Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza?


Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza
Instruktioner

 1. Rör ut jäst i vatten. Tillsätt olivolja, ½ tsk salt och mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 1 timme.
 2. Rör under tiden ihop tomatsåsen. Skiva selleri och hacka lök.
 3. Strimla paprika, skiva oliver och champinjoner och tärna skinka. Kavla degen tunt till en stor pizza eller fyra små.
 4. Grädda pizzan i ugn 250º, ca 10 min. Servera med en sallad.

Vad lägger man först på pizzan?

Vi var på en Mutti workshop för att lära oss att baka egen pizza som smakar som riktig pizza. Här är alla tips & tricks för att lyckas! Här finns recept till en perfekt Pizza Margherita som grund. Mutti bjöd in till presslunch hos pizzeria 800 grader i Vasastan i Stockholm. Hur lyckas man med sin pizza hemma? Vi fick lära oss en massa knep för att åtminstone komma nära originalet. Känner man till fallgroparna så finns det stor chans att lyckas. Här får du steg för steg så kör på! Degen Mjölet Du vill använda en mjölblandning som både ger en fin smak och som innehåller mycket gluten. Gör därmed en egen blandning av italienskt 00-mjöl och ett högkvalitativt vetemjöl. Det italienska 00-mjölet har hög glutenhalt vilket gör att degen samlar mycket luft och blir extra fluffig.

Detta gör både degen lättare att jobba ut – och ett krispigare resultat. Jäst Använd mycket lite jäst (3 gram för 4 pizzor) och ha en lång jäsningstid (1 dygn). Varför? Ger en syrerik deg = krispigare botten. Jästsmaken försvinner vid en längre jäsningstid Utbakning Använd händerna och tryck ut degen med fingrarna.

Använd inte kavel, då du drar ut syret ur degen och man vill ha så mycket luft som möjligt kvar i degen för ett luftigt och knaprigt resultat. Tryck ut degen från mitten och utåt – se bilderna! Använd knogarna och snurra runt för att arbeta och tänja degen lite till. Baka ut pizzan på ett mjölat bakplåtspapper så är det sedan enkelt att lägga över pizzan på en varm plåt eller pizzasten. När den ligger på pappret, passa på att dra ut degen ytterligare lite. Ha koll så att inte degen fastnar, ta lite extra mjöl i så fall. Tomatsåsen En bra genväg för att enkelt få en aromatisk och god tomatbas till pizzan, utan att koka och stå i, är att ta en burk krossade tomater, blanda in rikligt med olivolja och salta och peppra efter smak. Använd en tomatburk av hög kvalitet som har en fin smak av tomater, förslagsvis Mutti Polpa. Topping Om du ska ha mozzarella på pizzan, använd gärna Fior Di Latte (dvs mozzarella av komjölk) till att grädda i ugnen. Buffelmozzarella innehåller högre andel vätska och om du har den i ugnen kommer du få små pölar av vätska på pizzan. Detta kan göra botten mindre krispig.

Vill du ha svamp på pizzan? Tänk på att svampen innehåller mycket vätska – och vätska det har vi ju redan konstaterat kan resultera i en mindre krispig botten. Ett alternativ är därför att steka svampen innan du lägger den på pizzan – men det finns en genväg att ta. Genom att blanda den råa svampen med lite olivolja innan du lägger den på pizzan så slipper du att svampen släpper sin vätska.

Tänk topping i två steg – först tomatsås och ost och det som ska tillagas och bli varmt, sedan en topping som kommer på efter gräddningen. Oskar, vår duktiga värd på pizzerian, tar t ex komozzarella i ugnen men lägger sedan på extra buffelmozzarella bara för att det är gott. Gräddning Ha så hög temperatur som är möjligt i din ugn! Pizzan är färdig när kanterna börjar bli bruna och osten fått fin färg Ett bra tips för att få en krispigare botten är att ställa in din plåt i ugnen en bra stund innan det är dags att grädda pizzan. Pizza varje dag! Nja, det tycker nog inte vår figur. Festen är slut!

Vad har man till pizza?

Med räkor, ansjovis, sardeller –

Räkor, skinka och kebab Räkor, crabsticks, kräftstjärtar, lök & vitlökspulver Räkor, skinka, lök, champinjoner eller kantareller. Räkor, musslor, ananas och jordnötter Ansjovis och en massa lök Sardeller, svarta oliver, kapris. Lite extra vitlök Tomater, sardeller och mozzarella

Vilken skinka ska man ha på pizza?

Skinka – Inte heller här finns det några regler. Det man tycker är gott lägger man på pizzan. Däremot är det bra att komma ihåg att alla skinka passar inte att ha i ugnen. Köper man någon vanlig påläggsskinka så kan man ha med den i ugnen men lite mer exklusiva skinksorter som prosciutto bör man lägga på efter att pizzan gräddats färdigt då det inte klarar av så lång tid i en så varm ugn.

Här kan det faktiskt vara värt att lägga lite pengar på att få en bra skinka. Det blir helt enkelt godare. Många pizzerior brukade använda bayonneskinka som är en väldigt bra pizzaskinka. Den gör sig bäst som tunna fyrkanter man lägger på pizzan. En del pizzerior har också strimlad skinka men den brukar bestå av någon variant av pressad pizzaskinka.

Exakt vad det är vet jag inte men det känns inte som det är de finaste bitarna av grisen i alla fall, det är ett som är säkert.

Kan man använda bakplåtspapper på Pizzasten?

Kan man lägga bakplåtspapper på pizzasten? – När man gräddar pizza i ugn med ugnssten kan pizzadegen läggas direkt på stenen – men det går också bra att använda bakplåtspapper.

Kan man ha bakplåtspapper i pizzaugn?

Sätt igång med pizzabaket – Lägg mindre ved i vedspisens kassett och bygg upp en liten härd. Förbered din pizza under tiden. När temperaturen kommit upp över 400°C är det dags att grädda pizzan. Om din deg fastnar på pizzaspaden kan du knåda ut pizzadegen direkt på ett bakplåtspapper.

 1. Dra sedan pizzan med bakplåtspappret under, direkt på spaden.
 2. Pappret ligger alltså med under hela gräddningen.
 3. Sätt på locket men håll koll på hur pizzan ser ut mot delen där det är som varmast.
 4. Snurra ett halvt varv och låt den grädda färdigt.
 5. Dela den i åtta bitar och ät direkt! Har du gäster så kan de hugga in medan du fixar nästa pizza.
You might be interested:  Hur Mycket Kostar En Pizza I Sverige?

Eller varför inte låta gästerna baka sina egna pizzor?

Vad passar med pizza?

Öl till pizza – möt sältan – Ett ljust öl, som en ljus lager i internationell stil eller dortmunder helles passar bra till de flesta pizzor. Till en pizza med salt skinka och korvar kan även en pale ale, amber ale, amerikansk pale ale eller IPA med lite sötma matcha fint. Lageröl till pizza Ale till pizza

Hur många kalorier är det i hemmagjord pizza?

Det finns 2291 kalorier i en portion av Hemmagjord pizza,ica.

Vilken är Sveriges vanligaste pizza?

Vesuvio favorit i landet – Baserat på foodoras samtliga beställningar under året, från tusentals anslutna restauranger, hamnar Vesuvio i topp.2018 års vinnare Kebabpizza landade under 2019 på en hedervärd andraplats, följt av Margherita på en tredjeplats.

Kan man äta en pizza i veckan?

Svar: – Man kan lyckas med en viktnedgång även om man har en fuskdag varje vecka. Som du själv nämner så kan det vara en fördel att ha en dag då man äter det man är sugen på även om det slutar med att man ligger på ett kaloriöverskott. Först och främst för att det har en positiv effekt på motivationen när man har något att se fram emot och för det andra så ger det förbränningen lite fart.

Om man bortser från det, att några av måltiderna är ‘’onyttiga”, så finns det ju dieter som är utformade så att de växlar mellan kaloriöverskott och kaloriunderskott, även om man majoriteten av tiden ligger på ett kaloriunderskott. Fred Hatfields ‘’Zig-zag”-diet är baserad på dessa principer. Det är helt okej att man inte äter 100% rent den dagen.

Det är okej att man äter en pizza till middag, men det viktiga är att det inte tar över. Du ska också äta några näringsrika måltider under samma dag. Det är också viktigt att du inte frossar så mycket i ‘’onyttiga” saker att ditt kaloriöverskott blir orimligt stort.

Du ska fortfarande ha kontroll över ditt kaloriintag. Man ska inte ligga på mer än 500-800 kalorier i överskott på en cheat day, för om du skapar ett kaloriöverskott på flera tusen kalorier så kommer en sådan dag ha en negativ effekt. Håller du det under kontroll så kan det utan problem bli en del av din kost.

Nu undrar du också om musklerna växer lika snabbt när man äter mat som innehåller mycket fett eller om musklerna växer snabbare om man inte äter fett. Faktiskt så är det så att du under inga omständigheter bör äta fettsnålt. Varken när du är ute efter att bygga muskler eller när du ska gå ner i vikt.

Fett är ett livsviktigt mikronäringsämnen och om du får i dig för lite fett har det negativa konsekvenser när det kommer till hormonbalansen, muskelbyggnaden och det allmänna välmåendet. Så det är alltså riktigt dumt att inta en fettsnål diet. Man går inte ned i vikt bara för att man äter mindre fett – man går ner i vikt på grund av ett kaloriunderskott.

Det är mycket viktigt att komma ihåg. Så svaret på din fråga är att musklerna kan naturligtvis växa optimalt även om man någon gång ibland äter pizza och hamburgare. Med ens primära kostintag ska såklart komma från bra och hälsosamma livsmedel. : En fuskdag varje vecka?

Hur får man fluffiga kanter på pizza?

Välj rätt ingredienser – Pizza är ju i teorin en väldigt enkel rätt: bröd, tomatsås, ost. Men i det enkla bor också det svåra, något som kännetecknar det italienska köket i stort. I jämförelse med det franska köket, är det italienska väldigt basalt. Det är inte så mycket krusiduller och annat tjaffs i rätterna.

Däremot har det hela tiden varit väldigt viktigt att välja rätt ingredienser, så även när det kommer till pizzans vara eller icke vara. Har en rätt endast tre huvudingredienser, ja men då är det viktigt att var och en av dessa ingredienser levererar det de är tänkt att leverera. Låt oss prata om mjölet.

I Italien mäter man mjölets styrka i ett så kallat W-tal. Vanligt mjöl ligger ofta på mellan 180-250 W, men när du ska göra pizza ska du helst leta efter ett mjöl som ligger på mellan 280-350 W. Vad betyder då de? Jo, ett högre W-tal innebär att mjölet kan binda mer vatten.

 1. Mer vatten i degen innebär ett luftigare resultat.
 2. Vattnet ångas ju nämligen av i ugnen och hjälper till att skapa de luftbubblor du vill komma åt i pizzans kant.
 3. Det kan vara svårt att hitta mjölets W-tal i en vanlig matbutik eftersom vi i Sverige inte märker våra mjöl på samma sätt.
 4. Då kan du istället leta efter ett Tipo 00-mjöl av bra kvalitet, som har 11-12,5 procents proteininnehåll.

Alternativ, kan du köpa bra italienska mjöler på exempelvis Italianissimo.nu, Till pizzorna i detta recept använde jag detta mjöl från Caputo,

Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza

Osten då? Det beror naturligtvis på vilken sorts pizza du vill göra. Men om du vill göra en klassisk Margherita, pizzans urmoder, ska du använda osten Fior di Latte, Oj, det låter komplicerat – kan man inte bara ta en vanlig mozzarella? Jo, det kan du faktiskt.

Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza

Slutligen har vi tomatsåsen. Enklast möjligast. Till en neapolitansk pizza behöver du aldrig koka tomatsåsen. Istället köper du en burk bra San Marzano-tomater, häller ner dem i en skål och mosar dem med händerna. Ja, du kan naturligtvis mosa dem med en gaffel också, men vad är det roliga med det? Att mosa tomater med händerna är terapi.

Varför blir min pizza blöt?

Så gör du den perfekta pizzan, tips & trix med Mutti och 800 grader Oskar visar oss hur man bakar riktigt bra pizzor Degen Det viktigaste på hela pizzan, med en dålig deg kan du inte få en bra pizza. För att få en bra deg så måste man använda bra mjöle, hälften vetemjöl special och hälften ett Tipo “00” mjöl som är ett Italienskt mjöl som har ett hög glutenhalt och bildar mycket luft i degen, det har hitils vart lite svårt att få tag på i Sverige men det har på senare tid kommit in i dom vanliga butikerna.

 1. Sedan ska man låta degen jäsa under minst ett dygn i kylen med väldigt lite jäst, då får du en syrerik deg och då får du en krispigare botten.
 2. Använd händerna när du bakar ut din pizza” När man sedan bakar ut pizzan så använd händerna för att forma bottnen, börja i mitten och jobba dig utåt, använder du kavel så pressas all luft ut och det blir en trist pizzabotten.
You might be interested:  Hur Steker Man Kött På Bästa Sätt?

Använd händerna när du bakar ut pizzan Tomatsåsen pizzasåsen behöver absolut inte kokas, jag har aldrig gjort det, jag brukar använda en burk krossade tomater från Mutti och smaksätta med lite salt bara, men den här kvällen fick vi tipset om att ha i olivolja också, då blir tomaterna mer upphettade och tillagade när du gräddar pizzan, sen blir det godare smak också.

Till en burk krossade tomater använder man ca 0,5 dl olivolja och smakar av med flingsalt, det ska va lite sälta i den. Godaste och enklaste pizzasåsen Använd en tomatsås av hög kvalité med mycket tomatsmak, t ex Mutti Polpa (det har jag gjort i flera år) och sedan rikligt med olivolja och salt. Oljan tillför både smak och arom, sedan leder den värme bra och hettar upp tomatsåsen börjar koka på pizzan, vilket ger på godare smak och en krispigare pizza.

Toppingen Om du använder mozzarella på pizzan ska du använda en med komjölk som innehåller mindre vätska, t ex Fior Di Latte, buffelmozzarella lägger man på efter gräddning så att inte pizzan blir blir helt blöt under gräddningen av all vätska. Även svamp innehåller mycket vätska, så vill du ha rå svamp på pizzan kan du blanda den med olivolja, så slipper du vätska därifrån också.

Gräddning Ha så hög temperatur du kan ha i ugnen och använd gärna en bak/pizzasten, eller en uppochnervänd plåt som får ligga i ugnen och bli varm. Pizzan är klar när kanterna börjar bli bruna och osten fått fin färg. När du tagit ut pizzan kan du pensla kanterna med olivolja om du vill. En margerita efter gräddning, buffelmozzarellan är precis lagd på pizzan Sen var deg dags för oss att baka pizza, vi delades in två ovh två och fick välja en från deras meny, jag och Linda () skulle göra en salsiccia, den blev galet god och innehöll förutom salsiccia även mozzarella, brödsmulor, rödlök och parmesan.

Pizza salsiccia som jag och Linda gjorde När vi gjort våra pizzor satte vi oss för att äta av allas pizzor, sen bakada Oskar några till så vi fick smaka på hela sortimentet, man blev fruktansvärt mätt kan jag lova, det va tur jag inte hade ätit sen frukost den dagen.

Hur använder man en Pizzaplåt?

Det gäller att plåten man bakar pizzan på är riktigt varm då man lägger degen på den. Det här leder till knaprig och genombakad pizzadeg som är minst lika god som den som man kan få från en pizzeria. Hög värme är alltså väldigt viktigt, men högsta möjliga värme får man inte med pizzastenen utan med pizzaplåt av stål.

När lägga på pizzasten?

Pizza på gasolgrill med pizzasten – Om du använder dig av en gasolgrill ska den förberedas för direkt grillning. När du har fått upp rätt värme i grillen (gärna runt 300 °C) lägg din baksten/pizzastenen mitt på grillgallret, stäng locket och låt stenen värmas ordentligt, vilket tar ungefär tio minuter. Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza

Varför spricker pizzasten?

Vinterförvaring – Du undrar kanske vad du ska göra med din pizzaugn dem månader det är kallt och ruskigt väder ute? I Sverige får vi ganska många såna dagar om året och det finns många olika sätt du kan göra för att förvara och ta hand om din ugn när det är kallt ute.1.

 1. Förvara ugnen inomhus (garage, förråd, altan, hus) 2.
 2. Använd överdrag på ugnen 3.
 3. Ställ pizzaugnen under tak Har du ingen möjlighet att täcka ugnen överhuvudtaget så är det ändå okej.
 4. Det kan vara svårt att plocka in dem stora pizzaugnarna på hösten/vintern speciellt om man fortfarande vill laga pizza när det är kallt och slippa släpa den fram och tillbaka.

Det du kan göra då istället är: 1. Använd överdrag / presenning eller liknande som skyddar mot regn och snö 2. Sätt på locket på ugnen (så det inte snöar eller regnar in) 3. Plocka endast in pizzastenen och förvara dem inomhus. Tänk på: Pizzastenar är känsliga för stora värmeväxlingar.

Vad kan man laga på en pizzasten?

Vad är egentligen en pizzasten? – En pizzasten, även kallad baksten, är en rund eller rektangulär stenplatta som du lägger på grillen eller i ugnen när du vill laga pizza eller bröd. Stenen hettas upp av värmen och gräddar sedan degen underifrån. Själva pizzastenen är en tjockare stenskiva som vanligtvis är tillverkad av kordierit, granit eller kalksten. Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza

Hur varmt ska man grädda pizza?

Hur fungerar en pizzaugn egentligen och varför bör du överväga att skaffa en? Här får du några bra anledningar. En speciell egenskap hos en pizzaugn är dess förmåga att uppnå mycket höga temperaturer – upp till 500 °C. En vanlig ugn kommer troligtvis upp i max.250–300 °C, vilket inte är tillräckligt hett för att grädda pizzor av “restaurangkvalitet”.

När du investerar i en pizzaugn får du en ugn som kan komma upp i 400–500 grader, så att du kan grädda din pizza på en till två minuter. Pizzadegen blir genomgräddad och eftersom gräddningen går så snabbt, får du både den “krispiga” botten från lågorna, samtidigt som degen behåller den elasticitet och det tuggmotstånd som hade gått förlorad i en mindre het ugn.

Ingredienserna ovanpå pizzan hettas också upp snabbt men behåller en fräsch smak tack vare att de endast befinner sig i ugnen i en till två minuter.

Måste man smörja bakplåtspapper?

| Köksredskap | Bakplåtspapper. Recept där man kan använda Bakplåtspapper Bakplåtspapper är behandlat papper som läggs på en plåt för att man ska slippa smörja och diska plåtar. Bakplåtspapper finns att köpa på rulle eller i ark. Tänk på att det kan vara olika kvalité på olika bakplåtspapper.

Varför fastnar pizzan på pizzastenen?

Hur använder man en pizzasten? – Såhär gör du när du skall använda din pizzasten:

 1. Degbotten Vissa pizzastenar har en medföljande rostfri plåt som ställs på pizzastenen när pizzan skall tillagas. Vissa har det dock inte, då skall pizzan tillagas direkt på stenen. Kavla ut pizzadegen på den rostfria plåten eller på köksbänken om du inte har en tillhörande plåt.
 2. Topping Låt fantasin flöda! Lägg på den topping på pizzan som du och ditt sällskap önskar.
 3. Förbered ugnen eller grillen Beroende på vart du skall använda pizzastenen så är det lite olika saker att tänka på, läs mer detaljerat om det här nedan. Värm upp pizzastenen till rätt temperatur för den värmekälla du skall använda. Är det första gången pizzastenen används skall den först bakas, det vill säga ställas i en ugn på högst temperatur i en timme. Detta gör att stenen härdar.
 4. Tillagning Nu är det dags att tillaga pizzan. Lägger du pizzan direkt på stenen så glöm inte att även lägga på mjöl så att pizzan inte fastnar. Vänta tills pizzan blivit gyllenbrun och servera därefter!
You might be interested:  Hur Får Man Mört Kött I Gryta?

Hur såg den första pizzan ut?

Pizzan är den äldsta maträtt som människan har lämnat i arv och redan under forntiden blandade de första människorna krossade sädeskorn med vatten till en smet som lagades på glöd eller på en stenhäll. Gröten stelnade och fick en fast karaktär och man hade uppfunnit det första brödet: det ojästa plattbrödet.

 • Orn och havre ersattes å småningom av vete och när egyptierna upptäckte jäst så skapades ett jäst, luftigare och mer lättsmält bröd som lade grunden till den moderna pizzan.
 • Antikens greker, 500 f.Kr.
 • Började baka små tunnbröd i runda platta former som man bakade på heta stenar.
 • Dessa tunnbröd toppades med olivolja, färska kryddor från Medelhavet och gröna blad.

På 1600-talet gjorde pizza med toppning entré men var ännu inte vitt spridd, utan avgränsad till Medelhavet. Fortfarande användes mestadels ister, kryddor och vitlök. Tomatsås nämns för första gången i ett skriftligt verk år 1778 och i början på 1800-talet började användandet av tomatsås och mozzarella, gjord av buffelmjölk, på pizzan få genomslag i Italien.

Den moderna pizzan härstammar från den italienska söderns hjärta – Neapel. Legenden säger att skapandet av den klassiska pizzan som vi känner till idag inträffade den 9 juni 1879 när Umberto I och hans drottning Margherita av Savojen tillkallade den kända neapolitanske pizzamakaren Don Raffaele Esposito och hans fru Rosa Brandi.

Det kungliga paret hade hört mycket gott om den man som hade ryktet kring sig om att vara den bästa pizzaiolin i Neapel. Paret bakade tre klassiska pizzor: Pizza Mastunicola med ister, ost och basilika, Pizza alla Marinara med tomat, vitlök, olivolja och oregano och den sista valde Rosa Brandi att döpa till Pizza Margherita till drottningens ära.

 1. Pizzan toppades med tomat, olivolja, mozzarella och basilika och skulle symbolisera den italienska flaggans färger.
 2. Från och med den här dagen spreds pizzan, med Pizza Margherita i fronten, till länder i Europa och övriga världen.
 3. Till Sverige kom pizzan för första gången år 1947 då det öppnades två svenska restauranger, båda med pizza på menyn.

I Västerås 1947 öppnade restaurang Sjöhagen där den första pizzan huvudsakligen serverades till de italienska arbetarna som arbetade på Asea. Under samma tid introducerade Luciano Frati pizzan på restaurang Tre Remmare i Stockholm men succén uteblir. Det är inte förrän Bengt Wedholm den 23 december 1968 inför en särskild pizza-del på Östermalmsrestaurangen Östergök som den slår igenom stort och mindre än ett år senare öppnade Giuseppe Sperandio den första renodlade pizzerian i Sverige, Pizzeria Piazza Opera, på Gustav Adolfs torg i Stockholm.

Några år senare, 1973, öppnade Malmös första och numera äldsta pizzabutik, Perugina. Än idag, 44 år senare, kan Malmöborna njuta av Peruginas pizzor. Detta är, i korta drag, bakgrunden till hur en enkel, opretentiös men samtidigt otroligt variationsrik, smakrik och alldeles underbar rätt har tagit plats i så många människors hjärtan världen över.

Vi på Fredo’s vill hedra det arvet och välkomnar er in i en värld full av smaker, aromer och ren och skär njutning.

Hur får man fluffiga kanter på pizza?

Välj rätt ingredienser – Pizza är ju i teorin en väldigt enkel rätt: bröd, tomatsås, ost. Men i det enkla bor också det svåra, något som kännetecknar det italienska köket i stort. I jämförelse med det franska köket, är det italienska väldigt basalt. Det är inte så mycket krusiduller och annat tjaffs i rätterna.

 1. Däremot har det hela tiden varit väldigt viktigt att välja rätt ingredienser, så även när det kommer till pizzans vara eller icke vara.
 2. Har en rätt endast tre huvudingredienser, ja men då är det viktigt att var och en av dessa ingredienser levererar det de är tänkt att leverera.
 3. Låt oss prata om mjölet.

I Italien mäter man mjölets styrka i ett så kallat W-tal. Vanligt mjöl ligger ofta på mellan 180-250 W, men när du ska göra pizza ska du helst leta efter ett mjöl som ligger på mellan 280-350 W. Vad betyder då de? Jo, ett högre W-tal innebär att mjölet kan binda mer vatten.

 • Mer vatten i degen innebär ett luftigare resultat.
 • Vattnet ångas ju nämligen av i ugnen och hjälper till att skapa de luftbubblor du vill komma åt i pizzans kant.
 • Det kan vara svårt att hitta mjölets W-tal i en vanlig matbutik eftersom vi i Sverige inte märker våra mjöl på samma sätt.
 • Då kan du istället leta efter ett Tipo 00-mjöl av bra kvalitet, som har 11-12,5 procents proteininnehåll.

Alternativ, kan du köpa bra italienska mjöler på exempelvis Italianissimo.nu, Till pizzorna i detta recept använde jag detta mjöl från Caputo,

Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza

Osten då? Det beror naturligtvis på vilken sorts pizza du vill göra. Men om du vill göra en klassisk Margherita, pizzans urmoder, ska du använda osten Fior di Latte, Oj, det låter komplicerat – kan man inte bara ta en vanlig mozzarella? Jo, det kan du faktiskt.

Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza Vad Ska Man Ha På Hemmagjord Pizza

Slutligen har vi tomatsåsen. Enklast möjligast. Till en neapolitansk pizza behöver du aldrig koka tomatsåsen. Istället köper du en burk bra San Marzano-tomater, häller ner dem i en skål och mosar dem med händerna. Ja, du kan naturligtvis mosa dem med en gaffel också, men vad är det roliga med det? Att mosa tomater med händerna är terapi.

Hur får man på pizzan på Pizzaspaden?

Tips. Använd en pizzaspade när du skjuter in pizzan i ugnen och när du ska ta ut den. Proffsen rekommenderar en pizzaspade i trä när du ska skjuta in den och en pizzaspade i stål när du ska ta ut den. Om pizzadegen är för degig fastnar den lätt på pizzaspaden.