Hur Mycket Kalorier Per Dag Kvinna?


Hur Mycket Kalorier Per Dag Kvinna
Hur många kalorier (kcal) per dag – hålla vikten – Det är omöjligt att beräkna exakt hur många kalorier du behöver, men det finns några formler som ger en indikation på hur många kalorier du behöver under en dag. Det är individuellt hur mycket energi man är i behov av.

Energibehovet varierar beroende på kön, ålder, längd och aktivitetsnivå. En tumregel är att kvinnor bör få i sig ca 2000 kalorier per dag för att upprätthålla sin vikt och män behöver ca 2500 kalorier per dag. Grovt uträknat: Multiplicera din egen vikt med 30, så får du fram ett ungefärligt energibehov för ett dygn.

Om du väger 70 kg kommer uträkningen se ut såhär: 30 kcal x 70 kg = 2100, Dagar med träning ger ett något större behov för kalorier. Visste du att Nutriletts barer kan innehålla så lite som 105 kalorier? Ett perfekt mellanmål för dig som vill hålla vikten.

Hur många kalorier per dag om man vill gå ner i vikt?

Guide för snabb och enkel viktnedgång Ett genomsnittligt kaloriintag ligger på 1 800 – 2 500 kalorier per dag.1 kilo kroppsvikt motsvarar 7 000 kalorier. För att gå ner 1 kilo behöver du alltså minska 7 000 kalorier.

Hur mycket kalorier ska jag äta kvinna?

Runt 2000 kalorier om dagen – Som vår kaloriräknare visar beror den mängd kalorier du ska äta varje dag på flertalet faktorer. Men vanligtvis ligger konsumptionen på runt 2000 kalorier om dagen. Medan kvinnor vanligtvis behöver runt 1600 och 2400 kalorier om dagen, behöver män mellan 2000 och 3000 kalorier.

Hur många kalorier bränner man om man går 10 000 steg?

Hur många kalorier förbränner man genom att gå 10 000 steg? – En genomsnittlig individ förbränner ungefär 300-500 kalorier genom att gå 10 000 steg. Om du går 10 000 steg om dagen kommer du alltså att förbränna uppemot 3500 kalorier i veckan. För en hållbar viktnedgång behöver man även se till att man givetvis förbränner mer kalorier än vad man får i sig.

Vad kan jag äta 1200 kalorier?

Grunderna i en kost på 1200 kalorier per dag – Du kan hitta en hel del kostplaner på nätet som ser till att du bara kommer att äta 1200 kalorier per dag. Du kan även utgå från vår kostplan på 1500 kcal men äta lite mindre mat vid din frukost, lunch och middag. Dessutom bör du följa dessa grundläggande tips för viktminskning:

 • Håll ett ständigt öga på ditt BMI och kaloriförbrukning – det kan ändras en hel del, vilket påverkar hur mycket du ska äta
 • Drick mycket vatten – din kropp är ibland törstig snarare än hungrig
 • Överdriv inte – ät inte för lite och svält dig själv, eller träna för mycket och vila för lite. Det är inte hållbart!
 • Känn efter när du är som mest hungrig – du behöver förmodligen mest energi mitt på dagen.
 • Ät minst 3 måltider på 400 kalorier.
 • Undvik raffinerade kolhydrater, transfetter, och tillsatt socker. Satsa på mat med mycket volym, t.ex. grönsaker, så att du blir mätt!
 • Din kalorier, oavsett diet, bör komma från: 15-20 % protein, 45-65 % kolhydrater och 25-35 % fett.
 • Tänk på att “optimera” mättnaden då du vill gå ner i vikt. En diet, t.ex. på 1200 kcal, med mycker frukt och grönt snarare än o-mättande vitt ris är ett tips.
 • Mycket grönsaker med lite kalorier och mycket vatten (gärna med citron för en god friskhet) kan hjälpa dig att hålla hungern borta under en diet!
You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Är Det I Knäckebröd?

För att ändå bli lite mer specifika, vilket kan vara hjälpsamt oavsett om det handlar om att du ska börja i vecka 1, eller om du är inne på vecka 3 av din diet kan vi här ge lite inspiration på vad de 1200 kcal du kommer att äta kan bestå av:

 • Frukost: Ägg (gärna kokt ägg för att hålla onödigt fett som krävs då du steker ägg nere) och keso toppat med bär
 • Lunch: Fisk, t.ex. torsk, tonfisk eller lax, och en matig sallad (både fet fisk och vit fisk bör ingå åtminstone någon gång i din vecka för fin näring)
 • Middag: Magert kött och ångkokta grönsaker
 • Mellanmål: Yoghurt (tips – droppa i några droppar citron i yoghurten för att göra den riktigt fräsch) och frukt

Hur många gram du bör äta av allting vid frukost, lunch, middag och mellanmål beror lite på. Det kan vara svårt att säga exakt såhär, och istället för att vi ska säga cirka 100 gram här och 3 dl där för var och en av måltiderna i veckan kan vi i det närmaste garantera att du får bra resultat av att följa en mer specifik kostplan för veckan som vi har på Arono, eller som finns på nätet.

Kan man gå ner 3 kg på en vecka?

Så mycket kan du gå ner – Vill du helt lägga om livsstilen kan en kickstart vara en smart inkörsport. Men efter kickstarten gäller det att hålla i de goda vanorna med bra mat och koll på kalorierna, även om du äter fler än 1000 kalorier per dag. Om du vill hålla vikten ska generellt du som är kvinna äta 2000-2200 kalorier per dag och du som är man ska äta 2500-2700 kalorier per dag.

 • Är du mycket stillasittande bör du äta några hundra färre kalorier, motionerar du mycket kan du i stället lägga på fler kalorier, säger dietisten Sofia Antonsson.
 • Enligt uträkningar ska 7000 kalorier motsvara ett kilo kroppsfett.
 • Om du äter 500 kalorier mindre per dag så kan du gå ner ett halvt kilo per vecka.
You might be interested:  Vilket Kött Är Kebab Gjort Av?

Drar du bort 1000 kalorier per dag kan du gå ner ett kilo i veckan. Alternativt så drar du bort 500 kalorier per dag, men lägger till motion som bränner fler kalorier. – Du bör inte ligga på ett intag av under 1400-1500 kalorier per dag en längre period.

 • Men upp mot en månad är det ingen fara att ligga lågt, säger Sofia Antonsson.
 • Har du inte koll på hur många kalorier du äter i dag är det smart att registrera allt du äter under en vanlig vecka i till exempel en app.
 • Sedan kan du använda appen för att hålla koll på ditt intag när du försöker gå ner i vikt.

LÄS OCKSÅ: 7 enkla sätt att gå ner 3 kilo – välj själv

Hur går man ner 5 kilo på en vecka?

Här gäller det att äta massor av grova, kalorisnåla grönsaker, inte minst olika sorters kål. Dessutom bör man undvika förädlade livsmedel och livsmedel som innehåller stora mängder socker och salt, och i stället köpa färska livsmedel. Man bör också fokusera på att hålla sig till fiberrika kolhydrater, som t.

Hur mycket är rimligt att gå ner i vikt på en månad?

Dietisten svarar på dina hälsofrågor om kost Fråga: Jag brottas med alltför strama mallar kring mat pga att j har haft ätstörningar, men j springer 3ggr/v och spelar badminton 1gng/v men ligger ändå kvar på samma vikt. Hur ska j äta för att maximera min träning och kanske tappa något kilo? Tacksam för svar!/Linnéa, 25 år Svar: Om du tidigare haft en ätstörning kan det, som du nämner, vara svårt att hitta tillbaka till en bra balans mellan att tänka på att äta hälsosamt och att komma tillbaka till de tankemönster som karakteriserar din sjukdom.

Träningsmängden du anger låter absolut adekvat och eftersom jag inte vet hur du äter idag är det svårt att säga hur du ska göra. Som alltid är det bra att äta tre huvudmål och 1-3 mellanmål under dagen, och vara extra uppmärksam på att äta bra före och efter träning. Fråga: Är det möjligt att man kan gå ner 4-5 kilo på en månad? Vad är ett bra tips man ska göra för att gå ner dom kilona?/ Julia, 17 år Svar: Det är möjligt att gå ner i 4-5 kg i månaden, en vanlig rekommendation vid viktnedgång brukar vara att gå ner ca 0,5-1 kg per vecka.

En sådan viktnedgång brukar vara att man drar av ca 500 kcal av sitt totala energiintag per dag, 500 kcal skulle kunna vara att man t ex äter något mindre portioner till varje måltid eller att minskar ner på sådana livsmedel som är väldigt kaloririka, t ex bakverk, läsk, godis osv.

Fråga: Jag har försökt i flera år att gå ner i vikt och det blir bara svårare och svårare. När jag bestämmer mig för att satsa lite extra med motion och bättre mat går jag upp istället. Då tappar jag sugen och ger upp. Det har lett till ganska många små viktökningar istället. Jag känner att en belöning med någon liten viktminskning hade gett mer motivation och gjort det lättare att fortsätta.

Varför blir det så här? Vad kan jag göra?/Eva, 50 år Svar: Självklart är det lättare att följa sin motivation att gå ner i vikt om man ser lite resultat. Men, tyvärr är det väldigt mycket som påverkar hur snabbt vi går ner, och upp, i vikt. Vissa har lättare att fluktuera i vikt.

Jag har tyvärr bara två tips till dig, det ena är att under en kort period, 1-2 veckor, använda dig av en “low kalorie diet” (t ex Nutrilett eller Naturdiet) och sedan sakta fasa in vanlig mat. Denna metod har visats just kunna ge lite extra motivation då man går ner ganska snabbt i vikt. Det viktiga är att vara medveten om är att när du går tillbaka till vanlig mat så kommer du gå upp något igen.

Mitt andra råd är att ha tålamod, du kommer att gå ner i vikt, bara du håller ut. Lycka till! Fråga: Jag löper 3 gånger i veckan i 30 min och följer viktväktarna. Jag har gått ner 3,8kg sedan 15 Januari. Jag är 160 lång och vägde 75 kg när jag började! Det känns som det går så sakta.

 • Det händer ingenting tycker jag./Linda, 37 år Svar: Hej Linda.
 • Grattis till viktnedgången! Att du gått ner nästa 4 kg på 1½ månad är en jättebra viktnedgång och går precis enligt den takt det bör ta.
 • En lagom takt att gå ner i vikt är ½-1 kg i veckan och du har gått ner 0,54 kg per vecka om man slår ut det på 7 veckor.
You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Är Det I Vaniljglass?

Fortsätt bara att hålla i så kommer du nå dina mål! Fråga: Jag är underviktig (BMI 16) och försöker gå upp i vikt. Jag har inte anorexi eller problem med sköldkörteln och blodvärdena är bra, men av flera olika skäl är det svårt för mig att äta tillräckligt mycket.

 1. Att jag inte ska ge mig ut och jogga i nuläget känns ganska självklart, men är det OK att börja träna styrka fastän jag väger alldeles för lite eller är det bättre att gå upp några kilo först?/Anna, 35 år Svar: Jag tycker att du ska börja träna.
 2. Genom att börja aktivera kroppen kan också aptiten komma igång lite mer.

Som med all träning är det bra med variation, och jag tycker att lite konditionsträning kan få plats i ditt schema. Om du är orolig för viktnedgång kan det vara bra att under första tiden väga dig ca varannan vecka för att se hur vikten utvecklar sig.