsa.

På Ferrero har vi alltid lagt stor vikt vid kvaliteten både hos våra produkter och de ingredienser som ingår i dem. Palmolja används i huvudsak på grund av dess naturliga ursprung, Dess struktur är perfekt för konditorivaror och pålägg, och den gör användningen av härdade fetter onödig.

Palmolja har använts i mänsklig kost i tusentals år, Många forskningsstudier ger stöd åt tesen att palmoljan har neutral effekt på metabolismen i en balanserad kost. Vilka är Ferreros riktlinjer för palmolja? Ferrero Palm Oil Charter är riktlinjer som återspeglar vårt beslut att stärka vårt åtagande för hållbar palmolja,

Denna uppsättning riktlinjer har som mål att utrota de huvudsakliga orsakerna till avskogning samt att skapa en balans mellan miljöfrågor och sociala frågor å ena sidan och lönsamhet å den andra. De tio mål som Ferrero har ställt upp i sin Palm Oil Charter kan sammanfattas så här:

Spårbarhet i leveranskedjanIngen uthuggning av skog med stora kollagerLand får inte röjas med hjälp av eldIngen plantering på torvmarkSkydda utrotningshotade arterÖvervaka utsläpp av växthusgaserUpprätthållande av mänskliga rättigheter, inklusive rätten till fritt informerat förhandssamtycke (Free Prior Informed Consent eller FPIC)Upprätthållande av arbetarnas rättigheterIngen användning av parakvat (ogräsmedel)Aktivt arbete mot korruption

Varifrån får Nutella ® sin kakao? Den kakao vi använder i Nutella ® kommer huvudsakligen från Elfenbenskusten och Ghana, Ferrero bearbetar de råa kakaobönorna till kakaopulver direkt i sina fabriker. Hur påverkar den kakao som används vid tillverkningen av Nutella ® miljön? All den kakao vi köper in för Nutella® kommer från gårdar som är Rainforest Alliance-certifierade så att vi kan hjälpa till att förbättra livsvillkoren för odlarna och deras familjer, samt bevara naturresurser och biologisk mångfald.

 1. Dessutom är alla våra kakaobönder kartlagda med GPS, så att vi kan fullständigt spåra vår leveranskedja på odlargruppnivå.
 2. Vi kan alltså övervaka olaglig avskogning och se till att vi inte köper kakaobönor från skyddade områden.
 3. Ferrero är även grundande medlem i Cocoa and Forest Initiative (CFI), ett samarbete mellan branschen och myndigheterna i Ghana och Elfenbenskusten med fokus på att få ett slut på avskogning och att återställa skogsområden.

Barnarbetet är utbrett på kakaoodlingarna i Västafrika. Vad är er ståndpunkt i denna fråga? I linje med företagets uppförandekod bekräftar Ferrero sitt fasta mål att bidra till avskaffandet av barnarbete, i synnerhet i dess mest skadliga former, samt att få ett slut på alla typer av slavarbete, tvångsarbete och straffarbete.

Ferreros uppförandekod är baserad på ILO:s konvention nr 138 om minimiålder för tillträde till arbete, samt på ILO:s konvention 182 om de värsta formerna av barnarbete. Ferrero ser till att dess leverantörer följer principerna i den ovannämnda koden. Varifrån får Nutella ® sina hasselnötter? Nutellas® hasselnötter kommer främst från Turkiet, Italien, Chile och USA,

De skördas från början av augusti till slutet av september. För att vi alltid ska ha tillgång till färska hasselnötter av hög kvalitet sker en del av odlingen även i länder på det södra halvklotet, vilket ger ytterligare en skörd från februari till mars.

Hur mycket hasselnötter är det i Nutella ® ? Nutellas ® recept innehåller 13 % hasselnötter. Det innebär exempelvis att en burk Nutella ® på 750 g innehåller cirka 97 hasselnötter. Innehåller Nutella ® mjölk? Ja, Nutella ® innehåller skummjölkspulver. Kvaliteten på detta beror främst på kvaliteten på den färska mjölk som det tillverkas av.

Mjölken i Nutella ® kommer enbart från utvalda och pålitliga mjölkproducenter som vi har långvariga och goda relationer med. Varför använder ni mjölkpulver i Nutella ® ? Precis som hos andra choklad- och konditorivaror används mjölkpulver i Nutella ® av tekniska skäl,

Är Proteinella nyttigare än Nutella?

Chokladpålägg – Låt oss böja med att kika på chokladpålägg. Här har vi många olika varumärken men vi kan nog dela upp dem flesta i antingen sockerfritt eller med vanligt socker. Några har extra protein men då även sockerfria. Nedan ser vi en jämförelse mellan sockerfri (med extra protein) och en helt vanlig variant med socker. Låt oss jämföra med den sockerfria varianten. “Sockerfri” choklad-och hasselnötspålägg (Proteinella) Ingredienser: sötningsmedel: maltitol, solrosolja, vassleproteinkoncentrat (från MJÖLK) (12%), HASSELNÖTTER (10%), sött vasslepulver (från MJÖLK), fettreducerad kakaopulver (6,5%), kakaosmör, kokosolja, emulgeringsmedel: lecitin (solros), vaniljextrakt. Hur många av er köper den “nyttiga” chokladpålägget och tänker att ni gjort ett bra val? Äter av den mer ofta än originalet Nutella? Tittar vi närmare ser vi att de i princip innehåller lika mycket kalorier per 100gram. Så tar du 1 matsked av Nutella men 2 matskedar av Proteinella så har du inte alls gjort ett bättre val.

 1. Alorimässigt det vill säga.
 2. Däremot har du fått i dig mindre socker, men inte mindre kalorier.
 3. Sen är också frågan vad betyder nyttigt för dig? Är det socker du tänker på eller produktens hela näringsinnehåll? Har du diabetes så är det fantastiskt att det finns produkter med mindre socker, men bytet av produkt gör ingen skillnad om målet är tex.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Är Det I En Bit Prinsesstårta?

vikten. Ett tips är att äta av den du tycker är godast och istället begränsa intaget av näringsfattig mat totalt sett, I just exemplet ovan så är inget av dem en näringsrik produkt! Att den innehåller lite mer protein är inte heller något märkvärdigt, för du vill inte äta hela 100 gram för att få i dig 12 gram protein och det kostar dig 500kcal.

Är det palmolja i Nutella?

Den hållbara palmoljan i Nutella® Palmoljan i Nutella ® hanteras med omsorg under bearbetningen. Därför är den, som alla andra vegetabiliska oljor, en säker olja. Palmolja utvinns ur fruktmassan från oljepalmen, Elaeis guineensis, som växer i flera områden runt ekvatorn. Detta träd ger frukter som växer i stora, runda klasar som väger mellan tio och 40 kg.

Dessa oljerika, tropiska frukter har en rödaktig färg och är ungefär lika stora som oliver. Fruktmassan består till cirka 45 %–65 % av olja. Palmoljan utvinns enbart genom att fruktmassan pressas. Läs om var vi köper vår, Palmolja har använts i mänskliga samhällen i tusentals å r, i första hand för matlagning i hemmet.

Palmolja är en väldigt effektiv gröda, eftersom den ger en mycket större skörd per hektar en andra motsvarande växter, Det innebär att det skulle krävas mycket mer land för att få fram samma mängd av alternativa oljor. Den palmolja vi använder i Nutella ® kommer endast från färskpressade frukter och den bearbetas vid kontrollerade temperaturer,

 1. Den sista och viktigaste delen av processen genomförs vanligen direkt av våra experter i våra fabriker.
 2. Vi har betydande expertis inom bearbetning av palmolja och tack vare ledande teknik som fokuserar på kvalitet och säkerhet gör vi det med stor omsorg.
 3. Efter skörden av palmoljefrukten ser vi till att våra leverantörer pressar oljan inom kortast möjliga tid.

Bearbetningen och reningen sker vid kontrollerade temperaturer, även om detta kräver mer tid, för att bättre bibehålla råvarans naturliga egenskaper. När oljan kommer till våra fabriker behandlar vi den i de flesta fall själva, utifrån strikta kvalitetskontroller för att se till att oljan har en neutral lukt och smak, innan vi snabbt använder den vid tillverkningen av Nutella ®,

 1. Den palmolja vi använder i Nutella ® är hållbar, 100 % RSPO -(Roundtable on Sustainable Palm Oil) certifierad som segregerad, vilket innebär att den hålls separat från konventionell palmolja längs hela leveranskedjan.
 2. Detta är den enda nivå av certifiering som garanterar full spårbarhet från odlingen till våra fabriker och därför den mest krävande nivån globalt.

Läs mer om våra åtaganden, Intressanta fakta om palmoljan i Nutella ® Den palmolja vi använder är luktfri och har neutral smak, Den bidrar till den jämna och fina konsistensen och förhöjer smaken och aromen hos de andra ingredienserna i Nutella ®, Ger en jämnoch krämig konsistens För Ferrero är hållbarheten i leveranskedjan för palmolja och att vara ledande inom att driva på förändringar inom palmoljesektorn mycket viktiga frågor.

Vad är Nutella gjord av?

Socker, palmolja, HASSELNÖTTER (13%), SKUMMJÖLKSPULVER (8,7%), fettreducerad kakao (7,4%), emulgeringsmedel: lecitiner (SOJA), vanillin.

Finns Nutella i USA?

5. En hit i USA – Nutellan nådde, kanske något överraskande, USA först 1983. Den blev genast en storsäljare.

Hur äter man Nutella?

Nutelladröm – 5 enkla recept för att hylla den goda hasselnötskrämen Kan du inte få nog av den magiska hasselnötskrämen? Vi har samlat fem enkla och himmelska recept som du genast måste testa. Foto: Unsplash Från början var nutella tänkt att bara användas som ett pålägg men i dag används den härliga hasselnötskrämen med kakao till massa olika saker. Vissa äter det direkt ur burken, andra bakar med de och vissa äter det tillsammans med bacon. För att hylla nutellan har Metro Mode listat 5 enkla recept som du måste testa.

6 portioner Ingredienser Vispgrädde 5 dl Nutella 2,5 dl

1. Börja med att vispa grädden försiktigt. Grädden får inte bli för hård utan ska hålla sin form men fortfarande vara mjuk. Tänk att den ska vara som raklödder.2. Lägg Nutella i en skål och ta därefter ungefär hälften av grädden och blanda med Nutellan. Smaka hela tiden av så att du får den smaken du vill ha. 4 portioner Ingredienser Nutella 8 brödskivor (valfritt bröd) 6 ägg 3 matskedar smör ½ dl mjölk 1. Vispa ihop mjölk och ägg.2. Bre Nutella på två brödskivor och lägg ihop dem.3. Hetta upp smöret i en stekpanna.4. Doppa mackan i mjölk- och äggblandningen, så att den blir blöt. Lägg den därefter i stekpannan och stek sakta båda sidorna av mackan. Servera därefter med vispad grädde och bär. 6 portioner Ingredienser 1 pizza deg (köpt eller hemmagjord) 2 teskedar smält smör ½ dl Nutella 1 dl chokladknappar 2 matskedar vita chokladknappar 2 matskedar hackade hasselnötter 1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och rulla ut degen på pappret.3. Ingredienser 2,5 dl mjöl 1,5 dl socker 1 dl Nutella 2 ägg 1. Sätt på ugnen på 180 grader.2.Mixa alla ingredienser. Eftersom Nutellan är så pass tjock kommer det ta en stund att mixa, dubbelkolla gärna så att allting har blandats ordentligt innan du går vidare.3. Ingredienser: 3 dl Nutella 2 ägg 1 ¼ dl mjöl 1. Värm upp ugnen till 180 grader.2. Smörj en form (ca 20X20 cm i diameter).3. Mixa ihop alla ingredienser i en stor skål med hjälp av en träslev. Häll därefter i smeten i formen.4. Ställ in formen i ugnen för cirka 15 minuter.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Är Det I Tacos?

Vilket land kommer Nutella ifrån?

Positivitet som huvudingrediens – Efter andra världskriget var det extremt ont om kakao. Ferrero, som ursprungligen kom från Piedmont i Italien, hittade en smart lösning på detta kniviga problem genom att skapa en söt massa gjord av hasselnötter, socker och bara lite av den sällsynta kakaon,

Nutellas ® stamfader var född. Giandujot Den söta massan i det första receptet formades till en limpa som kunde skivas och bredas på bröd. Den fick namnet efter en lokal karnevalsfigur. SuperCrema Giandujot-massan omvandlades till en ny och krämig produkt som var enklare att breda ut, och som fick namnet SuperCrema.

Nutella föds Receptet förbättrades och den allra första burken av det nya pålägget med hasselnötter och kakao skapades med ett namn som i dag är synonymt med både pålägg och leende: Nutella ®, Den ikoniska burken Med sin ikoniska design lanserades Nutella ® i Tyskland.

 • Oh la la! Nutella ® anlände i Frankrike med stor framgång.
 • Framgången känner inga gränser.
 • Nutella ® nådde Australien och öppnade sin första fabrik utanför Europa i Lithgow, nära Sydney.30 år av optimism i Frankrike I Paris hölls evenemanget “Generation Nutella ® “, med konstverk från artister som vuxit upp med Nutella ®, inklusive stora namn inom konsten som Decouflé, Paco Rabanne och Wolinski.

Guinness rekordbok Den 29 maj deltog 27 854 människor i Gelsenkirchen, Tyskland i den största kontinentala frukosten någonsin med Nutella ®, World Nutella ® Day Den 5 februari 2007 uppmanade den italiensk-amerikanska bloggaren Sara Rosso alla Nutella ® -fans att gå samman.

 1. Sedan dess har World Nutella ® Day firats varje år.
 2. En passion att dela med andra Den globala Facebook-sidan för Nutella ® når 10 miljoner fans varje år.
 3. Ett halvsekel av fantastiska minnen För att fira Nutellas ® femtioårsdag skapade vi nutellastories.com, där Nutellas ® fans delade med sig av 76 400 berättelser, minnen och ögonblick,

Denna födelsedag firades sedan i tio länder med ett globalt evenemang. Det var ett så speciellt jubileum att Italien till och med gav ut ett minnesfrimärke! 30 miljoner vänner När dagen börjar önskar Nutella ® miljontals människor en god morgon vid frukostbordet och även så sina 30 miljoner fans på Facebook! Nutella ® Cafe Den 31 maj öppnade Nutella ® sin första restaurang i Chicago, en speciell plats där alla Nutella ® -fans kan få en unik upplevelse genom att välja mellan många olika läckra recept.

Vad är bra med Nutella?

“Fördelarna av dessa ingredienser dränks av sockret och palmoljan” – På sin svenska hemsida svarar Ferrero så här på frågan om Nutella är säkert att äta: “Ja, Nutella är helt säkert att äta. Konsumenternas hälsa och välbefinnande är en absolut prioritet för Ferrero.

Finns det Nutella utan palmolja?

Ett inlägg att förbereda någon dag i förväg, för att sedan kunna ställa fram en färdig burk Nutella till helgfrukosten, helglunchen (jag tänker våfflor eller pannkaka) eller varför inte som efterrätt (tänker framför allt på min nutellasemifreddo ). Också ett inlägg i palmoljefrågan igen, och det är att faktiskt undvika färdig Nutella och istället göra egen Nutella. Säg den som blir sugen på Nutella efter den här bilden Egen Nutella är inte lika söt men väldigt god! Gör så här: 200g hasselnötter 125 g choklad 1 tsk honung salt Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smälta chokladen över ett vattenbad. Ställ åt sidan så det hinner svalna lite. Mixa tills det trängt ut olja ur hasselnötterna och det har blivit mer som en smet. Häll ner honung och choklad och mixa ihop det till Nutella. Smaka av med salt. Maria Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Har Nutella mjölk i sig?

En kort och kontrollerad leveranskedja – Mjölken i Nutella ® kommer enbart från utvalda och pålitliga mjölkproducenter som vi har långvariga och goda relationer med. Vi har även infört kontroller som är striktare än de som krävs av lagen. Vi genomför ytterligare kontroller för att i detta hänseende garantera mjölk av ännu högre kvalitet.

 • Från mjölk till mjölkpulver För det karakteristiska Nutella ® -receptet använder vi skummjölkspulver,
 • Läs mer om mjölkens resa! Efter mjölkningen kyls mjölken så snabbt som möjligt till en temperatur under 4 °C för att bibehålla hög kvalitet.
 • Den skickas sedan till mejeriet där den undergår fysiokemiska och mikrobiologiska analyser.

Därefter separeras grädden från mjölken så att vi får fram den skummade mjölken. För att se till att mjölken är säker ur ett mikrobiologiskt perspektiv genomgår den pastörisering. Detta är samma behandling som används för den mjölk som säljs i mataffärens kyldisk,

Vilken läsk är det mest socker i?

Bara Coca cola – Frida Keane är kommunikationsdirektör vid Coca cola AB. – Coca cola är vårt första varumärke och receptet är detsamma världen över. När det gäller övriga drycker anpassas smak och ingredienser i olika länder till det som efterfrågas av konsumenterna i respektive land, säger hon. Frida Keane, kommunikationsdirektör, Coca cola AB. Bild: Coca cola Av de tolv europeiska länderna toppar svensk Fanta Apelsin listan med högst sockerhalt. En flaska Fanta Apelsin innehåller runt 18 sockerbitar per 500 ml. Motsvarande dansk och finsk dryck innehåller nästan hälften så mycket socker, 10 sockerbitar.